Саботава би си ја направила неработна и ништо не би правела буквално. Би ја искористила за безделничење... цел ден под ќебе, со какао, овошјенца што ќе се најдат по дома, би гнетела ко прасе и би ги изгледала сите можни сериски филмчиња на Фокс. И би дремела измеѓу лимонадите.. и така би продолжило и во недела. Викендот би ми бил викенд.. тоа му е де намената му беше.
Би останала до подолго излезена, а не до 11. Во последно време ретко ми се искача, скоро секогаш беше ради реда, денес баш ми беше убаво, ама изгледа не и на другите! Им се спиело. Ах
Денес би се сменила со предмет, со честичка со што и да е, само да биде во близина на нејзе и да видам како ги прави првите работи, како нејзиното прво поминување на улица сама, и заминувањето во школо сама.
Би го погалила тоа слатко кученце што го шеташе еден дечко преска. Преслатко беше, а јас само го изгледав и си поминав..
Тоа што морам сега да станам од моето топло креветче и да измарширам до Студентски прашања, што е ужасно досадно. Али ево ме Јусти, хир ај кам, хир ај гоу!
епа вака:Сега ке легнам да спијам па во овој ден кога би променила нешто, би сакала да го променам усте пред да ми почне денот и кога ке се разбудам, да бидам срќна за разлика на пример од другите денови кога се преправам дека сум ок а не сум...
Би го вратила времето до кога бев 7 одд. за да не ги направам грешките што ги направив(не се сериозни ).Но како за се во минатото било-па поминало.Грешките се направени,а животот си продолжува понатаму.Но како што велат:,,Не сте имале интересен живот,ако не сте направиле неколку грешки''.
Само да не одам на работа убав е филингот кога имаш слободно време на располагање кое можеш да си го посветиш на самиот себе си правејќи работи кој најмногу ги сакаш и што ке ти го разубават денот.
Ќе станев покасно.. Ќе ги средев ноктите пред да излезам.. Дупло требаше да се развикам во сервис Денов не е ни до ручек дојден, а јас веќе се би сменила