Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. efrosinija

efrosinija Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2016
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    96
    Ако не ти е проблем да објавиш слики од пудрите.

2. efrosinija

efrosinija Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2016
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    96

Прикачени фајлови:

3. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга еве ти статија и видео од пудрите.

http://biodevojka.blogspot.com/2015/12/2-1-color-and-care-alverde.html?m=1

@Biodevojka мислење за балсамот?[/QUOTE]
    Драга единствена состојка која не ми се допаѓа воопшто е tetra d-t butyl кој е еден вид на хемиски антиоксиднс. Другиве горе долу се ок иако мора да напоменам дека не е природен.

На efrosinija му/ѝ се допаѓа ова.
  4. efrosinija

efrosinija Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2016
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    96
    Драга единствена состојка која не ми се допаѓа воопшто е tetra d-t butyl кој е еден вид на хемиски антиоксиднс. Другиве горе долу се ок иако мора да напоменам дека не е природен.[/QUOTE]
    Сега проверив во ДМ во Градски зид и ниту една од препорачаните ги нема.Продавачката ми кажа дека ги нема во ниедна продавница.Штета.А баш сакав да ги пробам.Сепак фала ти. Ако се сетиш на уште некоја за мојот тип на кожа и поприродна да е,те молам да ми напишеш.

5. efrosinija

efrosinija Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2016
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    96
    @Biodevojka Сега проверив во ДМ во Градски зид и ниту една од препорачаните ги нема.Продавачката ми кажа дека ги нема во ниедна продавница.Штета.А баш сакав да ги пробам.Сепак фала ти. Ако се сетиш на уште некоја за мојот тип на кожа и поприродна да е,те молам да ми напишеш.[/QUOTE]

6. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    [/QUOTE]
    Драга јас сум подолго време надвор од Мк така да можно е да смениле производи и колекции. Ајде вака ќе направиме оди во дм и сликни ми што имаат од пудри па јас на сајтот нивни ќе ги видам декларациите и ќе ти кажам. Ок?

7. efrosinija

efrosinija Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2016
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    96

Прикачени фајлови:

8. efrosinija

efrosinija Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2016
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    96
    Драга јас сум подолго време надвор од Мк така да можно е да смениле производи и колекции. Ајде вака ќе направиме оди во дм и сликни ми што имаат од пудри па јас на сајтот нивни ќе ги видам декларациите и ќе ти кажам. Ок?[/QUOTE]
    Имаат само од минералната течна и од таа 2во 1 ама само нијанса бр.5 .Штандовите со пудри на Алверде се празни.

9. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    1.099
    Здраво @Biodevojka би те замолила за совет. Почнав да ја ставам антицелулитната крема но по првата апликација имав многу црвенило и чешање. Но со оглед на тоа што претходно имав користено сличен производ со ист состав немав таква да речам алергиска реакција. Дали може да ми кажеш според овој состав што би можело да предизвика алергија.
    Ги прашав дистрибутерите за дали е можно да има такви алергиски реакции и им пратив слика од деловите каде што имав црвенило, тие ми одговорија дека е нормално по првата апликација.

Прикачени фајлови:

10. efrosinija

efrosinija Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2016
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    96
    @Biodevojka
    За кристал ролон
    СОСТОЈКИ (INCI): AQUA, GLYCERIN **, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT *, POTASSIUM ALUM, CAMELLIA SINENSIS LEAF *, HYDROLYZED ALGIN, PHENETHYL ALCOHOL, SUCROSE, POLYGLYCERYL-4 CAPRATE, XANTHAN GUM, CITRUS AURANTIFOLIA OIL *, PARFUM, CITRAL, LIMONENE, LINALOOL.

За купка
    СОСТОЈКИ (INCI): AQUA, SODIUM COCO-SULFATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, LAURYL GLUCOSIDE, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER WATER*, MELILOTUS ALBUS FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT*, SACCHARIDE ISOMERATE, SORBUS SIBIRICA EXTRACT*, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL*, MENTHA PIPERITA LEAF WATER*, MENTHA PIPERITA OIL*, ANTHEMIS NOBILIS FLOWER EXTRACT*, NUPHAR LUTEUM ROOT EXTRACT*, ANGELICA ARCHANGELICA ROOT WATER*, ALTHAEA OFFICINALIS ROOT EXTRACT*, HAMAMELIS VIRGINIANA WATER*, ROSA CANINA FRUIT EXTRACT*, SODIUM CITRATE, CAPRYLYL/CAPRYL WHEAT BRAN/STRAW GLYCOSIDES, FUSEL WHEAT BRAN/STRAW GLYCOSIDES, POLYGLYCERYL-5 OLEATE, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, GLYCERYL CAPRYLATE, SODIUM CHLORIDE, BENZYL ALCOHOL, DEHYDROACETIC ACID, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, PARFUM, CITRIC ACID, LINALOOL, LIMONENE

Дали оваа одговара за лице со себореичен дерматит и проширени пори,односно дали ќе има некаков ефект

СОСТОЈКИ (INCI): AQUA, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, OCTYLDODECANOL, ANGELICA ARCHANGELICA ROOT WATER*, MELILOTUS ALBUS FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT*, SACCHARIDE ISOMERATE, SORBUS SIBIRICA EXTRACT*, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL*, MENTHA PIPERITA LEAF WATER*, MENTHA PIPERITA OIL*, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER WATER*, ANTHEMIS NOBILIS FLOWER EXTRACT*, NUPHAR LUTEUM ROOT EXTRACT*, ALTHAEA OFFICINALIS ROOT EXTRACT*, HAMAMELIS VIRGINIANA WATER*, ROSA CANINA FRUIT EXTRACT*, SODIUM CITRATE, CAPRYLYL/CAPRYL WHEAT BRAN/STRAW GLYCOSIDES, FUSEL WHEAT BRAN/STRAW GLYCOSIDES, POLYGLYCERYL-5 OLEATE, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, GLYCERYL CAPRYLATE, TOCOPHEROL, XANTHAN GUM, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, BENZYL ALCOHOL, DEHYDROACETIC ACID, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, PARFUM, CITRIC ACID.

Последна измена: 24 јули 2019
  11. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    1.099
    Девојки дали некоја од вас има користено FANGO CREMA од GUAM и дали имала многу црвенило и чешање односно алергиска реакција?

12. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    Јас би сакала да добијам препорака за течна пудра со добра покривност, хипоалергенска, без премногу хемикалии.

Имам проблематична кожа, склона кон акни која едвај ја доведов до ред се до неодамна кога добив бактериска инфекција па после тоа кожата повторно ми е катастрофа.

Што се однесува до влажост ,комбинирана кожа, Т-масна зона, кожата на образите сува.

Ја користев долго на Seventeen-Natural Velvet, по излекувањето на инфекцијата продолжив со истата пудра, но забележувам појава на ситни гнојни мозолчиња, па сакам да пробам некоја друга со цел да ја исклучам пудрата како причинител.

Се заинтересирав за хипоалергенските пудри на Дермакол, но по коментари приметив дека има случаи каде следниот ден им се јавуваат мозолчиња на лицето и дека не е баш погодна за масни делови на кожата.

13. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Ист тип на кожа имаме,јас откако ја користам Хелти миксот супер ми е лицето,потрошив 2 шишенца и никогаш повеќе не ја менувам. Ја користев кога најмногу имав акни еден период и дури ми помина лицето откако ја сменив и престанав со мат пудри.
    Само да знаеш дека не покрива скроз се туку држи и 2 слоја да стаиш пак изгледа природно

На vaga95 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Рол онот никако на база на алуминиум е (потасиум алум). Купката ок. Кремот како декларацоја е ок не ја масѕи кожата е сега дали ќе помогне кај тбонот проблем не би знаела. Не знам лалп ќе реагира твојата кожа на него. Има убави екстракти и вака повеќе го гледам како наѓемет за комбинирана кожа. Пробај. Поздрав

Драга твој проблем се силиконски пудри и сѐ додека ги користиш ќе имаш разни проблеми со кожата. Исчисти ја комплетно од силикони и премини на природна козметика. Ова е само мал совет. Пиши до која цена може да потрошиш да видам дали нешто можам да ти препорачам. Поздрав

На efrosinija и vaga95 им се допаѓа ова.
  15. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037

Оптимално би било околу 1000 денари, но доколку не се наоѓа солиден производ за таа цена, би прифатила и повисока цена. Така да секоја препорака би била добредојдена.

16. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    Доколку не е проблем, би сакала кратко мислење и за составот на кремиве. Ги добив на подарок, наводно на природна база, едната е ноќна, другата дневна.

Aqua/Water/Eau, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Propanediol, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Juice, Glyceryl Stearate, Peg-100 Stearate, Phenoxyethanol, Cellulose, Cetearyl Glucoside, Sodium Polyacrylate, Sodium Polyacrylate Starch, Propylene Glycol, Boron Nitride, Xylitylglucoside, Butylene Glycol, Caprylyl Glycol, Parfum/Fragrance, Anhydroxylitol, Ethylhexylglycerin, Xylitol, Bisabolol, Disodium Edta, Tartaric Acid, Tocopherol, Glucose, Tamarindus Indica Extract, Marrubium Vulgare Extract, Peg-8 Methyl Ether Dimethicone, Lycium Barbarum Fruit Extract, Citric Acid, Ficus Carica (Fig) Fruit Extract, Malpighia Emarginata (Acerola) Seed Extract, Furcellaria Lumbricalis Extract, Sodium Benzoate, Rhododendron Ferrugineum Extract, Potassium Sorbate, Sorbic Acid, Lapsana Communis Flower/Leaf/Stem Extract, Maris Sal/Sea Salt/Sel Marin, Ci 14700/Red 4, [V3147a].

Aqua/Water/Eau, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Betaine, Pentylene Glycol, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Juice, Phenoxyethanol, Cellulose, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Xylitylglucoside, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Anhydroxylitol, Parfum/Fragrance, Ethylhexylglycerin, Xylitol, Bisabolol, Disodium Edta, Ppg-5-Ceteth-20, Sodium Hydroxide, Silica, Glucose, Marrubium Vulgare Extract, Citric Acid, Ficus Carica (Fig) Fruit Extract, Malpighia Emarginata (Acerola) Seed Extract, Furcellaria Lumbricalis Extract, Sodium Benzoate, Rhododendron Ferrugineum Extract, Potassium Sorbate, Engelhardtia Chrysolepis Leaf Extract, Lapsana Communis Flower/Leaf/Stem Extract, Maris Sal/Sea Salt/Sel Marin.

17. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Ако не ти е пфблем до 1200 може да пробаш двe многу убави: едната е на Хаушка само не е многу покривна повеќе е за изедначување на тенот, а другат е на Phyts таае за нијанса попокривна и убаво ја изедначува кожата. Еве ти статии од двете
    http://biodevojka.blogspot.com/2015/04/dr-hauschka_23.html?m=1

http://biodevojka.blogspot.com/2018/05/phyts.html?m=1

Ниеден од овие два не ми се допаѓа. Првиот содржи пег и други хемиски состојки, а во вториот освен пег има и силикони. Јас би ти рекла да не ги користиш.

На vaga95 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037

Ти благодарам за советите, дефинитивно ќе пробам козметика без силикони, не губам ништо.
    Откако ја погледнав декларацијата и на хидратантниот крем кој го користам, забележав дека и тој има силикони на висока позиција.
    Би можела ли да ми препорачаш некој добар хидратантен крем без силикони?
    Што мислиш за овој на Гарниер?

GARNIER Skinactive Glow Boost Illuminating Moisturizer

919085 14 AQUA/WATER, GLYCERIN, DICAPRYLYL ETHER, ALCOHOL DENAT., PROPANEDIOL, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER/SHEA BUTTER, ISOPROPYL PALMITATE, POLYGLYCERYL-6 DISTEARATE, CARBOMER*, MICA*, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE*, PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL/APRICOT KERNEL OIL, JOJOBA ESTERS, CI 77891/TITANIUM DIOXIDE*, CAPRYLOYL SALICYLIC ACID*, CAPRYLYL GLYCOL*, CI 77491/IRON OXIDES*, POLYGLYCERYL- 3 BEESWAX, CETYL ALCOHOL, SODIUM HYDROXIDE*, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER*, PARFUM/FRAGRANCE*, SODIUM PHYTATE, CI 77163/BISMUTH OXYCHLORIDE*, TIN OXIDE*, BENZYL SALICYLATE*, ALUMINA*, PRUNUS SERRULATA FLOWER EXTRACT, LINALOOL*, BENZYL ALCOHOL*, LIMONENE*, TOCOPHEROL, POTASSIUM SORBATE*, SODIUM BENZOATE*, SODIUM CITRATE*, CITRIC ACID. F.I.L. D221258/1

19. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    2.601
    @Biodevojka Што мислиш за овие состави?

Крема за коса
    WATER*CYCLOPENTASILOXANE*PROPYLENE GLYCOL*TRIETHANOLAMINE*NIACINAMIDE*RICINUS COMMUNIS SEED OIL/CASTOR SEED OIL*HYDROXYPROPYL GUAR*HYDROLYZED WHEAT PROTEIN*HYDROXYCITRONELLAL*HYDROLYZED CORN PROTEIN*HYDROLYZED SOY PROTEIN*HYDROXYPROPYLTRIMONIUM*PHENOXYETHANOL*PEG/PPG-17/18 DIMETHICONE*BEHENTRIMONIUM CHLORIDE*TRIDECETH-6*POLYQUATERNIUM-4*DIMETHICONOL*LIMONENE*PANTHENOL*BENZYL SALICYLATE*LINALOOL*BENZYL ALCOHOL*AMODIMETHIOCINE*ISOPROPYL ACOHOL*CAPRYLYL GLYCOL*ALPHA-ISOMETHYL IONONE*CARBOMER*GERANIOL*POTATO STARCH MODIFIED*CITRONELLOL*CETRIMONIUM CHLORIDE*COUMARIN*HEXYL CINNAMAL*PARFUM/FRAGRANCE.(F.I.L. C228621/1)

Регенератор
    AQUA*CETEARYL ALCOHOL*CUATERNIUM-87*POLYIMIDE-1*HYDROLYZED KERATIN*MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL*PANTHENOL*ISOPROPYL MYRISTATE*CITRIC ACID*DISTEAROYLETHYL HYDROXYETHYLMONIUM METHOSULFATE*PROPYLENE GLYCOL*PHENOXYETHANOL*STEARAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE*PARFUM*SODIUM METHYLPARABEN*POLYQUATERNIUM-37*DICAPRYLYL CARBONATE*LINALOOL*HEXYL CINNAMAL*LAURYL GLUCOSIDE*BENZYL SALICYLATE*ALPHA-ISOMETHYL IONONE*GERANIOL

20. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга не е комплетно природен ама не можам да кажам ни дека е лош. Барем нема силикони ако не нешто друго. Поздрав
    Ниеден од овие драга. Силикони, парабени колку ти душа сака.

На ana-sweet му/ѝ се допаѓа ова.