Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Гел за обликување на телo???? Никогаш не би рекла :)

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712

Да, да, овој

[​IMG] [​IMG]

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.641
    Допаѓања:
    106.677
    @Biodevojka

Првиот состав е од кремата на Балеа за масна кожа

А вториот од серумот

4. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга моја, штотуку и одговорив на Мишела ама ќе направам копи пасте и овде на одговорот за декларацијаата на Балеа

Првиот производ односно крем гел ја има следнава декларација

AQUA | GLYCERIN | ALCOHOL DENAT. | TAPIOCA STARCH | SODIUM CARBOMER | ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE | PISTACIA LENTISCUS GUM | SODIUM HYALURONATE | ZINC PCA | PANTHENOL | GLYCOLIC ACID | MALIC ACID | CITRIC ACID | LECITHIN | XANTHAN GUM | ALCOHOL | CAPRYLYL GLYCOL | PHENOXYETHANOL | PARFUM.

Може да кажам дека иако не е природен формулата е многу добра. Производов навистина би требало да матира, а благодарение на глицеринот истовремено и да навлажнува. Алкохолот на трета позиција нека не ве плаши не е во голем процент, затоа што прво доаѓа по аглицеринот кој повеќе од 3% не е сигурно, а второ алкохолот не е единствен конзерванс во производов, потпомогнат е од феноксиетанолот. Инаку тапиока старч ќе се погрижи за мат ефект со оглед на тоа што го собира вишокот на маснотија, а ми се допаѓаат и останатите состојки односно комбинацијата од пантенол, хијалуронкса кислеина, гликолна киселина и лецитин. Според мене производов е доста добар. Мислам дека ќе го земам за да го рецензирам и јас.

Вториот производ односно серумот ја има следнава декларација

AQUA | ALCOHOL DENAT. | GLYCERIN | SODIUM ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER | ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE | PISTACIA LENTISCUS GUM | SODIUM HYALURONATE | ZINC PCA | ALCOHOL | MALIC ACID | CITRIC ACID | GLYCOLIC ACID | LECITHIN | XANTHAN GUM | POLYGLYCERYL-4 CAPRATE | LEVULINIC ACID | SODIUM LEVULINATE | PARFUM.

Овде алкохолот е на втора позиција што значи дека е повеќе присутен (процентот не би знаела со сигурност да го кажам). Има само една состојка која мене лично не ми се допаѓа а тоа е акрилатот Ц 10/30, кој се добива од нафтата. .Другото во формулата е ок. Јас лично мислам дека ова повеќе ќе суши како производ така да ставајте го само на делот на Т зоната или онаму каде треба да матирате, не на цело лице.

Поздрав.

На xxAngelxx и koritsaki им се допаѓа ова.
  5. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.641
    Допаѓања:
    106.677
    @Biodevojka

Благодарам многу , кремава ќе ја пробам :) , @Mishela вчера во сити мол во дм ја барав кремата ама ги немаше општо и двата производи. Ако ги видиш во некој дм кажи :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  6. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.059
    Допаѓања:
    10.701
    INGREDIENTS : AQUA, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, CETEARYL ALCOHOL, ISOPROPYL PALMITATE, OLEYL ERUCATE, OLEA EUROPAEA FRUIT OIL, SORBITAN CAPRYLATE, CETEARYL GLUCOSIDE, PARFUM, SODIUM POLYACRYLATE, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, PROPANEDIOL, BENZOIC ACID, DISODIUM EDTA, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, TOCOPHEROL, GLYCINE SOJA OIL, POTASSIUM SORBATE, SORBIC ACID.
    @Biodevojka
    Крем за лице и тело.

Последна измена: 17 април 2017
  7. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга, јас само што ја купив во ДМ Веро Џамбо (ептен ме заинтересиравте и морав :). Околу 145 мкд е кремот и плус си купив една пена за миење на лице од Балеа за нормална до комбинирана кожа која како декларација е супер според мене. Очекувајте наскоро рецензија и за двете. Поздрав.

Здраво драга, како декларација кремов не е органски ниту пак комплетно природен, ама не е лош има пристапна декларација. Има убава комбинација на масла и путери со различна густина, базата е лесна така да не би требало многу да масти, брзо да се впива а сепак убаво да храни.

Поздрав.

Последна измена: 17 април 2017
    На Mishela, koritsaki и cooll им се допаѓа ова.
  8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.641
    Допаѓања:
    106.677
    @Biodevojka супер тогаш да знам каде да ја барам :) очекуваме рецензија обавезно :)
    А пена за лице ја зема таа со лотус во сината опаковска? Многу е добра таа ја имам пробано (y)

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Да драга, баш таа ја земав. Едвај чекам да ја пробам. Кога ја барав кремата беше ставена блиску до неа (под неа), па со оглед на тоа што розевата се покажа екстра од оваа колекција, ја разгледав и сината и ептен ми се допадна како декларација. Мило ми е што велиш дека е добра. Поздрав

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    Ќе ти се допадне пената, истата ја користам и јас. Онаа од Алверде за истиот тип на кожа многу ми ја суши кожата, па ја заменив со оваа од Балеа.
    А кремата ќе ја земам уште утре, ти благодарам на одговорите. Серумот можеби ќе почека до лето. Сега немам толкава потреба од него. :)

На Biodevojka и koritsaki им се допаѓа ова.
  11. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Да, алверде поради алкохолот суши. Овде нема алкохол затоа што користеле други конзерванси. Не знам за вас, ама јас во последно време открив еден куп производи Балеа кои многу ми се допаѓаат. Иако не се органски, имаат многу благи и убави формули, а и цените им се пристапни. Секој може да си дозволи крем за 145 мкд или пена за 159 мкд. Навистина пријатно изненадена. треба еден ден цел да поминам таму за да разгледам и други производи за тело, туширање, деодоранси и.т.н.
    Поздрав.

На do-re-mi, koritsaki и Mishela им се допаѓа ова.
  12. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Упс само што ја видов сметката сум направила грешка. Кремот е 129 мкд а пената 159 мкд. :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.554
    @Biodevojka аут малку од темава ама која е таа пена за миење лице на балеа? Добра е за комбинирана кожа? Сакам да го сменам сапунот :)

14. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, одлична е за комбинирана кожа и според декларацијата и според ефектот. Јас а пробав вчера вечер и сабајлево (оти вчера ја купив) и многу ми се допадна. Не суши, а сепак убаво мие и освежува. Еве Мишела и Коритсаки ја имаат пробано и ја испофалија уште пред да ја пробам јас. Еве ти слика

AQUA | GLYCERIN | DECYL GLUCOSIDE | SODIUM LAUROYL GLUTAMATE | COCAMIDOPROPYL HYDROXYSULTAINE | CITRIC ACID | SODIUM CHLORIDE | COCO-GLUCOSIDE | GLYCERYL OLEATE | PANTHENOL | NELUMBO NUCIFERA FLOWER EXTRACT | SODIUM BENZOATE | PROPYLENE GLYCOL | PARFUM | ALPHA-ISOMETHYL IONONE | HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE | TOCOPHEROL.

Како база има вода и глицерин кој ја оддржува влагата (не ја суши кожата). Како сурфактанти присутни се навистина убава комбинација на благи сурфактанти со еден средно измивачки. Содржи пантенол, витамин Е имногу убави екстракти. Благо измива а сепак е одличен за комбинирана, па би рекла и масна кожа која нема потреба од многу обезмастување. Јас ти ја препорачувам. Поздрав.

На Babyby и koritsaki им се допаѓа ова.
  15. Elisabeth

Elisabeth Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    1.783
    Допаѓања:
    5.259
    @Biodevojka Што мислиш за ова млеко за тело на Балеа?
    4010355274199-1040172_org.png Aqua | Helianthus Annuus Hybrid Oil | Ethylhexyl Stearate | Glycerin | Isopropyl Palmitate | Polyglyceryl-4 Diisostearate/Polyhydroxystearate/Sebacate | Tocopheryl Acetate | Butyrospermum Parkii Butter | Parfum | Hydrogenated Castor Oil | Sodium Benzoate | Potassium Sorbate | Benzyl Alcohol | Linalool | Limonene | Citronellol | Geraniol | Hexyl Cinnamal | Benzyl Salicylate | Alpha-Isomethyl Ionone | Magnesium Sulfate | Citric Acid

И за овој лосион?
    4010355319401-1154289_org.png Aqua | Glycerin | Helianthus Annuus Hybrid Oil | Cetearyl Alcohol | Glyceryl Stearate | Butyrospermum Parkii Butter | Ethylhexyl Stearate | Isopropyl Palmitate | Alcohol | Cocos Nucifera Fruit Extract | Parfum | Sodium Cetearyl Sulfate | Carbomer | Phenoxyethanol | Benzyl Alcohol | Anise Alcohol | Sodium Hydroxide

16. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, ок се и двата. Не се комплетно природни ама ок се како декларација. Поздрав.

На Elisabeth му/ѝ се допаѓа ова.
  17. angrypepper

angrypepper Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    123
  18. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво, ако ме прашуваш лично мислење ни еден ни друг. Првиот има многу синтетичка формула и плус содржи МИПА од која бегам, а потоа БХТ!!! Вториот е на база на течен парафин. Не знам за кои производи станува збор, ама има многу многу подобри на пазарот. Поздрав.

На angrypepper му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    @Biodevojka, мислам дека сепак пената има подобар состав. :)
    Ова е гелот.

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. angrypepper

angrypepper Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    123
    Аууу сега ме извади од памет. Првото е маслена купка ph5 од Еуцерин, а второто е лосион за тело ph5 исто Еуцерин. Ги користам за бебето за бањање и мачкање. Значи да му ги сменам одма. А ќе речеш квалитетна, медицинска козметика е**те тоа. Се изнервирав сега бидејќи за бебето ги користам. Фала мн!