@Biodevojka te molam ako moze da mi kazes koja od ovie tri deklaracii e najdobra? I dali moze da mi kazes od kaj gi kupuvas karminite na Phyt's dali gi ima po aptekite....?
Хм, не ми беше битен составот туку како се вади шминката @Biodevojka Најдов декларација, ама не знам да го протолкувам составот.
Драга ниедна не ми се допаѓа. Првата има силикони и пропилен гликол, втората пропикен гликол кој на толку висока позиција ја пробива бариерата на кожата.... Драга мене не ми се допаѓа искрено има ПЕГ има хидрогенизирано масло од рицинус кое воопшто не ми се допаѓа затоа што е поагресивно...малку ми е синтетичка, плус и карбомери има... Кажи ми за каков тип на кожа и каков ефект ти треба, да знам да ти кажам што би било најпогодно за тебе. Различни се декларацииве... Драга и оваа ми е малку хемиска, мене лично не ми се допаѓа...има многу поприродни варијанти... Со хемиски филтри се...
@Biodevojka Имам мрсна кожа.Ми треба за секојдневно,и не ми треба многу да покрива,бидејќи имам чисто лице без акни или сл.
Иако е индивидуално и не можам со сигурност да гарантирам како твојата кожа ќе реагира на производот, сметам дека треба да ја пробаш првата декларација...Поздрав
@Biodevojka морав вака да сликам, се надевам се чита И ако можеш да ми кажеш која е "пострашна" оваа на Бекутан или таа на Хип што ја постирала погоре Мис Диор. Фала ти
@Biodevojka што велиш за составот на производиве: Water (Aqua/Eau), Cocamidopropyl Betaine, Propanediol, Glycerin, Salicylic Acid, Sodium Chloride, Cetyl Betaine, Polysorbate 20, Polydextrose, Dextrin, Sodium PCA, Sodium Benzoate, Melaleuca alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Amylopectin, Niacinamide, Citric Acid, Lauryl Betaine, Maltodextrin, Disodium EDTA, Salix nigra (Willow) Bark Extract, Syringa vulgaris (Lilac) Water(Aqua/Eau), Polysorbate 20, Glycerin, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Sodium PCA, Potassium Sorbate, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Citric Acid, Ubiquinone, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Allantoin, Panthenol
Здраво драга, помеѓу овие два подобра ми изгледа втората декларација иако не е најсјајна секако. Поздрав Најискрено драга??? Ни двата не ми се допаѓаат, ама ако треба да одберам тогаш првото...
@Biodevojka ако може мислењеза овие два производа. Првото е серум а второто како што разбрав крема за лице. Серумот дали одговара за 28 години или е за +40? И ако може да ми кажеш кремава за каква кожа е на тестерчето не е наведено ако не е за мрсна кожа да ја дадам на свекрва ми
@Biodevojka што мислиш за оваа декларација? И дали би ја препорачала за летен период и сонце, бидејќи пишува дека е со овошни киселини.
Здраво драга, серумот е со хијалуронска киселина, а јас хијалуронска препорачувам од 30 па нагоре. Ти имаш 28 можеби и може да робаш ако сакаш. Второто тестерче кремот е убав не е тежок има лесни масла и шеа путер. Според мене би можел да одговара за масна кожа (не знамколкав е процентот на шеа путер, ама сите други масла се лесни и базата е вода со алое вера гел). Можеби повеќе е за комбинирана, меѓутоа ти советувам да пробаш никогаш не се знае. Поздрав. Кремот е ок, не е комплетно природен ама ми се допаѓа многу комбинацијата на состојки и убаво е формулиран. Летно време евентуално може навечер да го користиш ама не преку ден. ПОздрав.
@Biodevojka се работи за лосион за тело од Авон со масло од макадамија. Да не го пишувам целиот состав бидејќи го прочитав, не ми се допадна само што содржи ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE. Се мислам дали да го користам или да го фрлам подобро?