Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. loreddie

loreddie Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    67
    @Biodevojka Те молам за мислење за овој состав? Знам дека не е природна меѓутоа дали се состојкиве ок?Јас колку што видов нема силикони,парабени,нафтени деривати ..

AQUA I COCO-GLUCOSIDE I GLYCERIN I COCAMIDOPROPYL HYDROXYSULTAINE I SALICYLIC ACID I ZINC PCA I MENTHOL I BISABOLOL I PARFUM I ALCOHOL DENAT. I SODIUM BENZOATE I SODIUM LAUROYL SARCOSINATE I GLYCERYL OLEATE I SODIUM ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER I SODIUM CHLORIDE I CITRIC ACID I HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE I TOCOPHEROL I CI 74160.

2. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    3.857
    Здраво @Biodevojka , решив да побарам од тебе помош за ова, имам црвени, гнојни бубучички на рамениците горниот дел од рацете и деколтето. Конкретно се туширам со овој гел (прикачената слика), но константно ми се прават нови. Ѕирни го гелов, дали се состојкиве во ред, и доколку можеш да ми предложиш некој убав гел кој би имал смирувачки ефект на мојава нафрлана кожа. Ти благодарам IMG_20180311_010749.jpg

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  3. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    24.101
    @Biodevojka, може мислење за конкретниве креми?

D471140C-D2AC-41C3-A8BB-135127B3CD7A.jpeg

4. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    (y) нема силикони и парабени..Нафтен дериват има во мал процент во згуснувачоѕ акрилатот. Поздрав.
    Драга формулава не е воопшто природна, меѓутоа не е агресивна. Можно е да си алергична на некоја состојка или алерген од парфемот. Смени производ за да ја смириш кожата. Пробај некој од геловите на Алверде кои имаат прекрасна декларација или пак геловите за туширање на Ома Гертруде кои се исто така многу благи. Јас моментално го користам оној релакс кој ја остава кожата многу мека.

5. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    24.101
    @Biodevojka, изгледа се изгубило некаде цитираното...

6. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    @Biodevojka те молам мислење за овој део стик? Screenshot_2018-03-12-13-57-57.png

7. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга не знам за кој цитат станува збор??? Ако сум пропуштила нешто се извинувам, ама многу имам за одговарање па може да се случи. Пиши ми повторно или самоцитирај се. Сорру ;)

Драга со пропилен гликол на прва и триклосан кој е класифициран како пестицид, јас би ти рекла немој!!! Изборот е секако твој. Пропилен гликол ти ја руши бариерата и дозволува да навлезат полесно сите останати состојки, меѓу кои и триклосан кој подобро е да не навлезе. Поздрав.

На MiAmor му/ѝ се допаѓа ова.
  8. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.804
    Допаѓања:
    4.943
    Здраво @Biodevojka и големо браво за темата!
    Јас сакам да те прашам дали знаеш нешто за кремите на биотен? Јас ја користам веќе некое време и солидна е, најдобра крема што ја имам користено досега, но сепак би сакала да знам што ставам на лице. Не можам да ти пишам состојки бидејќи сум ја фрлила кутијата, а и не можев да најдам на интернет. Еве за која крема станува збор.
    http://biotencosmetics.com/face-car...sture-face-cream-50ml-dry-sensitive-skin-50ml

9. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга јас без декларација не би знаела многу да ти кажам, односно не би знаела ништо да ти кажам. Доколку некоја од другите девојки кои не читаат ја има или може да сликне декларација нека го стори тоа за да ја изанализираме. Поздрав.

На WarriorAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    24.101
    Прашањето ми беше за кремиве... мислење твое, дали се ок или не.

7B3A0B8E-DC0A-49AC-9E15-42F0EA440150.jpeg

11. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Ауууу да не знам како се изгубило.... јас ти пишав (y). Ок се убава декларација.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  12. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    3.482
    20180315_205646.jpg
    Многу го фалат овој шампон дека помагал за раст на косата и против опаѓање, меѓутоа мене декларацијата ништо не ми значи. @Biodevojka што ќе кажеш за ова? Ти благодарам

Последна измена: 15 март 2018
  13. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.182
    Допаѓања:
    50.619
    @Biodevojka мислење за овој состав?
    Шампонот е против првут и мрсен скалп.

received_10208504792215841.jpeg

Последна измена: 15 март 2018
  14. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, вака според декларацијата, малку ми изгледа агресивен. Барем според она што јас можам да го видам. Потоа имаат пишано само поликватерниум без да нагласат кој број е...на тој начин не знам дали е кондиционатор или силикон (постојат и силиконски кватерниум и поликватерниум).
    Драга шампонов функционира не само поради глината, туку и поради цинк пиритон кој за ал е токсична состојка. Дозволена е употреба во производи на измивање до најмногу 1% ако не се лажам. Делува во случај на себореичен дерматит, за тоа нема збор, меѓутоа сепак е токсична како состојка. Мене лично шампонов (не знам кој е) не ми се допаѓа. Ова е секако мое лично миселње, ти сама одлучуваш. Поздрав

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  15. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    3.482
    Ти благодарам многу. Ова е т.н коњски шампон против опаѓање на косата произведен во Русија. До сега не сум ја сретнала оваа марка и затоа не бев сигурна за каков шампон станува збор и со каков квалитет е. Инаку ова е шампонот
    20180315_223740.jpg

16. Zivyle

Zivyle Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    530
    На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  17. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    @Biodevojka Неодамна ја прочитав твојата статија за безбеден избор на лак за конти и навикстина ми се допадна, сметам дека треба да ги избегнуваме штетните состојки секогаш кога е возможно. Долго време ги користев лаковите на Golden Rose но не сум задоволна од трајноста....најзадоволна сум од гел лаковите на Essence, но не сум сигурна за составот бидејќи не беше набројан во листата на лакови безбедни за употреба. Составот го најдов на нет. Би сакала да знам дали е во граница на нормала или има состојки кои не се безбедни за употреба?

BUTYL ACETATE, ETHYL ACETATE, CELLULOSE ACETATE BUTYRATE, ADIPIC ACID/NEOPENTYL GLYCOL/TRIMELLITIC ANHYDRIDE COPOLYMER, ISOPROPYL ALCOHOL, ACRYLATES COPOLYMER,DIPROPYLENE GLYCOL DIBENZOATE.

Ти благодарам однапред! <3

18. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    ок е. Ги нема оние штетни состојки кои е пожелно да се избегнуваат.

На UnordinaryOne му/ѝ се допаѓа ова.
  19. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    Ти благодарам, навистина ме израдува одговорот! Во тој случај можам да ги препорачам гел лаковите на Есенс, даваат прекрасен гел финиш и траат многу многу долго :)

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    24.101
    Космо.

На Zivyle му/ѝ се допаѓа ова.