Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. efrosinija

efrosinija Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2016
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    96
    110120124307.jpg

@Biodevojka
    Овие се капките за кои те прашував...се препорачуваат и за лице.Какво е твоето мислење?

Последна измена од модератор: 11 декември 2017
  2. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Кремава е ужас.
    Извини што се мешам, јас имам комбинирана кожа, ми ја пресуши...
    Има се што не треба. :shake: Не знам тебе, мене ми го вцрвенуваше лицето првите минути.

3. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга ги немам користено, не би знаела ништо да ти кажам. Поздрав.

На efrosinija му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    227
    @Biodevojka мислење за оваа декларација?

IMG_20171211_132719.jpg

5. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    (y) Одлична, немам што да искоментирам. Според мене идеална занормална, комбинирана и масна кожа, затоа што има лесна формула и не отежнува. За оние со сува може да ја користат како серум и врз неа друг крем малку помасен за заштита. Има шеќери кои одлично ја омекнуваат кожата, глицерин и алое, потоа слузот од полжав е на втора позиција што е одлично, содржи пантенол...љубопитна сум, која е марката на овој производ??? Поздрав.

6. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    227
    Немам појма, во дм на поминување ја видов и ја сликнав, не ни знам како изгледаше точно пакувањето само знам дека беше со слуз од полжав, али памтам на кое место ја најдов, така што деновиве ќе одам, ќе ја сликнам и ќе ја постирам тука, посекако треба да купам некои работи од таму.. Ах у тоа дм значи цел ден можам да бидам, многу убави ствари има.

Ај кажи ми мислење и за оваа крема IMG_20171211_234214.jpg

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Дали оваа крема би била погодна за возраст од 24-25 години?
    Се надевам дека е без антиејџинг состојки. :)

8. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Обавезно да пишеш и да објавиш слика!!!

Може. Поздрав.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    @Biodevojka ако може мислење за составот, мицеларна вода е. Благодарам!!
    Screenshot_2017-12-13-22-07-01.png

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
  12. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, според декларацијата маскава е за комбинирана до масна кожа. Има поголемо присуство на алкохол, ама има и убави состојки како салицилна киселина, пантенол и.т.н. Состојката Поливинил алкохол или ПВА дава фактички филм ефект, така да маскава е пил оф (ама звучи на кирилица :)))))
    Инаку има и јаглен, па можно е да станува збор за познатите блек маск. Ако ја пробаш кажи каков ефект дава. Поздрав.

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  13. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630
    Драга @Biodevojka , би те замолила да споделиш мислење за следните две креми:

1. AQUA│GLYCERIN│CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE│GLYCERYL STEARATE CITRATE,DICAPRYLYL ETHER, PERSEA GRATISSIMA OIL,OCTYLDODECANOL, ORYZA SATIVA STARCH,BEHENYL ALCOHOL, HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, NIACINAMIDE, TOCOPHERYL ACETATE, PANTHENOL, LITCHI CHINENSIS PERICARP EXTRACT, TOCOPHEROL, PARFUM,BUTYLENE GLYCOL, SODIUM ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER,XANTHAN GUM, CAPRYLYL GLYCOL,PHENOXYETHANOL

2. Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin,Tocopheryl Acetate, Glyceryl Stearate Citrate,Cetearyl Alcohol, Biosaccharide Gum-1, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Sodium Carbomer,Parfum, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol

Благодарам однапред!

14. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга станува збор за две многу лесни креми најверојатно за комбинирана кожа со доста големо худратантно дејство. Помеѓу двете повеќе ми се допаѓа втората, првата ми е малку похемиска. Поздрав.

На UnordinaryOne му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    @UnordinaryOne кои се кремите ако сакаш да споделиш? Благодарам:)

На UnordinaryOne и Annath им се допаѓа ова.
  16. nattyge

nattyge Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    @Biodevojka дали може мислење?
    Дневен крем состојки
    AQUA, GLYCERIN, DIMETHICONE, CYCLOPENTASILOXANE, NYLON-12, BETAINE, SODIUM ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, PEG-12 DIMETHICONE, ISOHEXADECANE, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, STEARIC ACID, CAPRYLYL GLYCOL, PALMITIC ACID, PHENOXYETHANOL, PARFUM, MICA, IMIDAZOLIDINYL UREA, ALBIZIA JULIBRISSIN BARK EXTRACT, POLYSORBATE 80, XANTHAN GUM, POLYSILICONE-11, EUTERPE OLERACEA FRUIT EXTRACT, SILICA, SODIUM HYALURONATE, ARACHIDIC ACID, LAURIC ACID, MYRISTIC ACID, PEG-10 DIMETHICONE, POLYSORBATE 40, AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE, LACTOBACILLUS FERMENT, SODIUM BENZOATE, CI 77891

Ноќен крем состојки
    AQUA, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, MYRISTYL MYRISTATE, BETAINE, CYCLOPENTASILOXANE, PENTAERYTHRITYL DISTEARATE, BUTYLENE GLYCOL, OCTYLDODECANOL, CYCLOHEXASILOXANE, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, POLYACRYLATE CROSSPOLYMER-6, SILICA, GLYCOLIC ACID, CERA ALBA, PHENOXYETHANOL, DIMETHICONE, PARFUM, IMIDAZOLIDINYL UREA, SODIUM HYDROXIDE, ALBIZIA JULIBRISSIN BARK EXTRACT, CAPRYLYL GLYCOL, XANTHAN GUM, MICA, SODIUM BENZOATE, CI 77891

Крем за очи состојки
    AQUA, GLYCERIN, CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE, BUTYLENE GLYCOL, ISONONYL ISONONANOATE, CYCLOHEXASILOXANE, SILICA, SODIUM ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, CAFFEINE, PHENOXYETHANOL, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, DIMETHICONOL, IMIDAZOLIDINYL UREA, ISOHEXADECANE, CAPRYLYL GLYCOL, POLYSORBATE 80, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, MICA, ALBIZIA JULIBRISSIN BARK EXTRACT, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM BENZOATE, CI 77891

Сериум состојки
    AQUA, DIMETHICONE, GLYCERIN, ALCOHOL DENAT., BUTYLENE GLYCOL, NYLON-12, PPG-5-LAURETH-5, CETEARETH-20, MICA, PHENOXYETHANOL, DIMETHICONOL, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, SODIUM ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, IMIDAZOLIDINYL UREA, PARFUM, ISOHEXADECANE, ALBIZIA JULIBRISSIN BARK EXTRACT, POLYSORBATE 80, CITRIC ACID, SODIUM HYALURONATE, SODIUM BENZOATE, CI 77891[/QUOTE]

17. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630
    Првата е крема на Балеа за сува кожа, поточно следнава:

Додека втората е медицинската крема на Себамед, со 2% витамин Е. И јас лично од втората сум позадоволна

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    [/QUOTE]

Драга сите се на база на силикони за жал. Содржат или CYCLOPENTASILOXANE или DIMETHICONE на висока позиција. Поздрав.

:)

На UnordinaryOne му/ѝ се допаѓа ова.
  19. shining_star

shining_star Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.258
    @Biodevojka, не знаев каде да го поставам мислењево, затоа овде ќе пишам.

Пребарував на Pinterest и наидов на оваа do it yourself маска за коса.
    Природно е се, но ме интересира што мислиш, каков би бил ефектот врз косата и дали би го остварувала она што го „ветува“?
    a5204ad40549828d3b710f3c42ce9dee.jpg

20. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга дали под бејкинг сода се подразбира сода бикарбона??? Доколку да, јас не би ја користела маскава за коса. Косата има потреба од киселкаста пх вредност и токму затоа јас секогаш советувам исплакнување со оцет а и во маските секогаш ставам оцет или јогурт. Поздрав.

На shining_star му/ѝ се допаѓа ова.