Здраво драга обично ја додаваат во пудрите и сенките, особено оние компактни. Инаку пудрава од декларацијата е комплетно на силиконска база. Јас не би ти ја советувала во никој случај. Поздрав. Да размислам драга па ке ти препорачам ок??? Да ти кажам не е лош. Не е комплетно природен, ама како за Гарниер ме изненадува. Поздрав. Не е комплетно природен ама ок е. Пропилен гликол сигурно не е многу застапен, затоа со според мене е дел од екстрактот од семки од грозје. Екстрактите понекогаш ги прават со пропилен, иако мене не ми се најомилени на овој начин. Меѓутоа како што ти кажав не е лош. Освен карбомерот, можеле ксантан гума да стават ама ајде, да им прогледам низ прсти. Инаку овој рецепт е толку прост што за две минути се прави. Наместо да го купиш, земи алое вера гел стави го во едно шише и додади наместо екстракт некое етерично масло (во зависност од твојот тип на кожа), на пример чајно дрво или лаванда. Полесно амин. Избери сама. Поздрав. Со хемиски филтри е драга, не би можела да ти кажам да. Поздрав. Воопшто не грешиш драга, ни мене не ми се допаѓа... Сигурно е со спф затоа што има хемиски филтри и според мене веднаш отпаѓа. На втора позиција има пропилен гликол што мене лично не ми се допаѓа. Ја разредува постепено бариерата на кожата. Поздрав
Здраво драга првиот проиввод има хемиски филтри што значи за мене е НЕ, а вториот воопшто не ми се допаѓа многу е хемиски и содржи БХТ што пак е НЕ. Поздрав.
Здраво драга првиот производ е убав, функционира на база на сода бикарбона. само ако се сончаш не ги кревај рацете оти има масло од грејфрут ахахахха...се шегувам, не го нанесувај за на плажа оти е фотонестабилно. Има кокосово масло кое е антибактериско и одлично за пределот под пазувите. Вториот не, затоа што има ланолин и микрокристален восок кој е нафтен дериват. Поздрав.
@Biodevojka какво мислење имаш за производите на Fleurance Nature? Дали се навистина био? И за производите за тело, раце, стапала од Афродита (наведено е на повеќето без парабени, бои и сл.)?
@Biodevojka кој шампон би ми го препорачале за летен период, некој полесен за почесто миење на косата?
• Ingredients: Aqua. Disodium PEG-5-sodium laureth sulfosuccinate laurylcitrate sulfate. Cocamidopropyl betaine. Acrylates / C10-30 alkyl acrylates crosspolymer. Phytosphingosine-cetyl alcohol Ceteareth-25-glycerin. Glycyrrhizinic acid. Lactic acid. Sodium methylparaben. Quaternium 15. Parfum Се работи за интимен гел Glizigen. Добар е или не? Добро би ми дошле други препораки за гел со попристапна цена, овој беше повеќе од 500 денари. Гледав низ аптеки, ама не бев сигурна каков да купам, па аптекарката овој ми го препорача.
Масен скалп а суви врвови. Специфично е знам но подобро ако има некој кој убаво ќе ги негува врвовите од косата.
Уф тешка задача ми даде...Ај пробај го оној на Ома Гертруде? Јас го користев оној на кој пишува ауфбау што значи регенерација и баш е за суви врвови. Многу е нежен и може почесто да се употребува. Еве ти рецензија http://biodevojka.blogspot.com/2018/01/oma-gertrude.html
@Biodevojka ќе може некој рецепт за домашен спреј за освежување на лицето така за летниве денови? За комбинирана осетлива кожа Едит: Пример нешто хранливо со краставица или слично ми се врти во глава.
Јас го користев овој гел (според рецензија на @Biodevojka - многу ти фала за препораката ) и можам да кажам дека е супер. Значи го користам 2-3 години константно и немам никакви замерки. Цената е 270-300 денари, а едно пакување ми трае повеќе од 3 месеци бидејќи гелот е густ и потребна ти е мала количина. Како што веќе ти кажала @Antolinaa и овој на Jessa e добар. Пред некој ден го потрошив овој гел, барав во Зегин ама немаа во моментот, па го купив овој од ДМ. Не е лош ниту овој гел, подискретен мирис има од претходниот гел и сега за сега сум задоволна. Гелот не е толку густ како оној на алоедермал, ама генерално е океј. Не сум сигурна дали пак ке купам од овој гел или ке се вратам на претходниот, ке пишам впечатоци откако ке го потрошам целото пакување. П.С. Не ми текнуваше дали овој или гелот со жолто пакување е океј, па отворив фемина да проверам.
И јас сум многу задоволна од Џеса интимниот гел, пишав и во некоја од темите во Тело. Пред некој месец беше на акција во ДМ, го купив за околу 80 денари. Подобро нешто немам користено за интимна нега. Кај ваквите гелови многу ми е битно да немаат мириси, не сакам никакви „парфимирани“ додатоци. Овој мириса неутрално, обичен гел, ама одлично функционира.
Драга за жал без конзерванси со краставица ќе ти с расипе. Направи вака: 90 мл вода една кафена лажичка глицерин (растителен од аптека) и етерично масло од лаванда. Или пак 50 мл. вода, 40 мл. 5% раствор со пантенол и една кафена лажичка глицерин. Овој вториов ќе биде малку потраен (најмногу до 3 недели) затоа што пантеноот е веќе конзериран. Бирај пантенол без парабени и други глупости. Имаше еден во аптека убав ама не ми текнува марката
@Biodevojka Мислење за млеково за тело од Себамед? Само тоа ми ја смирува кожата на телото кога ми е нафрлана, останатите млека на природна база не ми помагаат Aqua (Water), Hexyldecanol, Hexyldecyl Laurate, Glyceryl Stearate, Glycerin, Panthenol (Provitamin B5), Petrolatum, Simmondsia chinensis seed oil (Jojoba Oil), Butyrospermum parkii butter (Shea Butter), Ceteareth-20, Cetyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-12, Sodium Carbomer, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Parfum (Fragrance),Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol