Демисексуалност

Дискусија во 'Секс' започната од Amellie13, 30 јули 2018.

1. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    5.120
    Како што постојат жени кои што не можат да имаат секс со некој со кој што не се емотивно приврзани, постојат и мажи.. И пред да го знам овој термин неколку 2-3 пати го имам кажано истово за себе...

И да секој е различен, никој со никој не е ист.. И секој различно го доживува сексот, небитно маж или жена...

На JasBee11, Vikktorr и eliesaab им се допаѓа ова.
  2. TwistedSister

TwistedSister Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    521
    Pick me мажи. :D

На Mumoftwo30, JasBee11 и Srckata28 им се допаѓа ова.
  3. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.053
    Допаѓања:
    25.359
    Не знам што да ти кажам или да аргументирам, сметам дека категоризација на сексуалност по тоа колку јако либидо имаш е глупаво и не може да се аргументира. Затоа што јас верувам дека постојат луѓе кои доживуваат сексуална атракција само откако ќе оформат емотивна врска, само нема да доделувам медали за тоа и етикети како демисексуалност, затоа што тоа е... нормална и честа појава лол.

И дефинитивно не се повеќето мажи тука на форумов демисексуални. :D

На Mumoftwo30, Gosh, TwistedSister и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.270
    Допаѓања:
    3.648

На глупав човек што и да му објаснуваш сѐ ќе му е глупаво што тој веќе не мисли дека е паметно.:D:D:D:D

5. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.304
    Допаѓања:
    19.135
    Еден од овде со сигурност не е демисекшуал, не е чест избор, можда така се доживува за да се утеши.

На Mumoftwo30, Gosh, JasBee11 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.490
    Допаѓања:
    45.759
    Зборови кои се користат само на форум. :D
    Јас лично не ги сметам асексуалноста и демисексуалноста за валидни, мислам дека во принцип се работи или за намалено либидо или ако си на спектарот па природно поинаку ги доживуваш сексуалната привлечност и романтичните емоции за разлика од мнозинството. Нема ништо погрешно во ова, ама ми е малку кринџ да се користи неиронично, или уште полошо, као супериорна особина како што тука ја имаше некој опишано. :D
    Дали ќе имаш секс на прв дејт, после два дејта или два месеци е сосема лична одлука, нема потреба од посебни категории.

7. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.270
    Допаѓања:
    3.648
    Некој погоре не читал доволно добро и внимателно па мисли дека „измислената категорија“ што важи само на „форум“ е показател за супериорност, а всушност тој некој друг сакал да каже дека другата страна претпоставува супериорност а не тој, тој напротив кажа „не замислувам дека сум поосебен, поморален, сите луѓе се посебни“ итн. Има живот и надвор од неколку секунди рилси и е потребно поголемо внимание, ама тоа е. Светот надвор од форуми е побавен, јбг. :D

Последна измена: 2 мај 2026
    На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.490
    Допаѓања:
    45.759
    Демисексуалност беше актуелно години пред да се појават рилс, уште кога беше ерата на 28383 родови. Не е ништо ново де, знаеме за што се работи. :D
    Не значи дека ти се осеќаш супериорно, ама дел од мислењава го даваат тој вајб и е мааалку смешно. Малку повеќе.

9. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.270
    Допаѓања:
    3.648

Твојот вајб е само вајб.
    Има популарност и има реалност.
    И твоето :D е смешно. :D

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Малечка Малинка

Малечка Малинка Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2025
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    540
    Многу непотребни коментари во темава и бранење без напад.
    Шо сте се фатиле за категории и ориентации како слеп за стап?
    Едноставен збор кој опишува дадена појава. Толку, крај.
    И друг момент, демисексуалноста не опишува ниту морали, ниту јачина на либидо, ниту број на партнери.
    Емоционална поврзаност може да се случи од прв разговор до години потоа. И како што почнала, така може и да заврши. Тоа мислам не се спомна никаде? Ако се влоши или исчезне емоционалната поврзаност , завршува и сексуалната привлечност. Ова ми е баш изразено и интересно. Веројатно е дел од спектар, не ми е позната таа тема. Важно ли е? Не е.

На Mumoftwo30 и JasBee11 им се допаѓа ова.