Здраво драга, најверојатно го крстиле лосион поради флуидната структура. Според декларацијата не е баш крем како густа структура туку лосион како флуидна структура. Не е комплетно природен ама за среќа е без силикони и минерални масла и парафини што е одлично. Иако има хемиски состојкиу би требало да има флуидна структура која лесно се абсорбира и не ја отежнува кожата. Би требало да дава сув ефект кога ќе се нанесе на лицето и според состојките да ја контролира преголемата маснотија, во смисла да сперчи светење. Мене лично оваа марка не ми е помеѓу најомилените, меѓутоа доколку сакаш пробај го или земи едно тестерче и кажи ми дали струкктурата и ефектот се онакви какви што ги опишав. Поздрав.
Здраво @Biodevojka. Ќе може ли да ми дадеш предлог за дезедоранс/антипеспирант или сл. за под пазуви што не содржи алуминиумови соли? Конкретно има ли некој таков на NIVEA ? Позз
@GoldenRose. Има на нивеа без алуминиум побарај по маркетите. За ефект незнам каков има го немам пробано
@Babyby некој конкретно ако знаеш да ми дадеш пример ? Инаку во глобала сум задоволна од производите на Нивеа се што имам користено досега ми се погодило.
Јас имам видено конкретно во жито маркетите и сигурна сум дека постои пошто ги имам забележано, но не им обрнав внимание оти користам друга марка со нивеа од дамна сум скарана @GoldenRose.
Многу сум задоволна, веќе вторпат го купувам. Првиот пат беше во лето, по жешкото, и одлично се покажа
Здраво драга, деодоранси кои не содржат алуминиум се: Др. Хаушка, Гамард, Алверде, Ла Сој. Од овие сите ги имам пробано сите на алверде од кои горе долу сум задоволна (најмногу од рол он со морски алги), потоа гамард кој ми се допаѓа (особено деодорансот) и секако Др. Хаушка. Поздрав. Здраво драга во приот производ ставиле се кое не е во склад со она што го работам, односно течен парафин, петролатум, ланолин.....јас за себе не би го земала производот. Вториот не е комплетно природен ама еве претставува компромис помеѓу природно и синтетеичко (знам дека е тешко да се најдат комплетно природни производи барем кај нас) , барем нема силикони. Изборот е сепак твој. Драга штом еден производ има силикони, парабени и ПЕГ, го знаеш моето мислење. Сепак изборот е твој. Поздрав.
@UnordinaryOne go imam videno niz prodavnicite samo vo poinakva ambalaza ( i pisuva 0% alkohol ,a ne aluminium ). Da ne e ovoj nekoj postar model ili kako ne znam. Se izvinuvam za latinicava ne mozam da smenam .
Може го имаш помешано со овој Тој е антиперспирант и содржи алуминиум, а има 0% алкохол. Јас мислев на дезодорансот Fresh natural со 0% алуминиумови соли.Овој поточно: Го имам користено и овој дезедоранс исто е мн убав: Ги има скоро во сите маркети. Јас најчесто го купувам во Рамстор или ДМ. Поздрав
Ми треба помош и мислење околу едно шампонче за деца (@Biodevojka или било кој друг што се разбира), многу убаво мириса, ептен е стар бренд во Бугарија, како тука што е Бекутан, но ме интересира дали му се Ок состојките: Lauryl glucoside, Cocamidopropyl betaine, Lavandula angustifolia extract, Sodium cocoamphoacetate, Citric acid, Parfum, Trisodium ethylenediamine disuccinate, Benzyl alcohol, Benzoic acid, Sorbic acid. Состојкиве ги препишав бидејќи се многу ситни и неможе да се слика. Еве за кое шампонче се работи:
@Biodevojka ke te zamolam za sovet za krema za hidratacija na okoloocnoto podracje,periodov mi e mn suva,inaku imam 25god,naidov na ovie dve kremi,ako moze tvoe mislenje?
Здраво драга, според мене е ок. Сурфактантите кои се користени вака искомбинирани имаат благ ефект и не измиваат премногу, екстрактот од лаванда смирува и користени се два конзерванси од кои едниот Sorbic acid е одличен, а другиот Benzoic acid е доста прифатлив. Еве на пример може и кас нас да донесат некој ваков производ (да не се лажам ама сигурно е економичен) едноставен, не е органски ама убаво избалансиран. Здраво драга, слични ми се кремите по декларација, според мене се ок. Внимавај само на етеричните масла од лимон и портокал. Доколку се изложуваш на сонце фотонестабилни се (во случај да одиш на скијање или некаде каде е топло). Инаку останатите состојки ми изгледаат убаво. Нема силикони или нафтени деривати и ми се допаѓа што маслата се ладно цедени. Поздрав.
Здраво @Biodevojka . Добив тестери од една нова линија на креми од кои првичниот впечаток е хидрирана, мазна кожа и пријатно чуство. Ги сликнав. Ќе можеш да ми кажеш нешто повеќе за составот и За која кожа би биле идеални? Дополнително и еден производ од Ритуалс за тело. Spoiler Spoiler