Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга, најнапред јас сум против било какви влажни марамици за интимна хигиена. Само вода и нежен гел за интимна. Подобро за освежување натопи обично марамче со вода отколку ова. Марамициве кои конкретно ми ги постираше со пропилен гликол на втора позиција за себе воопшто не би ни помислила да ги земам. Изборот е секако твој. Поздрав.

На koritsaki и Luminary им се допаѓа ова.
  2. young.lady

young.lady Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    53

Прикачени фајлови:

3. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Изгледа ок, пробај па кажи каков ефект дава врз твојата кожа. Поздрав.

На young.lady му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sorbet

sorbet Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    5.269
    @Biodevojka дали серумов е добар за масна кожа? Однапред благодарам :l:

Aqua, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, Lens Esculenta (Lentil) Seed Extract, Glycerin, Diacetate Palmitoyl Tripeptide-5, Caprylyl/Capryl Wheat Bran/Straw Glycosides, Fusel Wheat Bran/Straw Glycosides, Polyglyceryl-5 Oleate, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Caprylate, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Zinc PCA, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Water, Calendula Officinalis Flower Extract, Hydroxypropyl Guar, Sodium Hyaluronate, Xanthan Gum, Pineamidopropyl Betaine, Hippophae Rhamnoidesamidopropyl Betaine, Hydrolyzed Wheat Protein, Quercus Robur Bark Extract, Nepeta Sibirica Extract, Parfum, Geranium Sibiricum Extract, Achillea Asiatica Extract, Sophora Japonica Flower Bud Extract, Bisabolol, Citric Acid, Glycolic Acid , Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Ethylhexylglycerin, CI 75130, CI 75810, Corn Starch, Tocopherol, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Butylphenyl Methylpropional.

5. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга според декларацијата може. Производов е фактички цел на база на вода која е згусната како гел со помош на ксантан гума и во која се додадени премногу екстракти и активни состојки. Сигурно е анти ејџ производ. По водата има екстракт од отров од змија, кој прави контракција на мускулите и на тој начин прави еден вид на ботокс ако може така да се изразам. Како состојка секако не е еко био (зборувам за змискиот отров секако), јас лично немам никогаш пробано производ со овој вид на состојка, меѓутоа според мене процентот не може да биде голем. Вака ми изгледа ок како производ и декларација, во смисла нема нафтени деривати, парабени и силикони. За ефектот не би знаела да ти кажам. Поздрав.

На sorbet му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sorbet

sorbet Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    5.269
    @Biodevojka станува збор за серум од Натура Сиберика. Случајно го забележав во ДМ и сакав да го купам, но викам ај првин стручњак да го протолкува составот :D. Тоа со отровот од змија е too much за мене, сепак имам 22 години. Ќе почекам уште некоја година за да го пробам, во меѓувреме ќе барам други соодветни серуми за мојата возраст.

Ти благодарам најмногу. :hug:

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    BCF59582-12BF-4C55-9EE5-BE531C373D3A.jpeg Хидранта крема на La roche Posey @Biodevojka

8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.637
    Допаѓања:
    106.672
    На Biodevojka и MissDior им се допаѓа ова.
  9. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Ти одговори веќе коритсаки. Има силикон точно е.

:clap:

На koritsaki и MissDior им се допаѓа ова.
  10. Sanja.x

Sanja.x Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2016
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    75
    Здраво @Biodevojka. Дали би можела да ми кажеш нешто повеќе околу составот на овој серум? Благодарам однапред :)

Прикачени фајлови:

11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.300
    @Biodevojka гледам на форумов се спомнуваат корејски продукти, па да не останам покусо и јас, разгледував што би можела да набавам при наредно испаѓање.
    Ако можеш да го погледнеш составов.
    Bildschirmfoto 2018-01-10 um 15.09.03.png
    Bildschirmfoto 2018-01-10 um 15.10.37.png

Bildschirmfoto 2018-01-10 um 15.12.54.png

Bildschirmfoto 2018-01-10 um 15.13.23.png
    Bildschirmfoto 2018-01-10 um 15.14.57.png

12. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга значи ќе замижев и за акрилатот и за дисодиум ЕДТА, ама за БХТ не можам. Штета го уништиле производот!!! Толку ли било тешко витамин Е да се стави наместо БХТ!!! А убаво започнале...не знам што да ти кажам, јас лично не би го купила, секако ти имаш право сама да си одлучиш.

Значи драга вака: првите два производи ДА. Серумот не е лош има два вида на витамин Ц (во две различни форми и тоа стабилни), убаво е искомпониран со другите состојки и гликолот не е на висока позиција. Маската исто така е ок. Третиот, четвртиот и петтиот производ кремите со сите можни хемислки состојки НЕ. Барем според мене, и секако го имаш последниот збор.

На Fillia и danichap им се допаѓа ова.
  13. RosePrincess

RosePrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    55
    @Biodevojka
    Ако може мислење за кремава и дали одговара за лице. Се работи за бебешка крема за лице и тело. Вака навидум составот звучи супер. Сепак сакам да слушнам мислење,бидејќи секогаш точно ни кажуваш каков ефект тој производ има на кожата ( затвора пори, не затвора, ја прави кожата мазна итн)

Aqua, Helianthus annuus Hybrid Oil, Cocoglycerides, Cetearyl Alcohol, Myristyl Myristate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, phenoxyethanol, panthenol, Cetearyl Glucoside, behenyl Alcohol, Myristyl Alcohol, perfume, Sodium carboxymethyl Betaglucan, xanthan Gum, Myristyl Glucoside, Sodium acrylates / C10-30 alkyl acrylate Crosspolymer, and p-Anisic Acid

14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.152
    Допаѓања:
    88.462
  15. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, сакаш да го користиш за бебешка кожа или за визрасна на пример тебе? Кремов е ок за бебешка кожа не е комплетно природен ама не е лош. Убаво омекнува, не масти затоа што базата му е сончогледово масло иако има и потешки масла како бадемово. Ми се допаѓа што има бетаглукан кој има големо хидратантно дејство и ја заштитува кожата од надворешните влијанија. Исто така содржи и пантенол што е добро. За деца е ок, иако како конзерванс е употребен феноксиетанолот кој се докажа дека е сигурен и за деца под 3 годишна возраст. За возрасни не би знаела да ти кажам затоа што зависи од пх вредноста. Обично детските производи имаат пх 7 до 7,3 со оглед на тоа што производите се неутро за да не предизвикуваат солзење (на пример шампони и купки). За возрасна кожа идеална е пх 5,5 освен ако не станува збор за креми наменети за специфична проблематика на пример акни и.т.н. кои содржаѕ специфични состојки кои функционираат на пониска пх вредност. Поздрав.

Драга сајтов воопшто не го познавам. Јас се раководам според италијанските сајтови. Лично за оценката на производот базата се нафтени деривати како петролатум и течен парафин кои воопшто не се компатибилни со кожата. Освен тоа што има два парабени како конзерванс има и 2 бромо 2 нитропропане 1,3 диол кој се верува дека е потенцијален испуштач на формалдехид. Изборот е секако твој, јас не се мешам во вашата крајна одлука. Поздрав.

На Cosmi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Здраво @Biodevojka :)
    Што мислиш за овој серум за раст на трепки од аспект на состојки и функција? Каква структура би требало да има, маслена или водена? Особено ми е важно да не содржи масла и да нема маслена структура затоа што веќе еден месец имам екстензии на трепките, па се што содржи масло им штети и им ја намалува трајноста. Ти благодарам многу, поздрав :)

Прикачени фајлови:

17. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга декларацијата не ми се допаѓа...:(

18. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    А можеш ли да ми кажеш каква структура би имал и дали содржи масни компоненти? Благодарам

Едит. А баш мислев дека ќе биде ок серумот затоа што е на Балеа :(

19. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    На водена база е како што ти треба на тебе. Мене па на водена не ми се допаѓаат. Еве да не те исплашам само да ти појаснам зошто не ми се допаѓа. Како згуснувач е користен акрилат кој не е штетен за кожата (или во случајов трепките), ама е синтетички и јас преферирам ксантан гума. И конзрвансот не ми се допаѓа. Меѓутоа како состојки не штетат на кожата. Можеби требаше вчера да ти споменам вака може те исплашив, ама со оглед на тоа што нема друг природен каков што бараш ти подобро ова отколку силикони. Од балеа не е сѐ природно. Има дел производи кои имаат многу убави декларации, а дел се ок ок...и дел се со полоши декларации. Повеќе ми се допаѓа оној на Алверде со кафеин меѓутоа има и масла во него, не можам да ти го препорачам. Поздрав.

На Avery му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    3.855
    Screenshot_20180113-200255.png @Biodevojka ќе те замолам мислење за пудрава.