Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Ако ме слушаш мене не само на пудрата мора и на кремите да внимаваш. Не знам што креми користиш ама барем производите за нега на лицето плус пудрата да ти бидат природни. Ај за шминки и маскари не правам муабет, да не претерувам. Ама за убава кожа најважно е она што го нанесуваш. Ако сакаш препорака за креми кажи, тука сум. Поздрав

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Лицето не ми бара никаков посебен третман, не ми се мрси кожата, во екстремно ладни услови само се случува да ми се исуши само на некои делчиња. Затоа немам некоја навика да користам креми секојдневно. Инаку користам креми од Алверде, само што секое купување ја менувам. нежни ми се и не ми се тешки на лицето, плус евтини се. Тоа знам дека не грешам, ама пудрата ми е трн во око, а до сега не сум имала намера да ја променам, сега летово намалив ептен со шминкањето, па почнав да сфаќам дека не мора да имам претерано покривна пудра за да изгледам убаво :)

3. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Бравос!!! Епа ако сакаш пробај и некоја од пудрите на Алверде. Онаа на Хаушка мене лично ми е врв од органска козметика, секаде ја зборам, ама еве на пример сестра ми ја користи оваа од алверде
    и не ја менува за ништо живо најдобра и е. Инаку секоја кожа бара нега/ Одлично што користиш креми од алверде (се исплашив мислев нешто силиконско да не користиш...ми олесна сега) исто така многу е важно со што ја миеш кожата. Земи ја пената на Балеа онаа розевата, за твојата кожа е перфектна.

Пробај тестерче и од двете пудри и оваа и онаа на Хаушка, па сама одличу си што да земеш.

Поздрав.

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. <3Depi<3

<3Depi<3 Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    21
    Здраво @Biodevojka , те молам пиши ми мислење за составот на следната крема: 21040819_10155136269624585_1827681612_n.jpg

Последна измена од модератор: 23 август 2017
  5. <3Depi<3

<3Depi<3 Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    21
    Здраво @Biodevojka, би сакала да те прашам за мислење за составот и за следниот производ, станува збор за стик кој го користам неколку години: 21040584_10155136269529585_2141121356_n.jpg

Последна измена од модератор: 23 август 2017
  6. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга има алуминиумова сол :(... Јас не би, плус ППГ плус силикон.

7. RosePrincess

RosePrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    55
    Ме интресира мислење за составот на балзамов за коса. Не гледам силикони и нафтени деривати на прв поглед.
    aqua
    cetearyl alcohol
    cetrimonuim chloride
    parfum
    citric acid
    ethylhexyl
    cocoate
    cocos nucifera oil
    benzyl alcohol
    methylchloroisothiazolinone
    methylisothiazolinone
    Cl 19140

8. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Балзамов има големо омкнувачко дејство врз косата и ја прави полесна за расчешлување. Нема силикони, браво убаво си видела. Ок е, не е комплетно природен ама добар е и го врши своето.
    Само за информација

methylchloroisothiazolinone
    methylisothiazolinone

се конзерванси со потенцијално алергенско дејство (во сличај на поголема чувствителност што е индивидуално), ама со оглед на тоа што станува збор за производ на измивање, нема проблем. Поздрав.

9. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    @Biodevojka Се работи за гел за миење лице :)

Aqua, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Decyl Glucoside, Glyceryl Oleate, Coco-Glucoside, Sodium Cocoamphoacetate, Hamamelis Virginiana Water, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer Propylene Glycol, Panthenol, Alcohol, Citric Acid, Parfum, Sodium Benzoate, CI 42051, CI 16035.

10. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Формулата е многу блага, убави сурфактанти, вода од хамамелис која има астрингентно дејство. Единствено нешто што не им требало е арилатот, ама ајде во мал процент е. Исто и пропилен гликол има низок процент. Ок е.

На xxAngelxx му/ѝ се допаѓа ова.
  11. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Ти благодарам многу! :l:

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. RosePrincess

Се зачлени на:
    21 јуни 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    55
    Благодарам на одговорот. Производов се покажа супер. Го препорачувам на сите што внимаваат на состав, а бараат нешто што не е скапо. Се работи за балзам од Генера што чини 60 денари, а е подобар и од поскапи балзами.

На Nausicaa и Babyby им се допаѓа ова.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Кој поточно? Стави слика или напиши го името.
    Сум користела и јас маски од Genera, подобри се и од Гарниер и од Нивеа. Штом имаат добар состав, дефинитивно ќе купам.

14. <3Depi<3

<3Depi<3 Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    21
    Tи благодарам многу, ќе го фрлам :(

15. RosePrincess

Се зачлени на:
    21 јуни 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    55
    Овој е. Може да го најдете во Стокомак, на други места не сум барала. Плус е големо шише од 500 мл.

На Nausicaa и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  16. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    crema-hidratanta-matifianta-loreal-triple-1.jpg
    @Biodevojka што мислите за овие состојки?:)L'oreal triple active е кремата.:)

17. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга лино за мој вкус многу хемиски ми е кремов има нафтен дериват има силикон иако во мала количина ПЕГ. Ова е секако мое мислење. Поздрав.

На Salome му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    18.222
    @Biodevojka во моментов немам слика од формулите, ако најдам слика од нет ќе ставам, или деновиве може да сликам пред да се решам да купам, а сега мислев да те прашам дали имаш користено, или ако си запознаена да ми споделиш бар некое општо мислење за шампоните на Bioxsine и на Keune, поточно првиот за опаѓање на косата, а вториот за регулирање на обилното мастење?

Едит: најдов слика од формулата на Bioxsine.

19. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга ниеден од овие два не сум користела, а штета за овој колку убаво почнале со сите екстракти и на крај оп силикон, нафтени деривати...уф, во мала количина се. Оставам на тебе. Инаку формулата е ок. Поздрав.

На MagsDestiny му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sorbet

sorbet Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    5.269
    AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, COCO-BETAINE, GLYCOL DISTEARATE, SODIUM CHLORIDE, PPG-5-CETETH-20, PARFUM, SODIUM BENZOATE, OCTYLDODECANOL, SALICYLIC ACID, GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, CARBOMER, LINALOOL, HEXYL CINNAMAL, BENZYL ALCOHOL, BENZYL SALICYLATE, CITRONELLOL, MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE, KAOLIN, MONTMORILLONITE, GERANIOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, FUMARIC ACID, SODIUM HYALURONATE, CI 42090 / BLUE 1, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID

@Biodevojka што велиш за шампонов? Колку што забележав нема силикони но сакам и од тебе да слушнам мислење. Ти благодарам однапред :f: