Отсекогаш имале не само емотивна позадина туку и правна и најчесто ја прават кога станува збор за нерасчистени должничко-доверителски односи. На пример детево е коцкар па да немаат по легален пат штета родителиве, иако по друг заобиколен пат и те како можно им е да имаат огромна штета. На темава не ми текнува на нешто конкретно, ај да подразмислам можеби ќе си пишам. @Amellie13 еве не просветли и јас поима немав за ова, фала. Браво
Дека зборот "збогум" потекнува од "с богом" што значи "со бог/со господ" во смисла на проштевање, кажување чао. Ако грешам нека ме поправи некој што се разбира од лингвистика.
Утрово слушајќи го Хубермен на Роган, дознав дека 50% од материјалот кој сè уште денес го предаваат на факултети не е модифициран по новите откритија и е всушност грешен.
А баш под разни објави на Фејсбук коментарите со АМИН идат секогаш баш со тоа смајли, а оно да ти значело нешто друго Тек денес дознав уствари што значело
Се мисли на тоа делче хартија што мораш да го извадиш кое ги држи крилцата залепени за да можеш да ги залепиш крилцата на гаќи. Инаку и другиве сите ги имаат не само олвејз. Не знам кој бренд е тој со по една лепенка на крилце? По една цела што ги опфаќа двете крилца е на Libresse, Yup, Always, Every Day...
Денеска дознав дека на пакувањето на Харибо бомбоните има наменет дел за влечење за да после отворање, можеш да ги затвориш пак. Бидејќи сум уужасен објаснувач, ево слика
Неделите во бременоста не се рачунаат од денот на зачнување или овулација, туку од првиот ден на последната менструација. Today years old... 30 години имам... 30 Г О Д И Н И