Декорации за маси Да, баш така... но и за храна Јас планирав нешто како шведска, со ордевери ама немам никаква идеја на памет... Еве некои јас што ги најдов...
и јас многу сакам убаво декорирана маса и храна.за веридбата јас со помош од блиските ја декориравме масата а и сама си ги пакував даровите за сватовите еве некои слики
Викендов ќе имам постари луѓе на ручек, па се мислам дали главното јадење да го послужам порцијашки, ќе се потрудам интересно да ја декорирам чинијата, или на маса се принесено да биде, па секој сам да се послужи? Поубаво естетски ке го средам ако биде порцијашки, ама па да не зборат глупости ако не е се на ачик на маса?
За мојата матура масите беа послани со бели чаршави и по крајот беа обложени со црвена лента, а на ќошевите имаше цветови...
Ова е лани за мојата свадба (која патем беше на велигден) кај моите спремено Спојлер За жал само овие две ги најдов.
Овие две се ептен лесни за правење. Првата слика претпоставувам е варено јајце, а одозгора пола патлиџан, па украсено со мајонез (точките)?
Да Блонд такви се,еве јас ги правев за мојата веридба.Ептен лесно се прават а изгледаат интересни.Само малку зезнува мајонезот на топло време не стои врз патлиџанот се слева надолу,не стои како точки. Ја правев и бубамарата ама ми испадна ептен огромна зошто имав големи патлиџани земено