Ден за себе и со себе низ гратското тло. Идејата и реализацијата си подадоа рака, а јас се закитив со мала доза утеха.
Денес е убав денов, случајно се сретнав со некои личности, скршивме муабет, ги видов бившите ама не доволив денот да ми го расипат значи со едно пешачење се сум видела.
Денес сум ја пресмеала пола канцеларија со муабетов... Колешка- за главоболка помага и нешто друго! (хихихи, смешка со ишарет) Јас- Мацо, краставицата што си ја купила вчера ти ја изедов. Што да се каже повеќе
Денес... очај. Мозоков и душата ми плачат за изолација. Да се прочистиме од непотребни монолози и многу, ама многу промашени дијалози. До моментот кога ќе си ги погодиме фреквенциите. Ако се случи и тоа чудо. И со соништава си изгувиме контакт и со се'.
Денес... 1 down 3 to go. Очекувам плус 2. Да не испаднам претерано нескромна, демек... се' сакам. Сакам де. Заслужено е. Мое си е. Мое.
Викенд... Изборот од дневното мени е молк за горки теми и дилеми, вклучен пасивен ум и ладни голтки меурчиња природна лимонада. На здравје за здравје
Redam i prereduvam. Si kupiv nova komoda pa sega sadovite od edna komoda gi premestuvam vo druga. Nsto mnogu zezok denov ni pileto ne pee. Mora i nego da mu e mnogu tesko. Sabota gosti doagaat. Gosti vo dvor mi e najteska kombinacija. Vlezi izlezi so ciniite. Ke kupam od tie plasticnite, ako mu padne na nekoj bare da ne mi skrsi. Mnogu sum emocionalno povrzana so sadovite. Boga mi i trevava e za kosenje. Mora da se iskosi, toa ti e isto kako si viknal gosti a ne si pominal so usisivac. Aj otidov jas da si dremnam, zesko e, ne se raboti.
..сфатив дека загубен човек е само мртвиот. Секој друг можеш да го вратиш и да му кажеш се што сакаш. Или да го изгубиш...
Денес цел ден сум со малото. Сами. Ги сакам ваквите денови. Па и ни заврна,не излеговме од дома. Викнав гости а тоа значи уште еден плус денес. Денес не сретнав никој што не сакам да го сретнам или ми е сеедно дал сум го сретнала. Ваквите денови ми се како медено срце колачите на желудникот.
И денешниов ден налик на вчерашниот. Само што излеговме од дома и бевме со драги луге. Скапоцени. Батериите наполнети. Тук таму по некоја сопка,но и за тоа ваљда си постои причина. Добре дојде понеделник.