Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, најверојатно го крстиле лосион поради флуидната структура. Според декларацијата не е баш крем како густа структура туку лосион како флуидна структура. Не е комплетно природен ама за среќа е без силикони и минерални масла и парафини што е одлично. Иако има хемиски состојкиу би требало да има флуидна структура која лесно се абсорбира и не ја отежнува кожата. Би требало да дава сув ефект кога ќе се нанесе на лицето и според состојките да ја контролира преголемата маснотија, во смисла да сперчи светење. Мене лично оваа марка не ми е помеѓу најомилените, меѓутоа доколку сакаш пробај го или земи едно тестерче и кажи ми дали струкктурата и ефектот се онакви какви што ги опишав. Поздрав.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GoldenRose.

GoldenRose. Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    1.092
    Здраво @Biodevojka. Ќе може ли да ми дадеш предлог за дезедоранс/антипеспирант или сл. за под пазуви што не содржи алуминиумови соли? Конкретно има ли некој таков на NIVEA ? Позз

3. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.554
    @GoldenRose. Има на нивеа без алуминиум побарај по маркетите. За ефект незнам каков има го немам пробано :)

4. GoldenRose.

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    1.092
    @Babyby некој конкретно ако знаеш да ми дадеш пример ? Инаку во глобала сум задоволна од производите на Нивеа се што имам користено досега ми се погодило.

5. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.554
    Јас имам видено конкретно во жито маркетите и сигурна сум дека постои пошто ги имам забележано, но не им обрнав внимание оти користам друга марка со нивеа од дамна сум скарана :D @GoldenRose.

На GoldenRose. му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    На Балеа сенситив ролонот е без алуминиум, околу 100 денари е

7. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.554
    @LollySky како си задоволна од овој ролон? :)

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Многу сум задоволна, веќе вторпат го купувам. Првиот пат беше во лето, по жешкото, и одлично се покажа :)

На Babyby му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mihaela91

Mihaela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    @Biodevojka ke moze da go poglednes sostavot na ovie proizvodi dali se ok? IMG_20161114_174309.jpg IMG_20161114_173643.jpg

10. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.330
    Допаѓања:
    17.911
    @Biodevojka Мислење за кремов? Мислев да го нарачам демек природен ама не е изгледа таков.
    gbh.jpg

11. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, деодоранси кои не содржат алуминиум се: Др. Хаушка, Гамард, Алверде, Ла Сој. Од овие сите ги имам пробано сите на алверде од кои горе долу сум задоволна (најмногу од рол он со морски алги), потоа гамард кој ми се допаѓа (особено деодорансот) и секако Др. Хаушка.
    Поздрав.

Здраво драга во приот производ ставиле се кое не е во склад со она што го работам, односно течен парафин, петролатум, ланолин.....јас за себе не би го земала производот.

Вториот не е комплетно природен ама еве претставува компромис помеѓу природно и синтетеичко (знам дека е тешко да се најдат комплетно природни производи барем кај нас) , барем нема силикони.

Изборот е сепак твој.

Драга штом еден производ има силикони, парабени и ПЕГ, го знаеш моето мислење. Сепак изборот е твој. Поздрав.

12. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    :)

13. GoldenRose.

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    1.092
    @UnordinaryOne go imam videno niz prodavnicite samo vo poinakva ambalaza ( i pisuva 0% alkohol ,a ne aluminium ). Da ne e ovoj nekoj postar model ili kako ne znam. :)
    Se izvinuvam za latinicava ne mozam da smenam .

14. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    Може го имаш помешано со овој [​IMG]Тој е антиперспирант и содржи алуминиум, а има 0% алкохол. Јас мислев на дезодорансот Fresh natural со 0% алуминиумови соли.Овој поточно:
    Го имам користено и овој дезедоранс исто е мн убав:
    Ги има скоро во сите маркети. Јас најчесто го купувам во Рамстор или ДМ. Поздрав :)

Последна измена: 15 ноември 2016
    На GoldenRose. му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Ми треба помош и мислење околу едно шампонче за деца (@Biodevojka или било кој друг што се разбира), многу убаво мириса, ептен е стар бренд во Бугарија, како тука што е Бекутан, но ме интересира дали му се Ок состојките:
    Lauryl glucoside, Cocamidopropyl betaine, Lavandula angustifolia extract, Sodium cocoamphoacetate, Citric acid, Parfum, Trisodium ethylenediamine disuccinate, Benzyl alcohol, Benzoic acid, Sorbic acid.

Состојкиве ги препишав бидејќи се многу ситни и неможе да се слика. Еве за кое шампонче се работи:
    IMG_20161118_111154.JPG

16. Mihaela91

Mihaela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    @Biodevojka ke te zamolam za sovet za krema za hidratacija na okoloocnoto podracje,periodov mi e mn suva,inaku imam 25god,naidov na ovie dve kremi,ako moze tvoe mislenje? IMG_20161118_171809.jpg IMG_20161118_170900.jpg

17. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, според мене е ок. Сурфактантите кои се користени вака искомбинирани имаат благ ефект и не измиваат премногу, екстрактот од лаванда смирува и користени се два конзерванси од кои едниот Sorbic acid е одличен, а другиот Benzoic acid е доста прифатлив. Еве на пример може и кас нас да донесат некој ваков производ (да не се лажам ама сигурно е економичен) едноставен, не е органски ама убаво избалансиран. (y)

Здраво драга, слични ми се кремите по декларација, според мене се ок. Внимавај само на етеричните масла од лимон и портокал. Доколку се изложуваш на сонце фотонестабилни се (во случај да одиш на скијање или некаде каде е топло). Инаку останатите состојки ми изгледаат убаво. Нема силикони или нафтени деривати и ми се допаѓа што маслата се ладно цедени. Поздрав.

На Mihaela91 и Kitten им се допаѓа ова.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Ти благодарам многу :*

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Во секое време. :)

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.324
    Здраво @Biodevojka .
    Добив тестери од една нова линија на креми од кои првичниот впечаток е хидрирана, мазна кожа и пријатно чуство.

Ги сликнав.
    Ќе можеш да ми кажеш нешто повеќе за составот и За која кожа би биле идеални?

Дополнително и еден производ од Ритуалс за тело.
    IMG_2551.JPG
    IMG_2552.JPG
    IMG_2553.JPG
    IMG_2554.JPG