По закон за потрошувачи имаат рок 30 дена замена - дефектен производ за парите. Не сакам никаков производ од нив дури ни бесплатно. Еве замесив леб накај 17:30 го ставам во рерна да се пече. Баш да видам што ќе испадне...
Еве рачно, првпат во живот. Со рецепт од аргета сајтот. Ќе ставам уште некоја слика додека се испече ако не ми замерат администраторките.
дали некој ја има електричната скара на Делимано и како сте задоволни за месо, зеленчук и риба? https://www.delimano.com.mk/delimano-table-grill-and-griddle-deluxe-noir
Право да ви кажам, све што сум земал од Делимано, све е шкарт роба. Нема ни едно нешто да е здраво и квалитетно.
Јас имам делимано скара ама друг модел, од белата, и мојата е супер. Јас ги имам скоро сите апарати од Делимано и све ми се погоди.
Јас ја имам постариот модел astoria мислам дека се викаше, ама слична е само што мојата не се расклопува туку така морам да ја чистам. Веќе 5 години, супер се погоди. Одма се чисти, не лепи, месото ми е вкусно.
Масло директно на скарата не сум ставала, ама претходно го зачинувам месото и му ставам масло. Ако печеш само зеленчук, риба или ќебапчиња тогаш мораш да ја премачкаш со една капка масло сигурно. Тоа секако и си пушта мрснотии додека се пече. За јачина верувам дека е јака, знам дека се подесува ама обично маж ми е задолжен секогаш за печење и досега не се пожалил.
Ја имам и ја користам секој ден максимално. Не ми лепи. Јајце пржам буквално со капка масло. Од мене имаш топла препорака.
Девојки,ако може ваш совет. Дали да земам Air Fryer Delimano или Multicooker Delimano? Што е разликата и дали може да печам храна во мултикукерот и да излезе крцкава како во Air Fryer-от?
Аир фраер е за пржена храна, а мултикукер е за готвена, различни се потполно, јас ги имам и двата и ги користам комбинирано.
Air Fryer ти заменува рерна (конвекциска), a Multicooker ти заменува тенџере (експрес лонец е на кој може да подесуваш ниво на притисок и време на готвење). јас на подарок добив Мултикукер и во него правам и манџи и работи од типот рижото, паста, сутлијаш и слично. Потоа на некоја промоција маж ми купи Air Fryer и во него правам пилешки прсти, печам ребра, печам компир (како помфрти излегуа само купечки смрзнат домашниот е како печен). Ова е опција за ако имам малку за готвење како количина. Ако е повеќе рерната игра (имам Конвекциска рерна која всушност целата е Air fryer) Зависи што повеќе јадете тоа купи.