^ Повеќето шампони кои се продаваат како SULFATE FREE се полни со сулфати, за тие што не се хемичари (како мене) е комплицирано затоа што можат да се најдат и под други имиња во составот. Единствен чист шампон е еден на Shea moisturiser брендот, но не ми пени доволно па сакав да пробам нешто алтернативно.
NO...силикони... Мене лично не ми се допаѓа. Ми изгледа малку агресивна формулата. За масна кожа на природна база може да пробаш https://www.dm.de/alverde-naturkosmetik-waschgel-aqua-meeresalge-p4010355916976.html или оној со глина исто на алверде. Драга да размислам. Скоро сите што ги знам имаат сулфати. Во меѓувреме земи глина расул и миј ја косата со тоа. Одлично ја мие а нема никакви хемиски својства. Замислата е убава само знаеш јас полисорбати и тетрасодим ЕДТА не поднесувам баш. Оставам на тебе. ок
@Biodevojka Здраво, ќе те замолам да ми помогнеш во изборот на шампонот, имам сува коса, дали ти се допаѓа составот на некој од овие шампони (ти ги испраќам во прилог, за мојот тип на коса). Доколку не дали можеш да ми кажеш ти некој? Благодарам
@Biodevojka Може мислење за производиве? Фала многу. Гел за миење лице. Хидратантна дневна крема за лице. Антиперспирант.
Ingredients : AQUA, GLYCINE SOJA OIL, GLYCERIN, SQUALANE, CETEARYL ALCOHOL, CETEARETH-20, DIMETHICONE, ETHYLHEXYL COCOATE, DIMETHICONOL, TOCOPHEROL, RETINOL, DIMETHYLMETHOXY CHROMANOL,GLYCERYL STEARATE, DIPROPYLENE GLYCOL, BOSWELLIA SERRATA RESIN EXTRACT, DIPALMITOYL HYDROXYPROLINE, SODIUM POLYACRYLATE, HYDROGENATED POLYDECENE, TRIDECETH-6, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, TOCOPHERYL ACETATE, PARFUM, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, RETINYL PALMITATE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, BHT, TETRASODIUM EDTA, SODIUM HYDROXIDE, BHA. Девојки мислење за кремава?
Здаво девојки! Ќе може ли да одвоите неколку минути и да ја пополните оваа анкета? Би ми значело многу ако добијам некаков feedback https://forms.gle/mmD5x5h4HcMRKPH19
@Biodevojka би те замолила за предлог пудра без силикони и останати штетни состојки, не мора да е целосно органска бидејки сакам да направам постепен премин кон органски пудри Ти благодарам однапред
Aqua (Water), Niacinamide, Pentylene Glycol, Zinc PCA, Tamarindus Indica Seed Gum, Carrageenan, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Cocoyl Proline, Ethoxydiglycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin. @Biodevojka мислење за серумот <3
@Biodevojka, знам дека не е идеален составот, ама дали е многу лош? И, уште едно прашање, која количина масло од чајно дрво да ставам во шампон? Кој сооднос?
Дневна крема за лице која ја користам: Aqua, Dibutyl Adipate, Glycerin, Ethylhexyl Salicylate, Cetearyl Alcohol, Alcohol Denat, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Glyceryl Stearate Citrate, Ethylhexyl Triazone, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Xylitylglucoside, Bisethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Anhydroxylitol, Honey Extract, Tocopheryl Acetate, Sodium Stearoyl Glutamate, Lycium Barbarum Fruit Extract, Xylitol, Terminalia Ferdinandiana Fruit Extract, Carbomer, Sodium Hyaluronate, Tetrasodium EDTA, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Parfum, Benzyl Alcohol, Linalool, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Limonene, Alpha-Isomethyl Ionone, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sorbic Acid Тоник за црнки кој сакам да го пробам.. [PR-013490], Aqua, Alcohol Denat., PPG-5-Ceteth-20, Glycerin, Salicylic Acid, Menthyl Lactate, Potassium Lactate, Sodium Citrate, Parfum