За денес ми важи правилото - кога ќе тргне нешто на лошо, мора и тоа што било добро до тогаш да заврши лошо
Денес... луѓе за кои душа би си продал (да имаше кому) да ги сретнеш или чуеш..не ќе ги, чиниш во Токио живеете, не во г'з место. Ама, сиве, овие? На периоди... ко бран ти излетуваат - сите, наеднаш. Why?
Денес... ко Жан, сега и јас останав да чекам знак од господ/универзумот/марс... што да правам. Затоа не е убаво да се смееш на туѓа мака.
Денес... и сигналот дојде и пројде и... Решено е. До кога? - Ќе видиме. „Да се биде“ станува се' тешко.
Ме врати многу години наназад, немам одговор на муабетот ама признавам ме замисли и ми направи да се чувствувам убаво.
Денес по не знам кој пат се потврди дека сум визуелно суштество, денес сум пишман што дадов сто денари за чаша полна просо и јогурт иако знаејќи дека не јадам ама ај убаво на очи ми се виде, а можев да си купам хамбургер
Не го препознавам денешново денес. Безимен идентитет, а по содржина познат наслов со проникливо deja vu...
Ви влегов јако со лајковите во ,,Вашето кафе преку слика'', се извинувам ако малку манијачки делуваат нотификациите ама посилно е од мене, на сите ви се многу убави кафињата.
Носов мој и времето заортачени. Напиј се Бруфен како нова ќе си. Ако во ваква состојба пијам лекови што ќе се случи во не дај Боже? Не се тровам. Си отворив едно топло пивце и си пијуцкам.
Тежок и напорен ден! Сакам све да средам, да ги успреќам сите, но немоќна сум. И пред 6-7 месеци една бабичка ми гледаше на кафе и ми вика уште 1 година, све вака баксузно ке ми биде во животов. Ништо не ми оди од рака Сакам да одам во Острошки манастир, но никој не ми иде. Уништена сум, дали е можно сите маки и проблеми да се околу мене. По незнам колку пати дневно се молам да се спасам од се и да заминам некаде. Тежок живот. Господ нека ви помага на сите!
Uste malku pa mesec i seuste nemozam da svatam kako tolku brzo zenava otide. Vesta bese bas onaka nadezna "ima cervical cancer ama so 5 hemotarapii ke se sredi". Prosto covek i ne prasuva, samo 5 hemoterapii, dovolno golemo ama samo 5 hemoterapii, ke bide se OK. I cudo se bese Ok. Kakvi se denesnive hemotarapii? Edno vlakno na glava ne ti fali, nema ni edna mucnina ili kontra indikacija i raspolozenie do mesecina. Tolku te obrabotuva seto toa da ne samo pacientot nego i nas ostanatite dlaboko ne uveri , ke bide. Zalno e "gospoga G" sto zamina. I uste pozalno sto bese taka mlada, a sepak koga ke poglednes nanazat uspea kvalitetno da izivees. Uteha e; ziveese na tri kontinenti, 60% od svetot go proseta, izrasna izvonredni deca i dozivea eden retko uspesen bracen zivot. Pa neka bide toa po sto site ke te pamtime. Ne uspea da se izvlece kako i mnogu drugi. Dali med. uspea do nekate vo borba so ovaa bitka? Spored mene da. Ne e mal napredokot. Nekogas se umirase vo strasni bolki i bez nikakvi nadezi. Denes bare od toa lugevo se spasija. Da bideme blagodarni na medicinata sto ni ovozmozuva so dostoinstvo da zamineme od ovoj svet. Nekogas lugeto lezea vo krevet po dve godini borejki se da ispustat dusa, a ti "gospoga G" , ne legna ni eden den i pocina brkajki go svojot milenik. Ti zamina tamu kade e najdobro za tebe, a nie nema da te zaboravime, i ponatamu ke donirame sredstva za istrazuvanja so nadez deka blisku sme do odgovorot.
Спојлер: Ако сте емотивни не отварајте! Додека седев на автобуска постојка и чекав автобус, забележав дека на улицата има нешто. Помина една кола и го одвеа, па мислев дека е некаква хартија, но во истиот момент помина друга кола преку тоа нешто што не знаев што е и... се развлече нешто од него. Видов поубаво... тоа беше некое животинче, маче или куче. Срцево ме заболе, солзи ми дојдоа на очи, не можев да ги запрам. Ужасна глетка. Истовремено почувствував и бес, прво почнав да се лутам на тој што го прегазил, па на другиот што го прегазил, па на третиот... но всушност, тоа беше мало... месец или два ако имаше па само се нашло на погрешно место во погрешно време... не го забележале што е, мало... Жално што се случува, и животинчињата се души...