Декстер (Dexter)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Trendafilka, 11 октомври 2010.

1. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    колку само ме изненадува декстер во секоја нова еп со неговите лудости и кршење на самиот код кој му беше свет... се повеќе и повеќе мислам дека ДЕБ ке му ги кажува следните жртви една по една !!! Знам или мислам дека му беше супер паметен потек она што го изгори Сувенир боксот... јес да со тешко срце го стори тоа ама сепак е позитивна промена може ке почне по малку да се пази !!!???убава идеа е што Харисон го прати кај БАБА и ДЕДО ама дали е таму сигурен?
    .

едвај ја чекам новата епппппп

2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Колку само ќе падне секс помеѓу Декстер и оваа плавушата Хана.

Последната епизода - неизвесна, напната, искрено се зачудив што Ајзак дозволи да го сместат во затвор.
    Да не се лажеме, може да нарача кој било да го убие Декстер веднаш, ако сака, ама човекот се изјасни дека сака САМ да ја реши одмаздата...
    И многу ми се допадна како ја реконструираа сцената во барот, со него и колумбиската мафија.
    Одлично.

Кастингот за Ајзак - Ray Stevenson, не можел да биде попогоден, го обожавам, и сите сцени кои го вклучуваат него и Декстер се прајслес.

Конечно еден паметен потег на Деб, срцето ми застана кога ги разгледуваа сликите со Лагуерта.
    Сепак, го заштити Декс.

Што мислите - Хана навистина убивала сето ова време?
    Можно е да си го фатат занаетов со Декстер во свои раце? Партнерство?
    :^)

Сезонава е закон.
    ;)

На Edie.S му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Официјално од сега ми се симнува серијава, и пошо сум зависник од серии, и изгледав се можно шо знам до денеска и фала Богу, никогаш доста од серии 8) ми треба нешто ново и понапнато, како мене овој период, и Трендафилка моја, не греше во своите избори и И верувам па за некој саат ќе пишам импресии.
    :)

Не ми замерувајте ако ви поставувам некои прашања, пошо нели од 1ва сезона почнувам, ама да ми одговарате еј, јас сакам некои работи од напред да ги знам, инаку љубопитноста ме убива!
    И глумецот ми е многу убав, морам да кажам.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    Мх.. што убава епизода :) Незнам за вас али мене многу ми се сфиѓаат Декстер и Хана како пар.
    Совршени си се.

Леле браво за сезонава! Ме густа мучо!

5. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    И мене ми се допаѓаат Декстер и Хана како пар, иако мислам дека овој мафијашот ќе ја свитка Хана.
    Не верувам дека ќе се задржи подолго од оваа сезона, такво претчувство имам. :^)

А што точно виде ЛаГуерта во тие списоците, каде што ги имаше потцртано имињата на Декстер и Дебра? :?:

6. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    ^ Па мислам дека она го гледаше прво списокот на регистрирани бродови во Dade country и после се префрли на спосокот кај што беше штиклиран Декстер, најверојатно зошто и он има брод таму..
    Како и да е, ќе се искаже наредната епизода :D

Ии гоолем плус за ова со ЛаГуерта, редно време беше некој да се посомнева (јес да многу му се собраа сезонава али ако.. нека има :)).

7. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Гледам сите ја зборат па решив да ја видам првата епизода од прва сезона

И можам да кажам одличен почеток , обожавам вакви серии ....

Само едно не разбирам , како постојат луге кој им е интересно вака да сецкаат други луге и да ги бушат и остало ..... ја неможам да мавнам бокс а да не имам грижа на совест а не па некој со бургија да му го бушам мозокот ....

Али интересен ми е како е свесен за себе си и нема никакви чуства што мислам дека во иднина ќе му помогне многу тоа ....

И едно научив ако дечко ви не е фан на сексот , има шанса да е потенцијален психопат :lol:

8. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Гледам сеа и трета сезона , баш ми се свиѓаат сериите ...

И ми се свиѓа како успева да се извлече за влакно да не го фатат , а особено кога го намести тој цајканот ....

Али сеа тука е со Мигуел пријател , али имам чуство дека нема да трае долго ... све мислам дека ќе заврши како другите пријателчиња на Декстер .... исецкани ....

И да , јас да се најдам на нивно место (на полицајците кој дознале што работи навистина) не би го уапсил ... штета што нема некој да го исчисти ѓубрето кое прави што сака и не добива казна за тоа

И ми се свиѓа како се натпреваруваат со сестра му , едниот колку луге ќе убие во една сезона а сестра му со колку ќе спиее за една сезона.... аман секоја сезона нов дечко си има , неможам да ги пратам веќе :^) :D

9. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Хах знаев дека ќе го убие полицаецот , а и се гледаше ... сакал да му биде пријател сакал со него да убива.... цццц

Ја изгледав и 4та сезона и немам зборови , тој Тринити ко него ист само што тој убива невини а овој виновни

Ми се свиѓа како сеа со татко му цело време прават муабет , ме потцеќа на Јапански анимиран серијал само тамо тој збореше со богот на смрта али тука се некаде ....

полни со мистерии и изненадувања , и пак се извлекува за влакно можам да кажам ....

Сеа почнувам 5та сезона да видиме што ќе крие тамо

10. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Многу добро ја почнаа сезонава, ама некако ми опаѓа динамиката. Последнава епизода беше добра, Дебра ми е феноменална, кутрата и она незнае шо и се дешава. Ама некако ми нема акција, убивања, крв :D како предходно.

11. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Изгледав све

и секоја сезона , де ќе најде некој со исти верувања како него , или пак некој со иста камуфлажа или слично и на крај ќе завршат во океанот :lol:

Секој што го открил , освен таа плавата девојка што заедно ловеа , завршија во океанот ...Но сеа сестра му откри кој е навистина тој и гледам дека полека го прифаќа , ама и тој во третата сезона го прифакаше , дури и му местеше затвореници да ги убива , и он дури убиваше ...само за да на крај све заврши лошо ...за него...

Се мислам дали ќе преживее сестра му .... или пак ќе сецкаат заедно ....

И мислам дека оваа е последната сезона , од една страна пак открија дека е жив (незнам како го нарекоа Декстер во втората сезона) и видоа дека убива пак , а од друга страна неговите најблиски знаат.....

Ќе видиме , ја типувам дека ќе умре да ја спаси сестра му или слично а син му ќе ја продолжи неговата работа :D

12. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    само што ја завршив 5 сезона и толку се изнервирав шо морав да пишам.

what a bitch оваа лумен го искористи и го напушти... ех што ти е жена... ум за другпат декстер... :D

13. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Сезонава и не може да биде подобра, постојано нови пресврти, во гаќи да се подмочка човек.
    А во денешната
    кога Декстер и Хана си изјавија љубов, леле побогу - секси романтичен вајб проструи, во топ 10 романтични сцени треба да се пикне моментот. :D
    Го сконтаа Декстер, сега навистина не знам што ќе направи и со Лагуерта и оној пензионираниот. :tmi:
    Уште само 2 епизоди, милина од серија е Декстер, без паузи, без глупирања, no muss, no fuss.

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  14. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    јас синоќа касното ја завршив 6 сезона и бев цела oh my fucking god!!!!

сабајлево на работа ја пуштив малку 1 епизода од 7 сезона да видам што оправдувње ќе даде иако претпоставував деке нешто слично ќе биде.

ах декстер што ми направи ....

15. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    Се надевам дека нема да има некој лош развој на настаните на тема Љубаф
    пошто сега и Декстер и Квин се во некоја мнн Љубавна ситуација!!
    Се надам дека Ангело нема да каже за малата на Квин и дека ке остане таа
    а нема да оди некаде со сите парички што ги зеде од сефон !!
    А за средувањето на тати4ко морам да кажам дека јас уште на 1вата средба
    која ај имаа мислев да го УБИЈАМ , ама тоа е тоа!

16. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    излезе и 11 епизода ах ќе се гледа вечер што ќе се случува пред крајот...

17. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Боже боженце, :x што ќе се случи на крајот?
    Уште не ми се верува дека Хана проба да ја отруе Дебра, и со кој памет Декстер ја предаде, па ако она реши да прозбори за него, што ќе се случи, дотолку ли ѝ верува? :?:
    Толку напнато, и каде избега Хектор Естрада, и со кој памет овој Декс одма тргна по него, ден претходно му навестуваат дека ЛаГуерта се сомнева во него, утредента тргнува човекот со моторна пила да убива.
    :^)
    Едвај ја чекам последната епизода од сезоната.
    ^_^

18. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Jас се здрвив кога го видов промото за 12та епизода :o :o

http://www.youtube.com/watch?v=F3WR_3izzMA

Mа не знам што ја предаде Xана,нека ја оставеше по нејзин пат и готово.
    A оваа Mарија Лагуерта како е бре убедена дека Декстер е баш убиецот! :)
    Mногу ми е антипатична уште од прва сеозна |(
    Hа промото покажаа дека ке го уапсат ;(

19. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    декстер ја кажа хана бидејќи се плашеше за безбедноста на дебра колку и да ја сака хана сепак дебра му е најважната жена во животот... кога вие би бирале помеѓу животот на вашиот брат или сестра и дечкото што би одбрале?

а за лагуерта она е цврсто убедена дека не е доакс убиецот па затоа бараше секаков начин да го докаже тоа...

ах се мислам дали да го гледам промото за 12 епизода страв ми е ...

а дали е ова последна сезона или ќе продолжи да се снима?

20. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Само да испадне дека си го замислува Доукс... замислете да е жив. :o :tmi:

Прикачени фајлови:

• Untitled.jpg
      Untitled.jpg