Здраво девојки. Би сакала да слушнам ваши искуства со сецкото од делимано исто и електричниот бокал, досега имаме прегорено неколку бокали па дали има некој што го користи подолго време... Исто така за сецко ме интересира колку ситно сецка и што се сецкате во него, во прилог слики... Благодарам, убав ден
За сецкото ќе ти кажам дека ми е совршена алатка во кујна. За кромид, за ореви, моркови супер ми ги сецка.
И мене ме интересира, уште него го немам од апаратите од Делимано, некако ми е гломазен незнам колку би го користела.
Дали некоја членка има искуство со кукерот? Размислувам во прво време да го купам него,наместо шпорет. Двајца сме. Размислувам дали ќе ми служи за повеќето работи или само за готвење на течна храна?
За печена храна ке си купиш аир фраер. Ова е повише за манџи, сосови, можеш ориз да правиш, да готвиш на пареа, имам печено копани со малку сос ама го нема ефектот како во рерна или фраер, во ова можеш да пржиш, динсташ, вариш, и да готвиш на пареа. Сосови, тестинини, ориз, сарми, чорби, полнети пиперки, гулаш, грав, леќа, има опција и за бавно готвење како крчко или за брзо готвење под притисок како експрес лонец. За мене е незаменлив апарат.
Нешто правиш како што ме треба или квасецот може не ти е добар. Го имам апаратор и според рецептите одам и супер излегува.
Вчера ако направив како што не треба денес двајца пријатели готвачи, едниот по дома другиот во ресторан, со нивно брашно и квасец, ете што добивме. Дури едниот инсистираше на помала количина на состојки. Не грее доволно, ПА ПОЛУДЕВ ОД НЕРВОЗА!!
Состојките треба да ги ставаш прво течни, па суви и квасецот да не ти се допре со водата и најважно: мерата треба да ја запазиш, не може од око да си ставаш.
Значи мерев до капка, до грам, до сѐ. Еднаш сам, два пати со готвачи. Уредов НЕ ЗАГРЕВА ДОВОЛНО, не грее, не си ја брка работата, како да кажам. Не пече како што треба. Не фунционира грејачот. НЕ ЧИНИ.
Во тек на денов ќе испечам леб на традиционален начин во рерна, за првпат во животов. Ветувам дека слики ќе ставам тука па да видиме.
Тогаш до твојот апарат е. Знам дека темава е за Делимано, ама печакот за леб е кај сите ист. Јас имам пекач на готвење на Горење и го користам буквално за готвење на се' што можеш да помислиш. Од мармалад, торта, месење тесто за кифли, ајвар, леб... Душа му имам извадено!!! Провери ако ти е под гаранција да го поправат, ако не купи си нов.