@Biodevojka се работи за крем за врат и гради, ама освен еден силикон што има ми личи океј, може ли да се користи и за лице или не би одговарала формулата? Фала ти Aloe Barbadensis Leaf Juice, Caprylic/Capric Triglyceride, Isoamyl Laurate, Methyl Glucose Sesquistearate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Cyclopentasiloxane, Aqua, Butyrospermum Parkii Butter, Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate, Sodium Stearoyl Glutamate, Silybum Marianum Root Extract, Angelica Polymorpha Sinensis Root Extract, Camellia Sinensis Root Extract, Taraxacum Officinale Root Extract, Oenothera Biennis Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Squalane, Ubiquinone, Tocopheryl Acetate, Olea Europaea Fruit Oil, Persea Gratissima Oil, Sodium PCA, Sodium Palmitoyl Proline, Nymphaea Alba Flower Extract, Acrylates Copolymer, Sodium Lactate, Hyaluronic Acid, Centella Asiatica Leaf Extract, Morus Alba Bark Extract, Hibiscus Sabdariffa Flower Extract, Cucumis Sativus Seed Extract, Parfum, Sodium Hydroxide, Benzyl Benzoate, Limonene, Linalool, Citral, Citronellol, Evernia Furfuracea Extract.
Драга флуидов е ок. Не знам дали е ок за сува кожа, мене повеќе ми изгледа за нормална накај комбинирана...ама треба да пробаш секоја кожа различно реагира... Драга другите состојки се ок, штета за тој силикон, камо среќа да го немаше...Иако мислам дека процентот е некаде околу 1% затоа што процентот на цетил алкохол е околу 1,5% отприлика. Само јас сум сепак против силикон во било кој процент. Изборот е секако само твој.
Здраво @Biodevojka , имам прашање за тебе. Оваа маска за лице на Балеа ми предизвика непријатно пецкање и црвенило на лицето, а до сега не сум имала таква реакција од ниту една маска. Spoiler Го гледав овој серум за лице, мислам дека ке е ептен соодветен за мојот тип на кожа, но во составот има цинк (исто како и маската, но маската има zinc ohide а серумот zinc pca). Spoiler Aqua | Alcohol Denat. | Glycerin | Sodium Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer | Aloe Barbadensis Leaf Juice | Pistacia Lentiscus Gum | Sodium Hyaluronate | Zinc Pca | Alcohol | Malic Acid | Citric Acid | Glycolic Acid | Lecithin | Xanthan Gum | Polyglyceryl-4 Caprate | Levulinic Acid | Sodium Levulinate | Perfume. Дали знаеш или имаш искуство, која од состојките би можела да предизвика пецкање/ црвенило? Дали е цинкот или некоја друга состојка? Фала однапред.
Здраво драга не би знаела да ти кажам на што се должи пецкањето. Секоја кожа различно реагира на разни производи и состојки и она што е функционално кај еден не одговара за друг и.т.н. Сепак види ти спореди го со друго што си го користела а ја имало истата состојка. Може една состојка ти делува така, може комбинација на повеќе состојки...не би знаела што да ти кажам/ Поздрав
@Biodevojka или ако знае некој друг, препорака за апликација на телефон за проверка на состојките во производите?
Постои на Алверде , ама јас не би ти препорачала ниедна нивна м.вода зошто ми ги иритира очите и тоа сум пробала три различни и со сите истото ми се случува. Исто така разликата е што шишенцата се мали околу 150 -180 мл и чинат околу 200 денари така да воопшто не ти се исплати. Оливал е 500мл и 375 денари , а башка што не иритира воопшто. Од тие со добар состав овие две ги знам што се достапни во Македонија.
Aqua, lauryl glucoside, olive oil glycereth- 8 esters, phenoxyerhanol, ethilhexylglycerin, sapindus mukurossi fruit extract, parfum, disodium EDTA, butylphenyl methylpropional, pH neutral. @Biodevojka aqua, sodium laureth sulfate, sodium chloride, cocamidopropyl betaine, glycol distearate, cocamide mea, sodium citrate, betula alba leaf extract, propylene glycol, parfum, citric acid, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, linalool, ci 42051, ci 47005 Шампон.
Биодевојка дали според составот оваа крема е навистина со 96% природни состојки и дали одговара за комбинирана кожа?
Јас купив себаМед за сува кожа со омега 12 и да ја прашам @Biodevojka што мисли за составот: Sesamum indicium seed oil, Carthamus tinctorius seed oil, Cera alba, Glycerin,Tocopheryl Acetate, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate Polyglyceryl-3 Diisostearate, Magnesium Sulfate, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Parfum, Phenoxyetahanol, Sodium Benzoate. A pisuva bez farba,Alkohol,Silikone...
Здраво @Biodevojka, како ти личи составот? Станува збор за anti-shine primer? Edit: Sorry, не забележав дека сликите се наопаку
@Biodevojka што мислиш за користење на medical-grade ланолин како балзам за уста? На интернет некако се поделени мислењата
AQUA SODIUM LAURETH SULFATE COCAMIDOPROPYL BETAINE SODIUM CHLORIDE ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE SODIUM LAUROYL GLUTAMATE PEG-4 DISTEARYL ETHER DICAPRYLYL ETHER DISTEARYL ETHER GLYCERIN PANTHENOL HYDROLYZED CORN PROTEIN HYDROLYZED SOY PROTEIN HYDROLYZED WHEAT PROTEIN CETRIMONIUM CHLORIDE HYDROXYCETYL HYDROXYETHYL DIMONIUM CHLORIDE POLYQUATERNIUM-10 CITRIC ACID LAURETH-2 PEG-90 GLYCERYL ISOSTEARATE PROPYLENE GLYCOL SODIUM CITRATE PARFUM BENZYL SALICYLATE SODIUM BENZOATE PHENOXYETHANOL мислење?