Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денес...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од baguf4e, 16 јули 2010.

1. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Денес неможев да презаспијам кога мажот ми излезе за на работа, а ненаспана денот ми е катастрофа, и се мислам што да правам за јадење од ова што го имам дома не ми се излегува не ми се оди до продавница, сакам цел ден по пижами да си го поминам.

2. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    103.187
    Денес денот ми започна супер(y):hug: и очекувам така и да ми заврши ,па затоа не планирам ништо, зошто кога планирам секогаш излегува катастрофа.Спонтано убаво започна така и нека заврши.:hug::*

На ♡BuBaLe♡ и Jas! им се допаѓа ова.
  3. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Убав ден ама временцево бе

4. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    Денес, незнам од каде ни сама, на работа си ја потпевнував You were аlways on my mind:music:you were always on my mind
    Се вратив дома и еве уште си ја слушам одново и одново:sun:

На ninja35, zhap4e, Jas! и 2 други им се допаѓа ова.
  5. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Sto den ke bese

Stanuvam vo 10:58 i glumam zabezeknata.
    Doruckuvam sarma od kisel kupus , kisnam eden saat na kompjuter za potoa da mi tekne deka treba za rabota da se fatam.
    Utre gostin mi doaga, covekov ne sum go videla 2 god, ne e deka drugite sum gi videla ama bare ednas vo god. naogam vreme.
    Moeto slobodno vreme e strasno skapo i dragoceno. Cudno mi e kako luge na moj godini uste ne ja svatile vrednosta na ona sto se vika slobodno vreme. Sekogas sum zafatena so mojot rozev svet.

Tuku resiv da ucam Spanski. Imam namera da se selam (posle 7 god) vo Juzna Amerika.
    Alal im vera na lugevo od tamu, sonce ke gi udri vo glava, pesna, zdrava hrana, familija i drustvo i cunga/lunga.
    Ne se budali da se zanimavaat so problemite na gradska infrastruktura, boja na sminka, molovi, koga penzija (tie vo penzija se od koga se rodeni). Koga da im pomines pokraj kuka uzivaat na lezajka, se odmaraat od spienje, pa posle se odmaraat od gotvenje, pa se odmaraat od pregolema doza na odmornost i da vi kazam ic ne im e gajle dali ima voda u kuka, dali ima dupka na patot, koj e precedatel, sto e moderno. Muzika tresti , se igra na komu kade mu doslo raspolozenieto, deca trcat po dvor, a baba i dedo dzvakaat koka i muva ne gi lazi.

Ova mi bilo zelba od moj 16 god. Jas nikogas ne se otkazuvam od sonistata zosto znam deka tie se ostvarlivi.
    Veke si gi brojam godinite koga i jas ke pocnam da si go ziveam toj cunga/lunga zivot.:rofl:(poolparty)(poolparty)(poolparty)(poolparty)(poolparty)

На friendy, anel, ♡BuBaLe♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Angie24

Angie24 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2017
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    255
    Ништо корисно.Цел ден од дома не излегов.Сеа пред малце станав само пудинг да направам.8)Цел ден го прележав.

7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Денес не вртам нова страница за најголемата грешка во животот што ја правам одново и одново...
    Денес почнувам нова тетратка.

На friendy, Lejla8, anel и 8 други им се допаѓа ова.
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.336
    Денес јадам цело време и никако не можам да се најадам. (facepalm)

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.800
    Денес дознав дека сепак сум одела во градинка - цели два дена. Ме отпишале моиве штом виделе дека никој не се погрижил да ми го избрише лицето и рацете извалкани од чоколадо.

На elimkd и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  10. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Vo Sabotata vecer imav gostin.
    Ne sum go videla skoro 2 god. Nekogas se gledavme bar 3 pati god. i toa za mene e bliskos. Kako i da e pocituvam koga luge imaat problem i se potrgnuvaat od drugite. Fer e da si gi zalecat problemite i taka stabilni da ti dojdat na gosti pa da ti e merak sto si gi videl.
    Dvajca mazi i Jas. Ispija po 2 viski i 3l vino i dzon se napravija. Jas gledav seir i se smeev. Potoa mu gi zemav klucevite i go odnesov doma, pa utredenta povtorno do kaj nego da mu ja donesam kolata , pa on da me vrati doma. Rabotava idim mi dojdi mi celo nedelno popladne.

Ne mi e jasno, ako znaat deka utre ke im bide e*en deno , zasto pijat lugevo.
    Ok, neznam, mozda zosto nikogas ne sum se napila pa ne ni razbiram vo sto e poentata.:rofl: Ako ima poenta.:worried:

Nego se zamisliv, 20god se poznavame i do pred nekoja godina bevme dva para.
    Gledas i se cudis, lugevo stvarno imaa pari, dobri karieri, ubava kuka taze renovirana, prosetaa sekade niz evropa i koga trebaa bas da uzivaat odlucija da se razidat.
    Mnogu skakliva rabota, so koj da se druzis. Nejze i se javiv ednas i tolku,a nego prvpat go gledam po 2 god.
    Ne mi se sviga toa fakanje strana, a gledam ne se od tie koj bi dosle dvajcata na gosti iako veke ne ziveat zaedno.
    Ajde vremeto ke pokaze, mozda se uste taze.:|

На anel, referentka, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Lunaria

Lunaria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.087
    Сакам да сум меѓу луѓе кои и на најнеобичните места и во најнеблагодарните околности имаат доволно простор и широк ум за уметност! Да си способен да ги фатиш мислите, како кога фаќаш бубамара, или пеперутка, ја чуваш нежно во дланките и се восхитуваш, ја сликаш во главата и потоа ја пушташ, затоа што, кој си пак ти да ја заробиш таа слободна убавина.
    Дечко до мене во преполна 7ца денес, гужва, еден преку друг, топло, осудувачки пензионерски погледи, среде шпиц од крај на работно време на последните седишта од горниот кат вади мал црвен бележник. Бев некултурно љубопитна и пробав да прочитам што пишува. Не успеав ништо конкретно да видам (а и да видев не е фер да откријам, така :)) ама нешто го поттикна, нешто го вклучи во целата таа тешка атмосфера и маса на нервозни луѓе. Откако напиша неколку редови, почна да шкртка некои форми, карикатури... Не можев а да не се расположам и да не ми измами насмевка на лицето, а сигурно и тој ме забележа дека му ѕиркам во тефтерчето. Штета што не се повозивме подолго, ќе го испрашав за што се работи :) од утре в ташна правам место и за моето тефтерче во кое одамна немам ништо испишано, што демек место ми зафаќало.
    Еј, малечок беше сигурно, 20тина години. Да имав и јас тука некаде а да не да ја ситнев втората половина од 20тите ќе си го шмекнев, ич :) иако мислам дека тој го направи тоа ама јас не сум навикната да добивам внимание од помаливе. Хаха, ај мори оди легни си :D
    Пишувајте, творете, ако ништо друго, бистрете ја главата на таква база, ни треба на сите во ова стресно време. Добра ноќ :)

На toogood и Someonespecial им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.160
    Допаѓања:
    259.296
    Сакам денови ко денес, што ќе намислам фино искача. Нека потраат.

На galapce, toogood и LivingGlam им се допаѓа ова.
  13. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.162
    Допаѓања:
    50.561
    Денес спакував се што имав и утре тргнувам на долг пат за Македонија :sweat::drunk:

На joy1, LivingGlam, ЕденЧлен и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Lele 2 saat sabajle. Kukava e ziva . poziva nego vo 2 na pladne.
    Sega mu tekna na detevo gitara da sviri. Aj si kutam ama sega ke gi zabrkam, sto e ova sekoj vikend 3 sabajle ne faka.
    Nego veke ne kupuvam nisto so poteklo od Germanija. I taa Germanija ne e veke Germanija. Jajcana gi farbam/minato nesvrseno vreme so nekoja germanska farba. Nemozat boja da fatat sto bi rekla svekrva mi "anemicni mi se jacava" (slabo boja).
    Rabotev dekupaz 4 jajcinja od 10-1:30. Interesno, ama mnogu dolgo. Ke pokazam vo tema jajca, utre.
    Utre sme site doma i ke pojdeme da kupime nekoja masa za vo kujna. Imam edna koja ja kupiv za privremeno, privremeno 14 god. se storija. Sega znam deka nisto ne treba da se kupuva "za privremeno". Nekogas mi se odese po prodavnici, sega veke ne, zatoa i ostana ne zameneta.
    Ke si napravime rucek i po rucek pravac po kauci, ne planiram nikoj za zabava.

На galapce и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Денес... се зезнав, поштено. :) Ко се' да се реди за да е така. :)
    Само уште ова. Ова бар, сама си го сместив. Глупо е да се жалам.:D Се' друго може да си се напика самото,каде сонце не го грее.

16. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Denes mi bese prv den na Spanski.
    Nekako ocekuvav polesno da odi, ama ova imalo nekoja komplicirana gramatika. Si dojdov doma cela vo prasalnici.
    Naracav knigi od biblioteka, sto e sigurno e sigurno. Dora the Explorer i se e mozno. Devojceto si e od spansko jazicno podracje, najubavo si go znae jazikot. :rofl:
    upload_2017-4-18_1-43-39.jpeg (fingers)

Ne e deka sum nekoj talent za jazici ama kako i da e podobro e nesto da se uci nego da se trosi vremeto bez potreba.
    Zemav i edna kniga Russian Essential so CD`s. Ako ne ide Spanski ke se prefrlam na ruski.

Mu napraviv eden test na ruski jazik na mm i kao prvo lesni raboti i usput ke go triknam so nekoe prasanje. Koga kako od puska mi odgovara, se zabezeknav. Mu velam od kade ti ovoj zbor "pa isto e na moj majcin jazik".
    :doh: go biduva za jazik, kaj sum nasla mok da meram so nego.]:)

Utre, zadutre koga ke mi dojde Dora (poolparty)(poolparty)(poolparty):party:

Последна измена: 18 април 2017
    На Someonespecial и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  17. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Денес замрзнав не очекував да биде толку ладно да знаев ќе си се облечев повеќе, а и снегов денеска ме изненади бело е се. Седнав во една пекара да се стоплам. А до пред 3 дена по кратки ракави шетав
    :rain::(

18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.336
    Денес може да се каже дека го преспав целиот ден. Како во кома да бев. Не сум јас виновна, времето беше такво. :$

19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Денес се посветивме на нас.

На Lejla8 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол