1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Демографски пад - Зошто?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Anon, 14 февруари 2017.

1. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    1.727
    Кој тоа тврди дека планетата е пренаселена? Постојат статистики? Филантропон ти го пере мозокот?
    Пс. Не се застапени бели лица/бледолики, поради забрзаниот процес на глобализација/миграција. Сè повеќе луѓето се одлучуваат за мешани расни бракови, па како што знаеме по фактите, генот на индивидуата со потемна кожа е клучен за тоа каква боја ќе биде бебето...и се раѓаат потемни бебчиња. Затоа и како бела раса полека нè снемува, особено оние што ги спомна: природно русикоси, црвенокоси луѓе и луѓе со сини очи.

На Hacon му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.208
    Планетава има жители далеку повеќе од кој и да е минат период и тоа во време кога AI може да презема работни активности.
    Не знам за кој од филантропите зборуваш, претпоставувам, туку не знам што го мешаш во лично МОЈОТ став дека не ги сакам гужвите во малите градови, како што е и мој став дека претпочитам околу мене да имаше повеќе природно русокоси и црвенокоси отколку убедливо да доминира присуството на останатите белци или на другите раси. Ништо од ова не значи ниту дека "филантроп" ми го перел мозокот, ниту дека сум nazi. Кој не се согласува со мене, нека раѓа/одгледува по 5-10 деца, јас не се прашувам за тоа, ни филантропот.

Последна измена: 30 март 2023