Кремава е ужас. Извини што се мешам, јас имам комбинирана кожа, ми ја пресуши... Има се што не треба. Не знам тебе, мене ми го вцрвенуваше лицето првите минути.
Одлична, немам што да искоментирам. Според мене идеална занормална, комбинирана и масна кожа, затоа што има лесна формула и не отежнува. За оние со сува може да ја користат како серум и врз неа друг крем малку помасен за заштита. Има шеќери кои одлично ја омекнуваат кожата, глицерин и алое, потоа слузот од полжав е на втора позиција што е одлично, содржи пантенол...љубопитна сум, која е марката на овој производ??? Поздрав.
Немам појма, во дм на поминување ја видов и ја сликнав, не ни знам како изгледаше точно пакувањето само знам дека беше со слуз од полжав, али памтам на кое место ја најдов, така што деновиве ќе одам, ќе ја сликнам и ќе ја постирам тука, посекако треба да купам некои работи од таму.. Ах у тоа дм значи цел ден можам да бидам, многу убави ствари има. Ај кажи ми мислење и за оваа крема
Дали оваа крема би била погодна за возраст од 24-25 години? Се надевам дека е без антиејџинг состојки.
Здраво драга, според декларацијата маскава е за комбинирана до масна кожа. Има поголемо присуство на алкохол, ама има и убави состојки како салицилна киселина, пантенол и.т.н. Состојката Поливинил алкохол или ПВА дава фактички филм ефект, така да маскава е пил оф (ама звучи на кирилица )))) Инаку има и јаглен, па можно е да станува збор за познатите блек маск. Ако ја пробаш кажи каков ефект дава. Поздрав.
Драга @Biodevojka , би те замолила да споделиш мислење за следните две креми: 1. AQUA│GLYCERIN│CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE│GLYCERYL STEARATE CITRATE,DICAPRYLYL ETHER, PERSEA GRATISSIMA OIL,OCTYLDODECANOL, ORYZA SATIVA STARCH,BEHENYL ALCOHOL, HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, NIACINAMIDE, TOCOPHERYL ACETATE, PANTHENOL, LITCHI CHINENSIS PERICARP EXTRACT, TOCOPHEROL, PARFUM,BUTYLENE GLYCOL, SODIUM ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER,XANTHAN GUM, CAPRYLYL GLYCOL,PHENOXYETHANOL 2. Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin,Tocopheryl Acetate, Glyceryl Stearate Citrate,Cetearyl Alcohol, Biosaccharide Gum-1, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Sodium Carbomer,Parfum, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol Благодарам однапред!
Здраво драга станува збор за две многу лесни креми најверојатно за комбинирана кожа со доста големо худратантно дејство. Помеѓу двете повеќе ми се допаѓа втората, првата ми е малку похемиска. Поздрав.
@Biodevojka дали може мислење? Дневен крем состојки AQUA, GLYCERIN, DIMETHICONE, CYCLOPENTASILOXANE, NYLON-12, BETAINE, SODIUM ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, PEG-12 DIMETHICONE, ISOHEXADECANE, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, STEARIC ACID, CAPRYLYL GLYCOL, PALMITIC ACID, PHENOXYETHANOL, PARFUM, MICA, IMIDAZOLIDINYL UREA, ALBIZIA JULIBRISSIN BARK EXTRACT, POLYSORBATE 80, XANTHAN GUM, POLYSILICONE-11, EUTERPE OLERACEA FRUIT EXTRACT, SILICA, SODIUM HYALURONATE, ARACHIDIC ACID, LAURIC ACID, MYRISTIC ACID, PEG-10 DIMETHICONE, POLYSORBATE 40, AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE, LACTOBACILLUS FERMENT, SODIUM BENZOATE, CI 77891 Ноќен крем состојки AQUA, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, MYRISTYL MYRISTATE, BETAINE, CYCLOPENTASILOXANE, PENTAERYTHRITYL DISTEARATE, BUTYLENE GLYCOL, OCTYLDODECANOL, CYCLOHEXASILOXANE, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, POLYACRYLATE CROSSPOLYMER-6, SILICA, GLYCOLIC ACID, CERA ALBA, PHENOXYETHANOL, DIMETHICONE, PARFUM, IMIDAZOLIDINYL UREA, SODIUM HYDROXIDE, ALBIZIA JULIBRISSIN BARK EXTRACT, CAPRYLYL GLYCOL, XANTHAN GUM, MICA, SODIUM BENZOATE, CI 77891 Крем за очи состојки AQUA, GLYCERIN, CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE, BUTYLENE GLYCOL, ISONONYL ISONONANOATE, CYCLOHEXASILOXANE, SILICA, SODIUM ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, CAFFEINE, PHENOXYETHANOL, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, DIMETHICONOL, IMIDAZOLIDINYL UREA, ISOHEXADECANE, CAPRYLYL GLYCOL, POLYSORBATE 80, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, MICA, ALBIZIA JULIBRISSIN BARK EXTRACT, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM BENZOATE, CI 77891 Сериум состојки AQUA, DIMETHICONE, GLYCERIN, ALCOHOL DENAT., BUTYLENE GLYCOL, NYLON-12, PPG-5-LAURETH-5, CETEARETH-20, MICA, PHENOXYETHANOL, DIMETHICONOL, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, SODIUM ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, IMIDAZOLIDINYL UREA, PARFUM, ISOHEXADECANE, ALBIZIA JULIBRISSIN BARK EXTRACT, POLYSORBATE 80, CITRIC ACID, SODIUM HYALURONATE, SODIUM BENZOATE, CI 77891[/QUOTE]
Првата е крема на Балеа за сува кожа, поточно следнава: Додека втората е медицинската крема на Себамед, со 2% витамин Е. И јас лично од втората сум позадоволна
[/QUOTE] Драга сите се на база на силикони за жал. Содржат или CYCLOPENTASILOXANE или DIMETHICONE на висока позиција. Поздрав.
@Biodevojka, не знаев каде да го поставам мислењево, затоа овде ќе пишам. Пребарував на Pinterest и наидов на оваа do it yourself маска за коса. Природно е се, но ме интересира што мислиш, каков би бил ефектот врз косата и дали би го остварувала она што го „ветува“?
Драга дали под бејкинг сода се подразбира сода бикарбона??? Доколку да, јас не би ја користела маскава за коса. Косата има потреба од киселкаста пх вредност и токму затоа јас секогаш советувам исплакнување со оцет а и во маските секогаш ставам оцет или јогурт. Поздрав.