Декстер (Dexter)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Trendafilka, 11 октомври 2010.

1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Сабајлево излезе. :)
    http://thepiratebay.se/torrent/7705386

Многу напнато, и кругот околу Декстер се стеснува, толку луѓе му се позади петици што... немам поим што ќе се случи понатаму. :D И тоа е најдоброто во целата серија, што не можеш ни да претпоставиш како ќе се развиваат настаните.
    Само знам дека оваа Деб е pain in the ass... :^)

п.с. Вчера излезе де, сабајле на нет, ми се помешаа деновите. :D
    Декстер излегува понеделнички, за добар почеток на неделата.
    ;)

2. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Ке ја погледнам и ке кажам мислење... :D

3. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Ауууууууууч,каков крај...цццц не очекував :worried: ко гром од ведро небо беше .
    И дајте бе тргнете ја ЛаГуерта.
    Само не ми е јасно што сакаше да направи Декс со дечкото на дадилката? :?:

4. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    ^ Сакаше да го убие. Ама некако успеа да се смири нели, кога ја повика Деб.
    Он игра на картата дека ќе успее сепак да го уплаши и оттргне Луис од себе, без да мора да го убива, така и си кажа нели, кога го остави на клупата.
    :)

Зошто бе да ја тргнат ЛаГуерта, мене тој дел ми е посебно интересен.
    На неа и` чука тоа мозочето, не е глупава, собра 2 и 2... и сега ќе видиме што ќе се случува.
    Едвај ја чекам наредната епизода. ^_^

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.518
    Допаѓања:
    288.636
    Добар почеток на сезоната, ме густа.

Туку цело време ми оди паметот на сесиите на Дебра и нејзините недефинирани чуства кон Декс :tmi: :P

6. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Мислам дека нема да се откаже така лесно а да не го прогонува Декс :)
    Инаку мене ме нервира ЛаГуерта како појава,можеа да стават друга личност за таа улога ама ЛаГуерта не знам зошто ми е одбивна.Се потрудив ама некако не ми иде.Не ми е по кеиф :x

7. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    мх мх не осеќате колку е Дебра вљубена во Декс? Не е свесна ни на што не се е подготвена за него. Сериозно Деб е медс ап! анивеј ај лајк д нју сичјуејшн :P

8. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    како можеше да го остави да живее оној на дадилката !!!
    мене почна мнн да ме нервира амааа мнн мнн !!!
    Декстер нешто попушта !!! или го прават мекуш :lol:
    Што мислите Квин ке заглави со Плавушата??
    хехех
    но и „Гостинов“ од Киев нешто ке замати мнн вода

9. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    Си има некоја хемија меѓу нив и во филмот. Убави ми се заедно,a посебно Деб со ombre hair :)
    Штета што се разведоа во вистински живот.
    Иначе изгледа дека ќе ги форсираат Украинциве цела сезона, а Луис ќе ги тестира живците на Декстер за на крај сепак мислам дека ќе му пресуди во пластик бег.
    Добар старт во секој случај :up:

Прикачени фајлови:

10. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Hе разбрав нешто :wasntme: Hа оваа ЛаГуерта кога и стигна таа кутијата со тие стаклените со крв,кутијава е од Декстер или од брат му Ice truck killer? :^)

Bчера размислував за сезониве и мене многу ми се допаднаа 3 и 4 сезона,а што се работаше во 2 сезона никако не ми текнува? :tmi:

11. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Првата сезона беше со Ice Truck Killer, а втората со една опседната што беше, убиец, Лајла, мислам пироманка дека беше..

12. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Tретава епизода беше што :o Cе мрднав додека ја гледав,кога беше таа сцената со тој убиецот со маска на бик :| Oвие од стриптиз барот, Украинциве и тие му се зад нозе на Декстер :tmi: Mногу ми се допага оваа сезона(за сега)
    Mислам и време беше да се ослободат од онај Луис,ту досаден како мува,пукнав од смеење кога Mасука го отпушти :D
    Mене се ми се чини дека на крај на оваа сезона и Дебра ке почне да убива :wasntme:

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Останав заледена за време на сцената во куќата кај убиецот со роговите, толку беше језиво и морбидно, а Декстер стигна точно на време, баш како на филм бре, :D иако за момент си помислив дека Дебра може да ја убијат, и така осветата на Декстер да биде со уште поголем мотив...

Инаку, јас имам решение за проблемот на Декстер со Деб, :D мојот ум размислува ептен нанапред, :rofl: може да ја подложи на мозочни електрошокови, и така да ѝ предизвика губење на парцијалната меморија на Деб, со цел ништо да не се сеќава последните неколку месеци.
    И ете ти, решен проблем, убивај си раат. :D

И не знам што ќе се случува со мафијата, навистина се заплеткува, многу брзо го открија.
    Единствено ми е мило што го решија Луис од патот.
    Good Job. :up:

Супер епизода, ДЕКСТЕР надоместува за промашената 6-та сезона, со ненадминлива 7-ма. ^_^

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Не знам зошто на многумина не им се допадна 6та сезона.Причини?

Инаку и јас ја гледав вчера :D
    Конечно Луис го тргнаа,одвратен ми беше :D па и делот со Масука во лабораторијата :D а Декс мртов ладен си гледа од страна :wasntme:
    Мислам дека знам кој ке се најде на масата на Декс на крајот на сезоната :D

15. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Уф, за мене лично 6-тата сезона ми беше послаба дури и од 5-ката, со Лумен и силувачите.
    Овие две се најслаби од сите сезони, ама 6-тата исклучиво неинвентивна и досадна, дали 2 епизоди вредеа. :yawn:
    Причини - слаба беше приказната, слаба напнатост, малку нелогичност, и делот кога прикажаа дека Тревис само си го замислуваше професорот... е тогаш стварно помислив - овие идејава ја извадија од гз.
    :^)

За мене најдобра сезона е убедливо четвртата, со Џон Литгоу, во улогата на Тринити, ама и седмава сезона досега ми нема грешка... ќе видиме. :)
    Само нека се множат. :)

16. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Мене цела серија досега ми се допаѓа. Ми нема промашена сеозна, можеби 6та поспора беше, ама не и промашена. Трета со тринити беше стварно кулминација!мм ај лав дис факинг декстер, уот кен ај ду?!? :)))

17. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Па Трендафилка до некаде се согласувам со тебе за делот со Тревис и професорот кога испадна дека си го замислувал.Мене од шеста сезона највеке ми се допадна финалето :) а за најдобар момент од 4та сезона ке го издвојам делот со Тринити и Декс во полициската станица кога се сретнуваат...Hello Dexter Morgan :D а што ли ке се случеше да не беше убиена Рита?Дали ке ја откриеше тајната на Декс? :?:

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Луѓе јас конечно да се ослободам и да си ја изгледам првата епизода од сезоната. Другите три утре или задутре, претпоставувам дека утре ќе излезе петтата.

Од досега само една изгледана епизода можам да кажам дека сезонава ќе биде една од најдобрите до сега. Како напната беше епизодава. Знаев дека кога Деб малку ќе се соземе од тоа што го виде, ќе почне да ги сврзува работите, сепак е детектив :). А Декстер па баш во таква мешаница мораше да го убие тој типот Виктор. Не знам, добро го осмислија ова што и како откако го виде како го убива Тревис. Ќе беше ептен наивно ако му поверуваш Дебра дека така случајно и во афект му се нашле ракавици, ножеви и најлон за убивање. Ух, нестрплива сум за понатаму...

Инаку ова за шестата сезона, мене ми беше баш добра. Петтата ми беше некако понеинтересна, дали оти не ја многу сакам оваа глумицата што ја играше Лумен.
    Но шестата беше солидна. Едино и јас баш за тоа со професорот си мислев дека дури отпосле го измислија, ептен беше глупаво. Ама со исклучок на тоа се друго беше супер.

19. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Лелееееееееееееееееееееееее каква епизодаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: аоооооооооо
    делот кога Декс почна да пцуи и да скока во просторијата кај што сакаше да го кремира келавиот
    :D
    Се шекна малиот :D

20. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Jас стварно се зачудив што брзо го уби тој со маската бик,мислев ке го влечкаат до крај,ама не се чуваат за овие Украинците ]:)
    Mе изненади и Дебра што се согласи за да го средат :^)
    Mислам ке бидне нешто помегу Декстер и таа плавата заборавив како се викаше :tmi:
    И јас се изнасмеав на сцената кога Декстер почна да вика Fuck,Fuck :rofl: