Сфатив дека е за сончање има хемиски филтри...за жал јас сум против хемиски филтри, не знам што да ти кажам за мене е не, ама ти секако реши си...Позз
@Biodevojka ако може мислење за бебешкиов крем за лице фала ти! Aqua, Glycerin, Isopropyl Palmitate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Butylene Glycol, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Propylene Glycol, Hexyldecanol, Hexyldecyl Laurate, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Helianthus Annuus Seed Oil, Zinc Stearate, Butyrospermum Parkii Butter, Calendula Officinalis Flower Extract, Cera Alba, Citral, Citric Acid, Citronellol, Geraniol, Glycine Soja Oil, Heliotropine, Limonene, Linalool, Parfum, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Zinc Sulfate
@Biodevojka Се работи за крема за лице. AQUA/WATER/EAU, C12-13 ALKYL LACTATE, DIPROPYLENE GLYCOL, CITRIC ACID, CYCLOPENTASILOXANE, SODIUM HYDROXIDE, GLYCERIN, ZINC GLUCONATE, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, SALICYLIC ACID, ARACHIDYL ALCOHOL, DIMETHICONE, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, BEHENYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, SILICA, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, XANTHAN GUM, ARACHIDYL GLUCOSIDE, C30-45 ALKYL CETEARYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, GLYCYRRHETINIC ACID, PROPYLENE GLYCOL, POLYSORBATE 60, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BAKUCHIOL, SQUALANE, FRAGRANCE (PARFUM). [BI 673]
@Biodevojka душа ти извадивме веќе. Секој со своето. А ти нерви, време и трпение за сите нас. Треба да купувам крема за лице, во Зегин видов нова линија на Corine de farme гел-креми. Сакам да го пробам тој за нормална-комбинирана. Те молам види. Инаку, бремена сум па затоа исклучително ми е важно дали се добри состојките.
@Biodevojka не знам многу за тебе, знам се бавиш со природна козметика и се разбираш многу од декларации. Не пишувам често во темава но гледам дека веќе години можеби, ни одговараш на сите тука и ни помагаш да избереме поприродни продукти за нега. Не знам дали имаш некој ќар од тоа, мислам дека не, но и да имаш ок, али сакам да ти се заблагодарам многу за ова добро дело што го правиш. Јас живеам во странство но штом се вратам ќе си ја набавам твојата книга. Иако не прашувам многу за декларации тука, сепак ми е малце криво што се што можам да направам е да ти ставам лајк на одговорот. Би ти предложила да си направиш ко-фи акаунт https://ko-fi.com/home/About3 или акаунт за донации, каде што сите ние кој сака, може да ти купи 'кафе' односно да донира нешто малку во знак на благодарност. Па можеш нас таму да ни даваш како појаки и побрзи совети, ексклузивен материјал од твојата работа итн. Само како идеја Поздрав
@Biodevojka. СОСТОЈКИ (INCI): AQUA, GLYCERIN**, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER*, POLYGLYCERYL-3 DICITRATE/STEARATE, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT*, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL*, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL*, OLEA EUROPAEA FRUIT OIL*, ZEA MAYS STARCH*, CETYL ALCOHOL, LYSOLECITHIN, PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL*, GLYCERYL CAPRYLATE, XANTHAN GUM, TOCOPHEROL, BETA-SITOSTEROL, SQUALENE. (* = состојка од органско земјоделство, ** = составено од органски состојки)
Najnapred golemo izvinuvanje do moderatorite za latinica megutoa na odmor sum i samo mobile imam so sebe a nemam kirilica. Draga mnogu e los. Mnogu agresiven. Licno ne mi se dopaga. Ok Ubav krem. OK. Spored deklaracijata e za cuvstvitelna koza
Те молам кога ќе можеш ѕирни ги двата производи во цитиранава порака, како и овој. Моментално ги користам, да знам дали се добри :/ @Biodevojka
Dr. Viton Dermo-Nutrition BRONZAN Self tanning nutri formula, dietary supplement 30 capsules Inactive Ingredients: gelatin, maltodextrin, magnesium stearate, cellulose microcrystalline Supplement facts per 1 tablet: betacarotene 7mg licopen 3mg lutein 3mg zeaxantin 1mg L-tyrosine 50mg niacin (vitamin B3) 10mg vitamin C 80mg curcuma longa extract 20mg copper gluconate 0,5mg sodium selenite 30mcg