Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. cacikr

cacikr Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    243
    @Biodevojka Ако може мислење за овој крем за лице
    Aqua, Orbignya Oleifera Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Crambe Abyssinica Seed Oil, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyl Dimethyl Taurate Copolymer, Ethylhexyl Palmitate, Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Retinyl Palmitate, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Disodium Uridine Phosphate,
    Parfum, Ethyl Ferulate, Cydodextrin, Polyglyceryl-5 Trioleate, Tocopherol, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Citric Acid, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Linalool, Limonene, Eugenol, Benzyl Salicylate, Geranio

DOLIVA LIGHT INTENSIVE FACE CREAM

2. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    @Biodevojka Го земав сапунов за лице ама чекам прво твое мислење :) Фала 18057117_1865819160347415_5553570529790712169_n.jpg 18033338_1865819190347412_2846480093738096232_n.jpg

3. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Дефинитивно пената има подобар состав. Ова баш не е по мој вкус. :(
    :( Имаш многу органски бебешки козметики: Веледа, Алверде, видов една нова Натурамондо или нешто слично во Веро (следна е за тестирање)дури и Хип иако не е органска има убави производи, потоа Логона имаше детско и.т.н.
    Здраво драга, не е комплетно природна *јас лично акрилатите ба и не ги сакам) ама како состав функционира. Поздрав.
    Ова не е баш сапун во вистинска смисла на зборот, затоа што има сурфактанти и ПХ 5,5 што не е случај со вистинските сапуни кои имаат Пх многу повисока и имаат жива сода како база со масла и вода. Ова би било нешто слично на синдет (syndet). Можно е малку повеќе да суши од обичен сапун ама да не зборувам за ефектот пред време. Пробај го ако функционира тогаш ок.

На kala21 и angrypepper им се допаѓа ова.
  4. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Фала.Одма по првата употреба се забележува истакнување на сувите делови околу усните,како и се секој друг сапун што сум го пробала до сега.Ставив одма од маслото од дива роза на Алверде и подобро е:)ќе видам неделава како ќе биде ако забележам дека пресушува раскинуваме врска:D

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Не знам дали е соодветна темава, нема ми го преместат мислењето ако не е, ама знам дека @Biodevojka е тука активна, ако може мисење за пастата за заби на Чико 6+ IMG_7262.JPG

6. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    (y)

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    Sattwa почнав да ги користам , предобро острануваат шминка ми станаа омилени , но некако ме пецкаат очите од нив ако може @Biodevojka да ми каже за каков производ станува збор.
    20170423_220745.jpg

8. Elisabeth

Elisabeth Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    1.783
    Допаѓања:
    5.259
    @Biodevojka може мислење за матирачката крема на Алверде? Ме загрижува алкохолот што е на висока позиција да не делува штетно, инаку кремава дава убав ефект и хидратација.

Aqua│Alcohol*│Caprylic/Capric Triglyceride│Glycerin│Helianthus Annuus Hybrid Oil*│Cetearyl Alcohol│Distarch Phosphate│Butyrospermum Parkii Butter*│Malus Domestica Fruit Water*│Myristyl Myristate│Microcrystalline Cellulose│Citrus Aurantifolia Fruit Extract*│Glyceryl Stearate│Glyceryl Stearate Citrate│Xanthan Gum│Calcium Alginate│Sodium Cetearyl Sulfate│Parfum**│Limonene**│Citral**│Linalool** *

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    @Biodevojka би сакала да ми кажеш за овие состојки на сликава.
    Всушност ова е за вадење на шминка од очи и е многу убаво, воопшто не ме пече.
    И ме интересира составот. Благодарам.
    Sephora-Collection-Instant-Eye-Makeup-Remover-Review3.jpg

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Да драга има алкохол, има и масла кои го ублажуваат дејството, ама сепак е присутен и тоа во случајов е како конзерванс, што значи дека е во поголем процент. Ставен е не само како конзерванс, туку и за матирачки ефект на кожата. Доколку убаво ти прија на лицето користи ја. Поздрав

Здраво драга, мене лично не ми се допаѓа, во смисла не е во склад со она што го работам, премногу е хемиски производов. Ама ако ти одговара во тој случај ок. Сепак изборот е твој.

На Elisabeth, buba4e89 и koritsaki им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    @Biodevojka што би ми препорачала ти за вадење на шминка на природна база.

Инаку, конкретно за наведениот производ за кој те прашав има нафтени деривати и е хемиски, убав е, вади шминка, но сакам нешто природно да пробам.

Исто така сакам да те прашам, зошто оваа маска од сликата подоле ме пече после нанесување? До сега немав таков проблем.
    Исто така, го користам и гелот за миење лице од истата линија и се покажа добар. Пената што ми ја препорача ја купив.

Благодарам.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, мило ми е што пената си ја купила, се надевам ќе бидеш задоволна. Зошто овој производ те пеќе не би знаела да ти кажам. Секоја кожа различно реагира на производите и сигурно некоја состојка не е погодена на твојата кожа. Индивидуално е. Инаку за средство за вадење на шминка кажи ми цена до која може да ти препорачам? Поздрав.

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Не повеќе од 500 денари.

14. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, зошто те печат очите не би знаела да ти кажам, затоа што е индивидуално, можеби реагираш на некоја состојка. Инаку се класичи марамици кои не се природни. Поздрав.
    Во тој случај земи ја мицеларна вода на Флоранс, одлична декларација околу 420 до 450 мкд не повеќе. Има едно одлично на Алверде двофазно е со гоџи бобинки ама е од 30 години па нагоре (мислам дека ти беше помлада). Според мене мицеларнава ќе ти биде одлична. Поздрав.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Да јас сум помлада од 30 години.
    Може слика како изгледа мицералната вода од болдот бидејќи барав на нет и сосема друго ми излегува.

16. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Оваа успеав да ја најдам. Вака изгледа. Поздрав

На buba4e89 и Mishela им се допаѓа ова.
  17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    @Biodevojka, што ќе кажеш за овој состав?
    Станува збор за шампон. :)
    Не ми изгледа дека е без штетни состојки, а рекламата го тврди мислам токму тоа.
    20170425_183220-1.jpg

18. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга Мишела, штом видам производ каде солта доаѓа по СЛЕС а не по бетаинот, не го ни гледам понатаму. Формулата е доста агресивна. Ова го прават затоа што солта го згуснува СЛЕС и со малку пари прават производ, меѓутоа производот е поагресивен отколку кога по СЛЕС прво би го згуснале со бетаин (и тој згуснува) па после содиум хлорид. Инаку има неколку ПЕГ и кокамид ДЕА кои не се баш природни состојки. Не можам да кажам дека е штетен, ама не е воопшто во склад со она што го работам. Јас за себе не би го земала кој и да е производов. Поздрав.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.640
    Допаѓања:
    106.677
    @Biodevojka може ли да ми препорачаш спреј за заштита од топлина за косата:) дали има алверде нешто вакво? Има еден спреј од Балеа еве ја декларацијата ама незнам колку е природна :)

20. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    buba4e89 кога се затоплува времето гледај да избегнуваш производи кои содржат овошна киселина, голема е веројатноста поради тоа да ти реагира кожата. Се препорачува тие производи да се користат во текот на зима, кога кожата не е директно изложена на сончева светлина :)