Еве ме драга не е природен. Најмногу што не ми се допаѓа е пропилен о бутилен гликол кон за деца воопшто не би ги ставила сма можеби со многу масла кои се присутни во кремомнема многу да се забдлежува. Иако јас лично не би го користела за бебе ноту за дете поготово не з лице и би земала нешто поприродно. Поздрав
Здраво, дали може да ми кажете дали е добар составот на пилинов/маскава за лице, односно дали има штетни состојки. Благодарам
Драга тоа за миење воопшто не ми се допаѓа има пег кои се навтени деривати ставени за да го ублажат примарниот сурфактант кој е доста агресивен. Првата декларација не ја гледам убаво Не е баш најприродна ама не можам да кажам дека има штетни состојки
Ќе те замолам ако може да ги погледнеш Балзамов: Aqua Cetearyl Alcohol Panthenol Niacinamde Isopropyl Alcohol Pentaerythrityl tetra-di-t-butyl Hydroxyhydrocinnamate Parfum C12-15 Alkyl Benzoate Dicaprylyl Ether Isopropyl Palmitate Benentrimonium Chloride Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate Cetrimonium Chloride Sodium Benzoate Limonene Linalool Alpha-isomethyl ionone Citric acid И шампонов: Aqua Sodium Laureth Sulfate Cocamidopropyl Betaine Sodium Chloride Panthenol Niacinamde Parfum Distearyl Ether Glycerin Dicaprylyl Ether Peg-4 Distearyl Ether Hydroxypropyl Oxidized Starch PG-Trimonium Chloride Sodium Benzoate Potassium Sorbate Limonene Linalool Alpha-isomethyl ionone Citric acid Sodium Lactate Lactic Acid
@Biodevojka Мислење за овој face wash? Исто ако може да ми препорачаш дневен крем/moisturizer (уште подобро ако е со спф) за масна проблематична и склона кон акни кожа. Некомедоген, а хидратантен.
Aqua,Glycerin,Butyrospermum Parkii Butter,Cetyl Palmitate,Olus Oil,Cetyl Alcohol,Isopropyl Palmitate,Dimethicone,Sodium Polyacrylate,Phenoxyethanol,Linalool,Citronellol,Alpha-Isomethyl Ionone,Geraniol,Limonene,Parfum мислење? Не е природна ама барем да не е мн штетна , за крема се работи @Biodevojka
Драга балсамот воопшто не ми се допаѓа затоа што има вештачки антиоксиданс. Нема силикони за среќа ама може да најдеш многу подобро. Шампонот исто така не е баш најприроден ама барем не е агресивен иакп има ПЕГ. Изборот е секако твој иако според мене може да најдеш многу подобро Како природна варијанта за детска кожа пробај ги на пример на уртекрам, веледа или од поевтините алверде. Оние на уртекрам ми се допаднаа посебно затоа што немаат силен мирис и се многу благи за кожата. На веледа се убави со невен а на алверде со камилица. Поздрав Драга според декларацијата има поголема измивачка моќ. Може да е малку поагресивен иако мислам дека ме прашуваш за производ за масна кожа. Одбери нешто поблаго кое сепак ќе измива. Ако сакаш предлог пиши до која цена. Исто така кажи ми до која цена да биде кремот. Поздрав Драга јас штом бидам силикон одма велам не. Жал ми е иако е во мала количина сепак силиконите се први кои треба да се исфрлат. Поздрав Овој сапун е еден вид на синдет зтоа што има и сурфактанти. Потоа не ми се дошаѓа што содржи ланолин и едта. Изборот е секако твој. Поздрав
@Biodevojka ќе те замолам дали е добра декларацијава за балзам за коса и ако не е да ми препорачаш некој добар балзам бидејќи имам заплеткана коса после миење.
Драга ок е како состојки. Единствено што не ми се допаѓа е алкохолот ама сите германски компании го користат. Можеби е урамнотежен со маслата. Пробај. Поздрав Драга овој шампон ми е чуден. Со оглед на тоа што има само еден сурфактант содиум коко сулфат кој не е течен туку во прав би рекла дека станува збор за цврст шампон. Јас сум против ваквите шампони затоа што процентот на сурфактант е висок и истиот не е ублажен со ништо. Премногу е агресивен не го земај. Ќе си имаш прпблеми со првут и лупење на ката на темето. Поздрав Драга декларацијава не е воопшто добра. Како балсам ме да земеш оној со кокос или авокдо на алверде или оној со бобинки или зелен чај на уртрекрам. Поздрав
Станува збор за Frezyderm anti spot ноќна крема за флеки. Ќе ја замолам @Biodevojka да ја види декларацијата
@Biodevojka да ми препорачаш некоја...имам нормална накај сува кожа, без недостатоци. Минералната на Алверде дали ќе ми одговара.Поздрав
Драга имале убава замисла ама ма крајот парабените едта и пег оч не им требале. Има и фоста хемиски состојки. Јас не би ја препорачала најммогу поради парабените едни од најлошите конзерванси (прочитај ја статијата на мојот блог). http://biodevojka.blogspot.com/2015/06/blog-post_13.html?m=1. И да им прогледам н другите состојки на парабените не можам. Секако ти си одлучуваш сама. Поздрав
Ако мислиш ма минералната во прав тогаш не. Таа е повеќе за комбинирана до масна кожа. За тебе може онаа два во еден серум пудра како шарана во две бои (доколку не ти треба голема покривност) или пак онаа 2 во 1 со коректор која има голема покривност. Поздрав