Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    па како што каѓа @kala21 изгледа ќе биде крема за стапала :rofl:

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    3.480
    Коментар за кремата за лице што ја користам? Зашто пишува дека е на база на природни состојки :) @Biodevojka
    Screenshot_20180222-080804.jpg
    Screenshot_20180222-080745.jpg

3. Lunaria

Lunaria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.087
    По барање на форумџиката го ставам сапунчево овде, составот се гледа на самата налепница, па кажете оние кои знаат повеќе дали е добро. Мене ми помогна во спречување на појава на акни, а веќе приметувам дека и некои црвени дамки почнаа да бледнеат.

На sorbet му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    @Biodevojka
    Мислење за гелот за интимна нега?
    Screenshot_2018-02-22-10-10-40-586_com.android.chrome.png

5. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Што да каам драга кремов е одличен. Флеуранс е многу убава козметика со доста пристапн цени (некаде на средина). Поздрав.

Убав сапун, Ла Сој прават најдобри сапуни (барем од нашите фирми) по тоа се познати. Доколку ти одговара слободно користи го. Поздрав.

Драга иако нема лоши состојки бетаинот е единствен сурфактант и според мене е малку поагресивно како средство. Секогаш се препорачува комбинација на сурфактанти за да се намали агресивноста. Инаку нема лоши состојки како силикони пег и.т.н. Поздрав.

На sorbet, DAngel и poker_face им се допаѓа ова.
  6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Многу ми се погоди, ич не пени, како провиден гел е, немам иритации никакви, нема мирис и не суши, баш убаво се чувствувам после миење, ама викам да си прашам, ако не чини да го сменам со некој друг :D
    Баш го читав твојот пост, затоа ми текна да прашам. Ќе пробам од тие што ги препорачуваш следен пат :)

7. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    @Biodevojka ќе може ли да ми препорачаш некоја крема за масна кожа, што ќе го задржува лицето повеќе време мат. Имам читано пребрувано и мозокот ми е кашапопара и незнам што да земам :) Имам 30 год и за цена некаде до 1500 денари.

8. marija_maca

marija_maca Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2016
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    46
    @Biodevojka се работи за warming bath&body oil, ама на некои места пишува дека треба да се раствори со вода, а негде дека може да се користи директно на сува кожа. Има во составот нешто што би требало да се измие? И дали општо е ок формулата, тоа второто дека е hydrogenated па не знам дали е ок. Фала ти

Isohexadecane, Hydrogenated Tetradecenyl/methylpentadecane, C12- C15 Alkyl Benzoate, Triticum Vulgaris (Wheat) Germ Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Polysorbate 60, Rosa Canina Fruit Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Cymbopogon Schoenanthus (Lemongrass) Oil, Aqua (Water), Hellianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ribes Nigrum (Blackcurrant) Seed Oil, Zingiber Officinale (Ginger) Root Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Elettaria Cardamomum Seed Oil, Calendula Officinalis Flower Extract, Tocopherol, Citral, Geraniol, Limonene, Linalool, Citronellol, Eugenol.

9. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга ако не ти предизвикува никакви иритации и погодено ти е користи го. Ефектот само ти го знаеш со оглед на тоа што го користиш. Поздрав.

Имаш само масна кожа така? Немаш проблеми со акни, цнки, лузни или нешто слично??? Драга дај ми ден два да подразмислам па ќе ти пишам. Поздрав.

Според мене нема потреба да се измие, не гледам сурфактанти...е сега тоа второто никогаш го немам сретнато како состојка. Според мене е некој вид на синтетичко масло, ама не му го знам потеклото. Треба да се информирам. Инаку првата состојка за жал е нафтен дериват, а е база на целиот производ. Во секој случај не е природен производов, затоа што базата се две хемиски состојки. Поздрав.

На marija_maca и DAngel им се допаѓа ова.
  10. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    @Biodevojka имам проблематично лице што опфаќа и акни и црнки и по некоја лузна. Меѓутоа го имам третирано со хемиски пилизни и имам тек тук по некоја акна, лузни скоро да немам а црнките си се тука. Но најбитно ми е да најдам некоја крема што ќе ми го држи лицето повеќе време матирано. Ќе те чекам со препорака. Фала ти.

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    1. Sebo Control Gamarde 900 mkd.
    2. Balea mat gel 200 mkd
    3. Fleurance matiracki krem 700 ili 800 ne mi teknuva ama tuka nekade
    4. Krem na Logona so nane ima ubav mat efekt okolu 1300 mkd.
    5. Dr. Hauschka Melissa krem 1300 mkd (gore dolu).

E sega koj kako ke deluva na tvoeto lice ne znam. Jas og ovie gi imam probano balea i logona. I dvata odlicno matiraat. Sebo Control go koristese koritsaki i bese mnogu zadovolna. Isto taka i melisa go imam probano mnogu ubavo deluva vrz kozata.

Pozdrav.

На M.laDy и koritsaki им се допаѓа ова.
  12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.637
    Допаѓања:
    106.669
    @M.laDy со сигурност таа на Гамарде , себо контрол. Ја користам моментално Мелиса не ја мрси кожата , ама не го остава мат како таа на Гамарде (барем на моево лице е така). И таа на Балеа ја имам пробано , ама брзо ми светнуваше лицето од неа , а убаво го матираше. :)

На Biodevojka и M.laDy им се допаѓа ова.
  13. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    45.166
    @Biodevojka ако може мислење за овие две креми за лице :)
    Screenshot_20180226-120414.jpg

Screenshot_20180226-120538.jpg

14. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга и двата производи имаат хемиски филтри...нешт со физички може да ти репорачам? Сакаш крем со заштитен фактор??? Немојте хемиски филтри плеасе...

15. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    45.166
    Ти благодарам на одговорот. Ова се кремите на Балеа, од розевата линија и МЕД.
    Инаку сакам крема за секој ден,за хидратација, кожата ми беше доста сува од ладното, но сега ми е потсредена, дури би рекла нормална накај малку сува, но ми е многу чувствителна, склона на црвенило и слично. Ја имам користено на Алверде од камилица, фина крема, но не ми делуваше многу смирувачки.
    Добро би ми дошла препорака:)

16. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, сакаш со заштитен филтер или може и без него? Да биде наменет за нормална накај сува чувствителна кожа? Дали ти е склона на црвенила? Поздрав.

п.с. и до која цена секако.

Последна измена: 27 февруари 2018
  17. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    45.166
    Не мора да е со заштитен филтер. Кожата ми е на некои делови посува, на некои нормална, чувствителна и склона на црвенила. За цена, доколку има нешто ефикасно докај 500ден. супер. :)

18. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга,

до таа цена само на алверде и евентуално на флеуранс. Мислам дека таа на флеуранс со алое за чувствителна кожа беше некаде околу 500 мкд, ама не сум сигурна па провери во зегин. Од алверде доколку ја имаш пробано од камилица може да ја пробаш таа од роза која е убава за нормална накај сува кожа или уште подобро маслото од роза кое е феноменално. Маслото од роза не само што дава свежина туку одлично ја негува кожата за време на зимскиот период.

Поздравче.

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    227
    @Biodevojka мислење за кремава за тело?

IMG_20180227_100728.jpg

И би можела ли да ми препорачаш убаво хидратантно кремче за очи? Користам едно од алверде во тубиче али некако суво ми е штознам, сакам уште похранливо да е.

20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.325
    Допаѓања:
    17.883
    @Biodevojka Мислење за шампониве?
    [​IMG] [​IMG]
    Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Melissa Officinalis Leaf Extract, Lanolin Alcohol (Eucerit®), Macadamia Integrifolia Seed Oil, Polyquaternium-10, Glycerin, Propylene Glycol, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Citric Acid, Sodium Benzoate, Linalool, Limonene, Hexyl Cinnamal, Parfum.

Information for allergy sufferers: See highlighted ingredients

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Nymphaea Odorata Root Extract, Lanolin Alcohol (Eucerit®), Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Glyceryl Glucoside, Panthenol, Polyquaternium-10, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Glycerin, Citric Acid, Sodium Benzoate, Propylene Glycol, Citronellol, Limonene, Alpha-Isomethyl lonone, Benzyl Alcohol, Parfum.

Information for allergy sufferers: See highlighted ingredients