Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Мене не ми треба крем за избелување, туку кремов веќе го имам (ми го дадоа), па се мислев дали можам да го искористам. Има ли анти-ејџ состојки во составот?

Инаку имам комбинирана кожа која порано премногу ја матирав, но како помина време (како остарев :D) сфатив дека сакам поголема хидратација и здрав сјај. Повремено се справувам и со мозолчиња на брадата кои многу бавно се повлекуваат. Благодарение на твоите совети скоро целата препаратива ми е природна, со исклучок на дневниот и ноќниот крем, моментално ги користам Aqualia Thermal на Виши. Знам дека нив не ги коментираш, па предложи ми нешто по твое, цената и не е толку битна.

2. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга за комбинирана кожа анти аџе со хидратација дефинитивно Гамард со хијалуронска киселина флуид леџер, потоа од Алверде на пример линијата со Гоџи е преубава. Одбери тоа што сметаш дека ти е најдобро. Поздрав.

3. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.162
    Допаѓања:
    50.560
    @Biodevojka мислење за мицеларна вода за чистење лице?

20180320_190729.jpg

4. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Мислам дека не се разбравме, мене не ми треба крем против брчки. Прашував дали во кремот има анти-ејџ состојки затоа што веќе го имам дома, па доколку има да не го користам. Еве го уште еднаш составот:
    Секако добредојдени се и предлози за комбинирана кожа со хидратација, да не е анти-ејџ. Извини што те испомачив и поздрав :hug:

5. Сончоглед

Сончоглед Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    9
    Здраво, би сакала препорака за пудра/ ББ/ ЦЦ крема со заштитен фактор, а со што поприродни состојки.
    Моментално користам на Авен, меѓутоа лицето многу брзо ми светнува и покрај тоа што имам нормална до комбинирана кожа. Имам 28 години. Не ми е потребна мн висока покривност, само сакам свеж изглед на лицето. @Biodevojka, препорака? Благодарам.

6. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Не е комплетно природна има нафтен дериват ПЕГ кој во случајов има дејство на чистач. Изборот е твој, не ми изгледа агресивно, само не е природно.

Не е анти ејџ

Ако сакаш најдобар производ кој истовремено е и пудра и ББ тогаш дефинитивно оној на Др. Хаушка. Само нема заштитен фактор па би ти препорачала пред него да ставиш крем за заштита на Еко Козметикс. Поздрав.

На Сончоглед и Oxymoron им се допаѓа ова.
  7. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    45.166
    @Biodevojka ќе може мислење за шампонов? :)
    Screenshot_20180326-205721.jpg

8. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    18.051
    @Luminary Не се разбирам многу, ама гледам имам Cocamide Mea и PEG, па мислам дека и Биодевојка ќе рече дека не и се допаѓа.

На Biodevojka и Luminary им се допаѓа ова.
  9. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    227
    @Biodevojka да те потсетам во случај да ме имаш заборавено. Може ли да ми препорачаш некој убав и хидратантен крем за тело? (не мора да е безглутенски ај, знам дека е тешко да се најде таков :)) )

10. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
  11. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга, најнапред формулата е агресивна, после СЛЕС доаѓа содиум хлорид па после бетаинот. Јас штом видам вакво нешто не гледам воопшто понатаму. Не сакам формули со преголема измивачка моќ кои се агресивни. Поздрав.

Ахахаххаха во право си...не ни стигнав до нив штом видам ваква формула каде бетаинот доаѓа по солта, не ни гледам понатаму. :)

Леле драга прости ми, скроз сум те заборавила. Значи како крем (не знам али се безглутенски) мене лично премногу ми се допаѓа оној путер на Ома Гертруде. Имам напишано и статија за него еве овде може да прочиташ http://biodevojka.blogspot.it/2018/02/oma-gertrude.html. Јас сеуште го користам, неможам да го дотрошам пакувањето....премногу ми се допаѓа и многу е хидратантен и хранлив. Друг крем може на Алверде да ти препорачам. Има еден преубав путер од макадамија ако не се лажам, ама кој и путер да го земеш од алверде нема утка. Поздравче и прости ми уште еднаш.

На poker_face, Ana.brojka, Antolinaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    F95CEE11-A01A-4614-8EA8-91D0F2C53A86.jpeg Ако може мислење од @Biodevojka за марамиците со само две состојки, мене малку чудно ми изгледа, затоа си барам нејзино експертско мислење

13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
  14. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    @Biodevojka мислење ако може за серумов,ти благодарам 20180330_225912-1.jpg

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Извини што јас ти одговарам, но Биодевојка може да каже и нејзино мислење секако.
    Имаат само вода и конзерванс (калиум сорбат, кој се користи како конзерванс и за храна). Колку што имам читано за него, тоа е практично некоја калиумова сол синтетички изведена од сорбинската киселина и мислам дека е безбеден за употреба (не е природна состојка, секако).
    Може да предизвика алергиска реакција (употребувана во големи количини), но тоа е наведено како нус-појава во многу ретки случаи. Не верувам дека тука би била употребена во толку голема количина за да дојде до тоа.

Дали може да споделиш за кои влажни марамици станува збор?
    Сигурно би можеле да се најдат и некои со подобар конзерванс, јас за жал сè уште немам пронајдено такви.
    Овие од сликата се едни со подобар состав кој сум го видела во последно време. Речиси сите имаат нафтени деривати, алкохол и парфеми. Сакам некои со што помалку состојки, а никако да најдам некои такви.

На Biodevojka и MissDior им се допаѓа ова.
  16. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Фала @Mishela yeni Dogan се марамиците, случајно ги купив од Зегин 40 денари беше пакувањето на акција. Се изненадив од состојките ама искрено и со резерва сум во денешно време кој стигне произведува :(

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    45.166
    Не ми е близу сега да проверам ама мислам Шаума беше :D

18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Иста фирма се :D
    И многу многу слична декларација, буквално како истиот шампон да е, само за друг намена, на пример.

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Не изгледаат воопшто лошо. Можеби можеле да стават некој друг конзерванс (иако и овој е прифатлив и е обележан со 1 зелена точка на biodizionario), но пак се многу, многу подобри од повеќето декларации на влажни марамици кои сум ги читала.
    Ќе ги земам за проба и јас, фала што сподели.

На Biodevojka и MissDior им се допаѓа ова.
  20. lovelygirl39

lovelygirl39 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.151
    @Biodevojka мислење за гелов?
    227.jpg
    И
    Screenshot_2018-04-01-15-51-49-1.png