Ќе сакаш да ни откриеш која крема е? Неможам убаво да видам, а мислам дека е Нарцис. Ако е Нарцис, таа е од тој тип на креми од линијата Лала. Јас и пишав на @Biodevojka за составот на Лала кремата, не ми ја препорача баш. Рече како сапуница да сум ставала на лицето. Каде ја купуваш? Лала ја има, ама Нарцис никаде неможам да ја најдам во продажба во Мк.
Неможам да ти пратам ЛП незнам зошто. Козметика Мирјана од Белград ги произведува, ама оваа што ја сликна ти, Нарцис мислам дека се вика, и ја фалат, за чистење на лице од акни, а Лалата е за пеги и флеки.
Не се вика Нарцис туку Лала. Добро знам што сум сликнала, има 2 верзии дневна и ноќна. За пеги и флеки како што кажа. Таа Нарцис што ја бараш не знам ни како изгледа. Случајно влезе жена кај другарка ми на работа и ги понуди овие. Но, мене ми е чуден составот чинам има нафта како додаток.
Water, Mineral Oil, Glycerin, Petrolatum, Stearic Acid, Glyceryl Stearate, Sesamum Indicum (Sesame) Oil, Urea, Lanolin Alcohol, Triethanolamine, Hordeum Vulgare (Barley) Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seedcake, Propylene Glycol Dicaprate, Sodium Hyaluronate, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Yellow 6, Yellow 5, Red 33. Spoiler
Драга може да бидам најискрена??? Не знам која е таа марка и никогаш не сум ја видела, меѓутоа кремов содржи сѐ што не треба (барем според мојата филозофија за природна и органска козметика). Значи почнувајќи од формулата не ми се допаѓа воопшто. Има нафтени деривати во форма на петролатум и течен парафин. Има парабени...Од друга страна има вит. Ц, рицинусово масло и глицерин тоа е точно, ама имај предвид дека базата е нафтени деривати и конзервансите се парабени, Јас лично за себе не би ја користела, а нешто што не би го нанела на себе не можам да го препорачам ни на другите. Меѓутоа ти секако имаш право на избор, не сме сите исти, доколку сметаш дека ти се допаѓа или ти одговара, тоа си е твое право. Поздрав. Water, Mineral Oil, Glycerin, Petrolatum, Stearic Acid, Glyceryl Stearate, Sesamum Indicum (Sesame) Oil, Urea, Lanolin Alcohol, Triethanolamine, Hordeum Vulgare (Barley) Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seedcake, Propylene Glycol Dicaprate, Sodium Hyaluronate, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Yellow 6, Yellow 5, Red 33. Petrolatum и Mineral Oil се навтени деривати Stearic Acid +Triethanolamine дава емулзија со базна пх вредност која не е компатибичлна со пХ вредноста на кожата. Поздрав.
Јас имам сознанија дека кремата Лала содржела и жива (колку е точно незнам) но што друго може лицето да ти го направи стакло - да ти го исчисти толку убаво?
Здраво драга не е чист гел, разреден е со вода. Содржи и пропилен гликол (најверојатно од некој екстракт) потоа како згуснувач има кабомер кој не е природен (обично кај природните има ксантан гума). Ако не ти пречи ова другото е ок.
@Biodevojka те молам може ли да ми кажеш дали составот на мојата крема е комплетно природен , и дали одговара на кожа со малку црвенило и акни ? Purified Water (Aqua), Emu Oil (Dromiceius), Glycerin (Palm Oil derived), Cetearyl Alcohol, (Coconut derived), Witch Hazel (Hamamelis Virginiana), Apricot Kernel Oil (Prunus Armeniaca), Shea Butter (Butyrospermum Parkii), Rosehip Oil (Rose Rubiginosa), Jojoba Oil (Simmondsia Chinensis Seed), Glyceryl Caprylate and Glyceryl Undecylenate, Xanthan Gum, Lecithin, Fragrance (Natural Origin), Bisabolol (Chamomile active extract), Vitamin E (Tocopherol) Ти благодарам многу
@Biodevojka , како ти се чини составов: Aqua, Glycerol, Octyldodecanol, Neopentyl Glycol Diethylhexanoates, Caprylic / Capric Triglycerides, Cetearyl Alcohol, Dicaprylyl Carbonates, Glyceryl Stearate Citrates, Methypropanediol, Dipropylene Glycol, Alcohol, Sucrose Stearate , Calendula Officinalis Flower Extract, Boswellia Serrata Gum, Prophyridium Cruentum Culture Conditionned Media, Butylene Glycol, Acetyl Tetrapeptide-33, Caprylyl Glycol, Echium Plantagineum Seed Oil, Prunus Persica Oil, Hydrogenated Vegetable Oil, Helianthus Annuus Seed Oil Unsaponifiables, Cardiospermum Halicacabum Flower / Leaf / Vibe Extract, Tocopherolm Xanthan Gum, Phenylpropanol, Citric Acid. Благодарам
Овој крем е ок. Не можам да сфатам кој конзерванс го употребиле, сигурно во Fragrance се вклучени и конзервансите, некои компании прават така за да може да пишат без конзерванси (што не е точно). Останатите состојки се ок, се надевам дека и конзервансите се ок, иако за тоа не можам да тврдам. Поздрав. Драга ако си под 40 години немаш потреба од кремов кој содржи пептиди. Не е коплетно природен и според формулата ми изгледа малку празен...ама ете изборот е твој. Поздрав. Првиот не е комплетно природен ако не ти пречат акрилати и карбомер кој се синтетички, другите состојки се во ред. Вториот не ми се допаѓа воопшто.
@Biodevojka , ти благодарам многу. Кремов е за розацеа, имам проблеми кога е вака ладно времето. Лани користев еден крем од Logona, сакав да го пробам овој за да сменам, ама пак ќе го земам тој од Logona, претпоставувам дека му е ок составот: Aqua (Water), Glycine Soja (Soybean) Oil*, Propanediol, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Isoamyl Laurate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil*, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Zinc Sulfate, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Porphyridium Cruentum Culture Conditioned Media, Rhus Verniciflua Peel Wax, Sodium Stearoyl Glutamate, Xanthan Gum, Sodium Lactate, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Phenethyl Alcohol, Citric Acid, Sodium Hydroxide, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Parfum (Fragrance)**, Limonene**, Linalool**
@Biodevojka , moze li mislenje za slednava dnevna krema? Slucajno naletav na ovaa linija na lookfantastic.com, pa bi sakala ako moze postrucno mislenje. Blagodaram Ingredients:,Water (Aqua), Aloe Barbadensis Leaf Juice, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Cetyl Alcohol, Ceteareth-20, Rosa Canina Fruit Oil (Rosehip), Persea Gratissima (Avocado) Oil, Punica Granatum Seed Extract (Pomegranate), Terminalia Ferdinandiana Fruit Extract (Kakadu Plum), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Citrus Tangerina (Tangerine) Peel Oil, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Tocopherol (Vitamin E), Vanillin, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Linalool*, Limonene*. * Natural component of essential oils
не е лоша интересна и убави состојки...само знај дека сите масла што се под Ceteareth-20 ги има во мали количина од 1,5% па надоле. Меѓутоа одлична комбинција на масла и путери и не би требало да масти туку да храни и хидрира за зимава би рекла одлично.