Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Добив на подарок некаков балзам за капење бебиња од некоја природна руска козметика, но ми треба мислење за составот:
    DSC_0626.JPG
    DSC_0627.JPG
    @Biodevojka ?

2. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805

@Biodevojka те молам мислење за кремава за лице со заштитен фактор

3. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Има силикони :(

Драга најискрено 10 пати ја почитав формулата и сеуште не успеав да сфатам на кој принцип мие производов кога нема ниеден сурфактант во формулата. Вода, глицерин ходролати екстракти и етерични масла...сигурно има проѕирна структура како гел (потврди ми). Како формула не е лош, само не му ја гледам намената...врз база на што измива...

Хемиски филтри и на крај мал процент физички... јас лчно не би одбрала производ со хемиски филтри поради мојата филозофија, ти секако слободна си да одлучиш за себе. Поздрав.

4. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    3.855
    На renata77 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    И мене не ми беше јасно која му е намената па барав на сајтот нивен... Ова е всушност смирувачки балсам, се истиснува (има пумпица) 2-3 пати во кадичката на детето, и нема потреба да се плакне. Смирувало иритации на кожа и слични работи.
    Значи не е купка или шампон за измивање, и баш како што кажа проѕирен гел е но е малку потечен од стандардните.

Прозиводов го купил свекор ми преку некој дистрибутер мислејќи дека купува шампон :lol:

Ти благорам за мислењето.

7. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга јас се извинувам мене ми промаклнал силиконот (моја грешка). Да содржи силикон иако е во мал процент, сепак го содржи. Не знам како не сум го видела претходно. Инаку уште полош е кокамид МЕА. Многу е хемиски во глобала шампонов. Поздрав и извини уште еднаш.

Инаку не е лош како производ, само не ми беше јасно како мие. Пробај го па кажи ни.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  8. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.565
    20180616_140147.jpg mislenje za sostavot na ovoj stik.... @Biodevojka.

9. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга со дипропилен гликол и пропилен гликол на толку високи позиции не. Не ми се допаѓа. А башка и не знам која би била таа molecola "intelligente" понекогаш се чудам какви објаснувања даваат за производите. Не знам дали мислат на sodium stereate кој прави емулзии со повисока пх вредност, меѓутоа во тој случај одбери некој деодоранс на база на сода бикарбона или уште подобро сама направи го.

На afrodita26 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    45.166
    Screenshot_20180617-112928_Chrome.jpg
    @Biodevojka ме загрижува тоа што има алкохол на прва позиција.
    Се работи за део спреј, па не сум сигурна дали ќе е во ред користење на подолг период. Твое мислење?

11. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга освен алкохолот има и триетил цитрат што значи дека во контакт со кожата прв дејствува врз лошиот мирис триетил цитратот а не алкохолот. Секако доколку имаш чувтвителна кожа склона кон иритации не го земај, меѓутоа јас сум користела деодоранси на база на алкохол. Можеби не за подолг период затоа што алкохолот е сепак солвент и ја суши малку кожата. Најдобро ќе беше ако го немаше, ама ако употребиш едно шише па смениш нешто друго не е страшно. Пострашно ќе беше ако имаше пропилен гликол на прва позција. Поздрав.

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  12. afrodita26

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.565
    @Biodevojka falaa mila,mislev deka konecno go najdov "dobriot" antiperspirant, nisto ke baram drug.Mislam deka imas ziveeno it,kazi mi sto da baram na prirodna baza.Fala.

13. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга во Италу барај ги на Vivi Verde Coop во супермаркетите на Coop , нема подобри. Цената им е смешна деодорансот мислам дека беше околу 2 ипол евра а рол онот околу 3 или обратно. Ама немаш појма колку се добри и штитат долго од лоши мириси. Од другите кои се за нијанса послапи може да одбереш од следниве:

Biofficina Toscana фантастична марка ама м ислам дека некаде е околу 12 евра.

[​IMG] [​IMG]
    Овој претходниов на So Bio Etic eоколу 5,50 евра.
    Подолу на La Saponaria е околу 5 евра

Последново на Fiocose го има само онлајн на нивниот сајт ама е една од најдпбрите италијански марки (барем според мене). Од нив имам пробано серуми и креми и кемот за сончање и можам да кажам дека се врв.

Другиве ги има по Био парфимерии или во Eataly (не знам од кој град си и дали има Eataly, ама во Рим има и таму има еден огромен дел за козмеика со сите можни органски марки).

Што и да одбереш од овие нема да погрешиш, сега сепак цената е различна па види што најмногу ти одговара. Поздрав.

На lovefashionnn, Selest и afrodita26 им се допаѓа ова.
  14. afrodita26

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.565
    Falaa mnogu vo blizina nemam nitu coop nitu Eataly.Sepak ke baram.

15. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    1.449
  16. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Не е лош. Комбинација на триетил цитрат со алкохол. Единствено за акрилатот не скокам од радост ама ајде ќе му прогледам низ прсти. Барем нема алуминиум и убаво е формулиран. Акрилатот го користат наместо ксантан гума затоа што плесно прави гел и е полесен за работа. Ксантанот треба подолго да се работи. Само што е доста синтетиччки а ксантанот е природен. Ама како што реков остатокот е ок. Поздрав.

На Selest му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    45.166
    @Selest за кој производ се работи? И дали си задоволна доколку си го користела? :wasntme:

18. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    1.449
    @Biodevojka ti blagodaram od :l: sto dvois vreme za nas.

@Luminary ova e roll on na Fenjal, mirisa epten svezo na cisto kerka mi vika na bebe:lol: do sega 2 pati sum go stavila, spored mene e odlicen drzi dobri 6/8 h. Bi si ja kupila cela kolekcija samo radi toa sto prijatno ni mirisa.

На јolene и Luminary им се допаѓа ова.
  19. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    45.166
    А каде ги има тие производи? И која цена е? :)
    Ти благодарам:f:

На Selest му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    1.449
    @Luminary јас колку знам кај нас Фењал нема,не сум видела. Моево е куоено во српски ДМ. Како солуција на ова испробана ми е Nivea pure & natural :hai:

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.