Мене лично не ми се допаѓа Не е лош само што може многу подобро да најдеш. Не е агресивен формулата е убаво избалансирана ама има доста хемиски состојки плус едта која воопшто не ми се допаѓа. Изборот е твој. http://biodevojka.blogspot.com/2015/02/blog-post_35.html?m=1
@Biodevojka ќе те замолам да ми предложиш ролон или дезодоранс со добри состојки од Алверде или Балеа, благодарам
Од алверде кој и да го земеш е супер. Нема проблем одбери што сакаш. Од балеа не ми текнува кои беа ок ама затоа за алверде гарантирам за сите. Поздрав
На Балеа И овој е на Балеа Butane alcohol propane dipropylene glycol parfum phenoxyetanol etylhexylglycerin aqua limone @Biodevojka мислење?
Ќе ми препорачате ли шампон кој е одобрен од @Biodevojka, немам премногу време да прочитам се а на прва не сретнав. Имам многу густа коса, кршлива и брзо се масти
Производите на уртекрам, конкретно виолетовата линија, @Biodevojka има напишано цел пост на блогот и за шампонот и за регенераторот, а можеш да ја погледнеш и линијата од кокос. Овие производи можеш да ги најдеш најлесно на штандот на белина. А, за алверде шампоните претпоставувам ти се сите органски така да...
Уртекрам ги донеле и кај нас... Едни од моите омилени, ги утепав од нарачување преку Ecco-Verde. Мене ми е favorite линијата од кокос, ама сите им се преубави и што е најважно неверојатно се делотворни! @Autumn_ За кршлива и мрсна коса мислам дека имаат од Уртекрам шампон од рузмарин. Го немам пробано и не знам дали го имаат кај нас, мислам на овој: https://www.ecco-verde.de/urtekram/rosmarin-shampoo-fuer-feines-haar
Да, да... ги има на штандот на Белина, има да се порачаат онлајн на нивниот сајт, а и во Космо ги чуваат.
Уште една задача за @Biodevojka Кој од овие за заштита од сонце ти изгледа најдобар? Spoiler: 1. Active Ingredients Zinc Oxide 19.0% Inactive Ingredients: Aloe barbadensis leaf (aloe vera gel) juice*, aqua (deionized water), argania spinosa (argan) oil*, butyrospermum parkii (shea) butter*, calendula officinalis extract*, caprylic/capric triglyceride, caprylic/capric glucoside, caprylyl glycol, caryodendron orinocense (kahai) oil, chamomilla recutita (chamomile) extract*, glycerin*, glyceryl stearate, helianthus annuus (sunflower) oil*, hexylene glycol, hippophae rhamnoides (sea buckthorn) oil), hydroxyethylcellulose, nasturtium officinalis (watercress) extract*, natural fragrance, polyhydroxystearic acid, potassium sorbate, pueraria lobata (kudzu) extract*, rosa canina (rose hips) oil*, rosmarinus officinalis (rosemary) extract*, sodium bicarbonate, spiraea ulmaria (meadowsweet) extract*, stearic acid, xanthan gum, zemea (corn) propanediol. Spoiler: 2. Active Ingredients Zinc Oxide 25% Inactive Ingredients: Cocos nucifera (coconut) oil*, caprylic/capric triglyceride (fractionated coconut)*, cera alba (beeswax)*, olea europaea (olive) fruit oil*, rubus idaeus (red raspberry) seed oil*, punica granatum (pomegranate) seed oil*, simmondsia chinensis (jojoba) oil*, butyrospermum parkii (shea) butter*, tocopherol, argania spinosa (argan) kernel oil*, calendula officinalis flower (calendula) flower extract* *Organic Spoiler: 3. Active Ingredients Uncoated Zinc Oxide 22.5% Inactive Ingredients: *Helianthus annuus (sunflower) seed oil, *cera alba (beeswax), *citrus aurantium dulcis (orange) peel oil, *simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, *citrus tangerina (tangerine) peel oil, tocopherol (sunflower vitamin E), *vanilla planifolia (vanilla) fruit extract, *hippophae rhamnoides (seabuckthorn) fruit extract. *= Organic.
Драга деодорансот функционира благодарение на алкохолот во комбинација со парфемот. Ако немаш чувствителна кожа слободно користи го. Јас користев еден на база на алкохол и добро издржуваше. Го земав од кам маркет околу 99 мкд така нешто беше. Само не го користи постојано истиот откако ќе завршиш едно пакување земи на база на триетил цитрат затоа што алкохолот сепак разградува. Ок ми изгледа од аспект на декларација нема штетни состојки. Иако не е комплетно природна има и по некоја хемиска состојка не е лоша. Поздрав Феноксиетанолот е конзерванс и е ок. Одобрен е и за детски производи (иако не е еко био сепак не е штетен и убаво конзервира). Јас повеќе би се загрижила за пропилен гликол на втора позиција. Да го немаше ќе беше супер. Тој го разредува површинскиот слој на кожата и дозволува полесно да навлезат сите останати состојки вклучувајќи ги и конзервансите. Поздрав Да, може да се најдат на штандот на Белина во Рамстор и Сити мол,онлајн на сајтот и во Космо. Поздрав Драга за коса што брзо се масти земи ја линијата со зелен чај на уртекрам. Една од моите омилени. Поздрав Драга сите се ок. Оние со повисок процент ма цинк оксид миже да оставаст бела трага ама имсст и пивисок заштитен фактор. Јас правам креми со титаниум диоксид и го котистам 8% во комбинација со масла и путери со висок фактор за да добинам спф 30 кој не остава многу бело. Цело лето го мачкавсамо токжј крем и воопшто не изгорева многу убава боја добив. Одбери што сакаш ама прво пробај тестерче даго видиш ефектот. Позз