Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    66.752
    @Biodevojka Што мислиш за оваа крема? Пишува дека е 98.9% од природни состојки и е од Burt's Bees.
    IMG_7483.PNG

2. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, ми се допаѓа овој производ. Не е органски ама формулата му е многу убава. Баш ме заинтересира и би сакала да пробам нешто од оваа марка. Каде ја има? Поздрав.

На SofiMar_ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    66.752
    @Biodevojka Burt's bees се вика марката, од Америка е, во Европа мислам дека ја нема.
    Фала ти. :)

4. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    66.752
    @Biodevojka Те молам ако можеш да ми кажеш што мислиш за овој гел за чистење на порите на лицето. Го пробав еднаш и имав чувство како да ме пече малку и да ми го суши лицето па би сакала да знам дали е ок да продолжам да го користам.
    IMG_7486.JPG

5. lovelygirl39

lovelygirl39 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.151
    @Biodevojka Мислење за спрејов за коса?

AQUA | PROPYLENE GLYCOL | GLYCERIN | ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE | CETYL ALCOHOL | PANTHENOL | HYDROLYZED CORN PROTEIN | HYDROLYZED SOY PROTEIN | HYDROLYZED WHEAT PROTEIN | HYDROXYCETYL HYDROXYETHYL DIMONIUM CHLORIDE | CETRIMONIUM CHLORIDE | POLYQUATERNIUM-37 | QUATERNIUM-80 | CITRIC ACID | TETRASODIUM EDTA | PARFUM | BENZYL SALICYLATE | LINALOOL | LIMONENE | SODIUM BENZOATE | PHENOXYETHANOL | ISOPROPYL ALCOHOL.

6. GoldenRose.

GoldenRose. Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    1.092
    Здраво @Biodevojka :) Ќе може ли мислење за состојките на стикот за под пазуви на сликата ?

Прикачени фајлови:

7. MakeupLove

MakeupLove Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    26
    @Biodevojka ako moze za ovie dve kremi za okolu oci da mi kazes kolku se dobri,koja e podobra,imam 29 godini pa neznam za koja da se odlucam.pozdrav i ti blagodaram odnaped

Прикачени фајлови:

8. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга производов не е баш природен. Не знам која марка е ама јас лично кога би бирала за себе не би го земала. Доколку ти прави проблеми како што самата кажа, во тој случај не го користи. Поздрав.

Здраво драга овој спреј не е комплетно природен и содржи дури еден силикон QUATERNIUM-80 кој не е во голем процент, ама го знаеш мото мислење за силиконите. Инаку мене лично не ми се допаѓаат производи кои на висока позиција содржат пропилен гликол, кој го олеснува навлегувањето на сите екстракти во кожата или косата. Оваа состојка (подобро е доколку ја нема), меѓутоа доколку ја има повеќе ми е прифатлива ако се наоѓа некаде при крајот на декларацијата. Поздрав

Здраво драга и двете креми содржат силикон, а ја знаеш мојата филозофија не би можела да си дозволам да препорачам креми со силикони. Поздрав.

9. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    66.752
    IMG_7621.PNG

10. GoldenRose.

GoldenRose. Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    1.092
    @Biodevojka изгледа ме помеша со другата девојка за кремите. :)
    Ќе може ли да ѕирнеш кај мене на сликата да ми кажеш за состојките?

11. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Уф драга во право сиизвини, ти одговорив наместо другата феминка што ме прашуваше за кремите а ти си ме пташала за рол он. Овој производ содржи алуминиум (во декларацијата потасиум алум). Не е алуминиумова сол туку потасиум алум и побавно навлегува од алуминиумовата сол, меѓутоа крајниот ефект е ист и на двете состојки. Јас го избегнувам атоа што го контрахира мускулот и на тој начин го спречува потењето, а тоа е природен процес кој според мене не би требало да се спечува туку да се неутрализира неговиот мирис со состојки како триетил цитрат на пример кој е база на многу природни деодоранси или сода бикарбона кој исто така е база на некои природни деодоранси. Се надевам ти помогнав. Извини уште еднаш за грешката ама кога ќе се вратам навечер дома, понекогаш од што сум уморна бела мачка не гледам а сепак сакам да ви одговорам :). Поздрав

На GoldenRose. му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Ти благодарам драга, базата на ова масло е минерално масло кое е нафте дериват, а пишува во заграда и течен парафин. Јас би ви препорачала да користите било кое друго природно растително масло. Тајната е во тоа да се оддржува еластичноста на кожата со некое убаво масло (може и најобично бадемово). Стриите кои веќе ги имаме доколку се бели ништо не ги лечи (можеби само ласер, ама немам никогаш направено така да не можам да зборам за ова), а маслава со оглед на тоа што ја оддржуваат кожата еластична спречуваат појава на нови стрии кое е најважно. Поздрав.

На flowersss и SofiMar_ им се допаѓа ова.
  13. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    @Biodevojka :hai:

Мислам дека имам прочитано дека имаш престојувано во Италија, па дали си запознаена со производите на Cliven? Имам купено тоник за лице но го немам користено многу, не беше многу скап и решив да го пробам, па ако сакаш да го видиш составот и да ми кажеш што мислиш и за каква кожа е погоден, бидејќи не пишува. Фала ти. 20170219_105849.jpg

14. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, убаво имаш прочитано за Италија. За жал оваа марка ја немам користено. Од декларацијава која ја постираше ти, не е комплетно природен производ има ПЕГ, Дисодиум едта и hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde. Мене лично не ми се допаѓаат производите кои содржат висок процент на пропиен гликол со оглед на тоа што дозволува полесно навлегување на сите екстракти во кожата (на крајот од листата би бил ок). Освен овие состојки кои ти ги споменав останатото е ок. Одлуката е сепак твоја, поздрав.

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  15. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.111
    @Biodevojka те молам за кремов за лице мислење? И за овој состав на шампон (бидејќи во него треба да додавам ампули, пантенол раствор воден и екстракти). Фала многу ! :)

Clinique+Dramatically+Different+Moisturizing+Lotion+plus+DDML++Review-2.jpg

Шампон

Aqua (Water), Alcohol denat.*, Coco-Glucoside, Glycerin, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium PCA, Glyceryl Oleate, Urtica Dioica (Nettle) Extract*, Hydrolyzed Silk, Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extract, Xanthan Gum, Citric Acid, Phytic Acid, Parfum (Fragrance)**, Linalool**, Limonene**

16. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, кремот е на база на нафтени деривати, содржи на висока позиција минерално масло/течен парафин и петролатум. Јас лично не би го земала воопшто за себе.
    Шампонов да немаше алкохол ќе беше фантазија. Јас лично избегнувам шампони кои на втора позиција имаат алкохол затоа што е доста агресивен, а во шампоните веќе има сурфактанти кои измиваат. Меѓутоа кај тебе можеби нема да се покаже агресивен, сите сме различни, па доколку сакаш пробај, одлуката е сепак твоја. Инаку сите останати состојки од шампонот се фантастични. Поздрав.

17. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    66.752
    @Biodevojka Те молам ако може да ми кажеш мислење за оваа маска од глина. :) Благодарам.
    IMG_7811.JPG

18. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга убаво почнале има каолин, глицерин и.т.н. меѓутоа потоа ставиле два силикони (циклохексасилоксан и диметикон), потоа ПЕГ 100 кој е нафтен дериват. Иако можеби се во мала количина, сепак се присутни. Потоа содржи и пропилен гликол кој мене како состојка не ми се допаѓа со оглед на тоа што овозможува пенетрација на сите екстракти и конзерванси во кожата. Овде не знам во која количина е употребена може не е многу, можеби е некоја средина. Одлуката ја оставам на тебе секако, јас само ти кажувам кои состојки се употребени внатре. Поздрав.

На SofiMar_ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Imam eden predlog,koga postirame deklaracija da navedeme i za koj peoizvid stanuva zbor, taka site ke imame info dali eden proizvod e ok ili ne...

20. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, јас пак мислам обратно, да не ми кажувате, па откако ќе ви кажам што мислам потоа пишете за кој производ станува збор. Ќе ве замолам да ми ја пишувате само декларацијата а потоа споделете ја марката на производот. Ви благодарам многу. Поздрав.

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.