Nekoj porano da mi recese "deka ke sakam kuka", kulturno ke se podnasmeev i ke se zaprasav sebe si od kade takvo mislenje. Izrasnav vo stan i nemozev da zamislam zivot vo kuka pa uste i rabota vo gradina. Denes si pominavme 6 casa rintajki i ureduvajki, a da ne zaboravam da kazam deka veke edna nedela , sekoj den rabotam vo gradina po 1 cas i toa so najgolemo zadovolstvo. Sega mi pulsiraat site muskuli ama zadovolna si poglednuvam preku prozor i si se voodusevuvam na toa zelenilo. Obozavam zimzeleni drva mix so jorgovani pa ovaa godina taka i ja ureduvam gradinata. Imam uste mnogu rabota dodeka postavam masa i sednam da uzivam.
Не ми оди комуникацијата со луѓе. Никаква. Ќе ставам слушалките и ќе затворам школката. Бар дур можам и колку можам.
Денес по препорака на другарка отидов сама да разгледам венчаници, влегов и културно прашав дали може да разгледам, за возврат добив забрана да ги допирам и да закажам термин. Сега ми е мака што не возвратив на ист дрзок начин, абе праве се речи увјек касно сетим
Денес... сум многу емотивна, не се чувствувам среќно воопшто, во еден момент се убедувам дека се ќе биде добро, во наредниот ми се плаче на цел глас... ми се оди некаде далеку од целото мое семејство, далеку од него, далеку од се... само нови работи и луѓе да гледам некое време и ќе ми помине.
Денес ми се врати колешката од пат, се израдував и вртев околу неа ко мало кученце Ќе не напушти за некој ден, ќе работи во друга држава, ах пуста сиромаштија
Денов е поубав од оние претходните кои поминаа, нека потрае оваа смиреност во мојава глава, срце и овие луѓево околу мене.
Денес... те бодат со прашања, теми, муабети и после, се чудат зошто не си им се јавил, тооолку време.
Dali go svaka brakov kako avantura, chick lit literatura, dali do toklu ne ti e do izhodot ako te fatat,.... Se konektiras so maz na fb koj ne si go videla ni cula preku 25god, ti ponuduva prosetka so platena karta i si spremna da rizikuvas familija, vleguvas vo film na sluzbeni patista i doagas ovde? Ajde edna, pa sega i vtora mislam ne kaj isti sreknik. Dali ova e del od emancipacijata, feminizmot,..... Dali pretpostavuva koj e on posle sive ovie pominati godini ? Mnogu cuda se slucuvaat duri i ona sto nemozes da pretpostavis. Dobro toa domakinite koga ke im se vratat zenickive od "sluzben pat" so polni kesi, a ponele malku pari, pa i free lap top delele na simpoziumot, neli se podzamisluvaat malku? Nekogas se odese na "sluzben pat" vo drzavava, a sega i prekuokeanski pa i pokloni delat, ima i za mazot iznenaduvanje Gi zalam mazive denes da sednes i da places se. Ne e ni cudo sto preminaa vo ista polova seksualna orjentacija. Ova kako spas mu doaga. Nekoj ova da mi go kazuvase ke recev "dobra prikaska mi stegna", pa uste i navredena ke ostanev poradi degradiranje na mojata intelegencija. Fraerive se pofalia, a tie ni stram ni perde nemaat. Malce sme, neli pomisluvaat dea nekoj ke gi kaze? Smizla na rizik