Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, најверојатно го крстиле лосион поради флуидната структура. Според декларацијата не е баш крем како густа структура туку лосион како флуидна структура. Не е комплетно природен ама за среќа е без силикони и минерални масла и парафини што е одлично. Иако има хемиски состојкиу би требало да има флуидна структура која лесно се абсорбира и не ја отежнува кожата. Би требало да дава сув ефект кога ќе се нанесе на лицето и според состојките да ја контролира преголемата маснотија, во смисла да сперчи светење. Мене лично оваа марка не ми е помеѓу најомилените, меѓутоа доколку сакаш пробај го или земи едно тестерче и кажи ми дали струкктурата и ефектот се онакви какви што ги опишав. Поздрав.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GoldenRose.

GoldenRose. Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    1.092
    Здраво @Biodevojka. Ќе може ли да ми дадеш предлог за дезедоранс/антипеспирант или сл. за под пазуви што не содржи алуминиумови соли? Конкретно има ли некој таков на NIVEA ? Позз

3. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.563
    @GoldenRose. Има на нивеа без алуминиум побарај по маркетите. За ефект незнам каков има го немам пробано :)

4. GoldenRose.

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    1.092
    @Babyby некој конкретно ако знаеш да ми дадеш пример ? Инаку во глобала сум задоволна од производите на Нивеа се што имам користено досега ми се погодило.

5. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.563
    Јас имам видено конкретно во жито маркетите и сигурна сум дека постои пошто ги имам забележано, но не им обрнав внимание оти користам друга марка со нивеа од дамна сум скарана :D @GoldenRose.

На GoldenRose. му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    На Балеа сенситив ролонот е без алуминиум, околу 100 денари е

7. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.563
    @LollySky како си задоволна од овој ролон? :)

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Многу сум задоволна, веќе вторпат го купувам. Првиот пат беше во лето, по жешкото, и одлично се покажа :)

На Babyby му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mihaela91

Mihaela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    @Biodevojka ke moze da go poglednes sostavot na ovie proizvodi dali se ok? IMG_20161114_174309.jpg IMG_20161114_173643.jpg

10. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.506
    @Biodevojka Мислење за кремов? Мислев да го нарачам демек природен ама не е изгледа таков.
    gbh.jpg

11. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, деодоранси кои не содржат алуминиум се: Др. Хаушка, Гамард, Алверде, Ла Сој. Од овие сите ги имам пробано сите на алверде од кои горе долу сум задоволна (најмногу од рол он со морски алги), потоа гамард кој ми се допаѓа (особено деодорансот) и секако Др. Хаушка.
    Поздрав.

Здраво драга во приот производ ставиле се кое не е во склад со она што го работам, односно течен парафин, петролатум, ланолин.....јас за себе не би го земала производот.

Вториот не е комплетно природен ама еве претставува компромис помеѓу природно и синтетеичко (знам дека е тешко да се најдат комплетно природни производи барем кај нас) , барем нема силикони.

Изборот е сепак твој.

Драга штом еден производ има силикони, парабени и ПЕГ, го знаеш моето мислење. Сепак изборот е твој. Поздрав.

12. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    :)

13. GoldenRose.

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    1.092
    @UnordinaryOne go imam videno niz prodavnicite samo vo poinakva ambalaza ( i pisuva 0% alkohol ,a ne aluminium ). Da ne e ovoj nekoj postar model ili kako ne znam. :)
    Se izvinuvam za latinicava ne mozam da smenam .

14. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    Може го имаш помешано со овој [​IMG]Тој е антиперспирант и содржи алуминиум, а има 0% алкохол. Јас мислев на дезодорансот Fresh natural со 0% алуминиумови соли.Овој поточно:
    Го имам користено и овој дезедоранс исто е мн убав:
    Ги има скоро во сите маркети. Јас најчесто го купувам во Рамстор или ДМ. Поздрав :)

Последна измена: 15 ноември 2016
    На GoldenRose. му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Ми треба помош и мислење околу едно шампонче за деца (@Biodevojka или било кој друг што се разбира), многу убаво мириса, ептен е стар бренд во Бугарија, како тука што е Бекутан, но ме интересира дали му се Ок состојките:
    Lauryl glucoside, Cocamidopropyl betaine, Lavandula angustifolia extract, Sodium cocoamphoacetate, Citric acid, Parfum, Trisodium ethylenediamine disuccinate, Benzyl alcohol, Benzoic acid, Sorbic acid.

Состојкиве ги препишав бидејќи се многу ситни и неможе да се слика. Еве за кое шампонче се работи:
    IMG_20161118_111154.JPG

16. Mihaela91

Mihaela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    @Biodevojka ke te zamolam za sovet za krema za hidratacija na okoloocnoto podracje,periodov mi e mn suva,inaku imam 25god,naidov na ovie dve kremi,ako moze tvoe mislenje? IMG_20161118_171809.jpg IMG_20161118_170900.jpg

17. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, според мене е ок. Сурфактантите кои се користени вака искомбинирани имаат благ ефект и не измиваат премногу, екстрактот од лаванда смирува и користени се два конзерванси од кои едниот Sorbic acid е одличен, а другиот Benzoic acid е доста прифатлив. Еве на пример може и кас нас да донесат некој ваков производ (да не се лажам ама сигурно е економичен) едноставен, не е органски ама убаво избалансиран. (y)

Здраво драга, слични ми се кремите по декларација, според мене се ок. Внимавај само на етеричните масла од лимон и портокал. Доколку се изложуваш на сонце фотонестабилни се (во случај да одиш на скијање или некаде каде е топло). Инаку останатите состојки ми изгледаат убаво. Нема силикони или нафтени деривати и ми се допаѓа што маслата се ладно цедени. Поздрав.

На Mihaela91 и Kitten им се допаѓа ова.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Ти благодарам многу :*

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Во секое време. :)

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.466
    Здраво @Biodevojka .
    Добив тестери од една нова линија на креми од кои првичниот впечаток е хидрирана, мазна кожа и пријатно чуство.

Ги сликнав.
    Ќе можеш да ми кажеш нешто повеќе за составот и За која кожа би биле идеални?

Дополнително и еден производ од Ритуалс за тело.
    IMG_2551.JPG
    IMG_2552.JPG
    IMG_2553.JPG
    IMG_2554.JPG