Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Кремов лично мене ми се допаѓа. Има еден куп убави анти ејџ состојки за лице како ектракт од гоџи, витамин Ц и витамин Е, Q10, пептиди, убави екстракти и.т.н. Не знам колку години имаш ама кремов е за повозрасна кожа би рекла од 40-та па нагоре. Поздрав.

На Dafinka0909 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dafinka0909

Dafinka0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    Благодарам за одговорот @Biodevojka. Инаку имам 32 години и прилично нормална кожа. Мислиш дека оваа крема не ми одговара? Исто од истата колекција имам и дневен крем оваа е декларацијата. IMG_0611.JPG Која крема мислиш дека ми одговара повеќе? Поздрав имај убав ден :)

3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
  4. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, станува збор за маска најверојатно за комбинирана кожа со оглед на тоа што како база има бентонит кој има голема апсорбирачка моќ. Како состав и состојки е ок, меѓутоа јас избегнувам парабени, а оваа маска содржи еден. Доколку не ти пречи парабенот како конзерванс ок е. Инаку честопати се обидувам дома да ги произведам маските на Lush, за лице и коса во домашна варијанта. Mоментално подготвувам една домашна варијанта на маската за коса Marilyn од оваа марка која најверојатно ќе ја објавам утре. Ќе ви постирам линк. Поздрав.

На koritsaki, blueeparadise и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    @Biodevojka да, парабенот го забележав и јас, а ме интересираше повеќе комбинацијата на останатите состојки. Ти благодарам. :)

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Останатите состојки се ок. Поздрав.

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    @Biodevojka ако може да ми кажеш за составот,едното е крема од babylove,другото е крема од hipp нешто како против стрии 20170115_145234.jpg 20170115_145019.jpg

8. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, првиот крем горе долу би бил ок, не ми се допаѓа што содржи ланолин кој не може да знаеме дали е чист (прочитај ја мојата статија на блогот за ланолин). Вториот производ за мајките ми изгледа сосема ок. Поздрав

9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.643
    Допаѓања:
    106.680
    @Biodevojka може ли да ми кажеш нешто повеќе за маслово на Nuxe? Гледам дека нема силикони и пег , би сакала да го користам на врвовите на косата. :)

10. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    според мене ок е за врвовите на косата. Поздрав.

Едит: ме заинтересира марката па направив истражување на интернет. Мислам дека декларацијата на маслово е сменета/подобрена, затоа што на еден француски сајт ја најдов оваа

Inci : Coco-caprylate/caprate*, Dicaprylyl ether*, Macadamia ternifolia seed oil*, Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil*, Corylus avellana (hazel) seed oil*, Camelia oleifera seed oil*, Parfum/fragrance, Tocopherol*, Borago officinalis seed oil*, Olea europaea (olive) fruit oil*, Helianthus annuus (sunflower) seed oil*, Rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract*, Hypericum perforatum flower/leaf/stem extract*, Solanum lycopersicum (tomato) fruit extract*, Benzyl salicylate, Linalool, Limonene, Citronellol, Geraniol

Според мене вторава е фантастична. Дали во Ск ги има производиве или кај тебе во Гр?

Поздрав.

Последна измена: 15 јануари 2017
    На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.643
    Допаѓања:
    106.680
    @Biodevojka да имаш право од блог од 2015 година гледам дека составот е како ти што го постави. Па производиве ги има во Грција во секоја аптека , во Мк мислам дека сеуште ги нема. Тогаш супер , ќе го земам ова :) сакав и нешто друго да те прашам ,

Вторава декларација е од бб кремата на so bio
    Која мислиш би одговарала повеќе на мојава мрсна кожа? Ги имаше фалено на форумот па сакам да пробам. А ја гледав и течната пудра на So bio ама првата нијанса некако темна беше за мене.

12. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, во Италија постојано ги земав производите на Бенекос и навистина се супер, ама ако правам споредба помеѓу двете оваа вторава ми се чини поадекватна за комбинирана до масна кожа. Има полесна структура барем според мене. Пробај ја Со био етик малку е поскапа од бенекос (барем во Рим) ама навистина е убава. Поздрав,

13. Ekatarina95

Ekatarina95 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2014
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    37
    Здраво биодевојка,ќе сакаш ли да ги разгледаш состојките на шампонов и да ми кажеш што мислиш,ти благодарам

Прикачени фајлови:

14. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, јас лично за себе не би го земала. Во формулата по главниот сурфактанто Содиум Лаурет Сулфат доаѓапрво содиум хлорид односно сол па после бетаинот, што значи дека производот има многу голема измивачка моќ. Најдобро би било доколку по сулфатит прво се употреби бетаин па потоа солта. Секако ова е мое мислење, ти имаш право сама да си одлучиш за себе. Поздрав.

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.643
    Допаѓања:
    106.680

Може ли да ми кажеш мила дали овие два производа (пилинг за тело и гел ) дали се природни како што пишува? Имам користено лани од истиве производи ама други мириси и тие ми рече дека беа ок , сега за овие незнам. :) @Biodevojka

16. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга коритсаки според мене (y)

17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.643
    Допаѓања:
    106.680
    @Biodevojka Повторно јас , може да ми кажеш плус нешто и за овие два производа , пастава за заби дали е ок и шампонов , го користам тој на Афродита без штетни состојки со лук но ми го суши скалпот почна првут да ми се појавува , а ги користам шампониве цела година и малку сакам да сменам. Можев да земам од Алверде ама дури сега го приметив ова со првутот , така да здравје нареден пат :)Овој што сакам да го земам е за масна коса и волумен

Aqua with infusions of: Sorbus Sibirica ExtractWH, Larix Sibirica Needle ExtractWH, Juniperus Sibirica Needle ExtractWH, Crataegus Monogina Flower Extract*, Empetrum Sibiricum Extract; Ribes Nigrum Leaf Extract*, Rubus Idaeus Fruit Extract*, Rubus Chamaemorus Fruit Extract, Glycerin, Silica, Sodium Coco-Sulfate, Calcium Glycerophosphate, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Cellulose Gum, Papain, Pineamidopropyl BetainePS, Hippophae Rhamnoidesamidopropyl BetaineHR, Sodium Cocoyl Glutamate, Zinc Citrate, Sodium Saccharin, Aroma, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, CI 75470.
    :*: organic ingredients
    (WH) organic extracts from wild Siberian plants
    (PS) derived from Siberian cedar oil
    (HR) derived from Altai sea buckthorn oil

Ingredients (INCI): Aqua, Lauryl Glucoside, Sodium Cocoyl Isethionate, Cocamidopropyl Betaine, Pineamidopropyl BetainePS, Hippophae Rhamnoidesamidopropyl BetaineHR, Guar Hydroxypropyl Trimonium Chloride, Pinus Pumila Needle ExtractWH, Rubus Idaeus Fruit Extract*, Glycerin, Sorbus Sibirica ExtractWH, Abies Sibirica Needle ExtractWH, Achillea Asiatica ExtractWH, Urtica Dioica Leaf Extract*, Silybum Marianum Extract, Quercus Robur Extract, Inula Helenium Extract, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil*, Anthemis Nobilis Flower Extract*, Saponaria Officinalis Root Extract*, Citric Acid, Sodium Chloride, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, CI 75810, Parfum, Geraniol**, Limonene**, Linalool**
    * organic, ** from natural essential oils

18. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, и двата производи ми се допѓаат. Пастата нема флуорид и тоа за мене е бинго. Убаво е искомбинирана. Шампонот многу ми се допаѓа. Сурфактантите се убаво избалансирани така да не би требало да биде аглресивен, баш напротив убаво да измива без да го суши темето. Ми се допаѓаат екстрактите кои се користено. Се на се ок. Поздрав.

19. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    @Biodevojka ,што мислиш за Балеа кристалот-антиперспирант? Oд состојки пишува дека има само ammonium alum. Помалку штетен или исто толку штетен е како и другите антиперспиранти?

20. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    6.584
    @Waka-waka Штетна е состојката... Ако сакаш нешто природно, пробај ги тие на Алверде. :)

На koritsaki, Waka-waka и Biodevojka им се допаѓа ова.