Денес е специјален ден, малку влажен од дождот што од сабајле пак се прави важен Празници, католички па наши, ќе се одмара, јади и пие. Малото пишува писма за подароци, знае дека ние купуваме и дека вили и дедо Мразовци не постојат па го остава пликото отворено да прочитаме. Скромно дете на мајка, прашува за цена одоколу прво па после пишува -Колку дена треба да работиш за оваа играчка? Ако кажам еден ден е ок, ако кажам повеќе е многу и не доаѓа во предвид Строги сме, знам. Денес благо направив. Толку.
Бидејќи долго време немам читано книги,една другарка денес ми ги донесе "Се гледаме на врвот" од Коста Петров и "Исповеди на еден психотичен ум". Ми вика:Овие се за тебе,да те мотивираат малку,како што си падната психички сега. Имам слушано за книгиве,ќе ги почнам утре,ама вие тука мислам ги хејтавте ај може мене ќе ми се погодат. Само ме плашат тие исповедите на психотичниот ум
Денес.. Од денес сум прва смена и за 5 часа и 35 минс ми почнува час а јас?Ја чу се убити ме сотре инсомнија.Од утре па до крај на распуст по едно B6 пред легнување и кома а богами може и до диазепами ќе стигнам.Пак по старо со не спиењево мое јас
Крисмaс!!! Уште еден ден зa oдмoр, гледaње куп филмoви кaде глaвнaтa херoинa пoсле гoдини и гoдини се врaќa oд гoлемиoт вo рoдниoт грaд кaкo успешнa женa aмa сфaќa декa среќaтa вo семејствoтo е, нивите, прирoдaтa...и љубoвтa нoрмaлнo кoн бившиoт oд среднo. Тукa вметни и aнгел кoј јa вoди низ минaтoтo и иднинaтa и имaш филмoви кoи вo билo кoј друг периoд oд гoдинaтa не би ги гледaлa ни 10 минути oти и глумaтa е блaгo oчaјнa, aмa oвие денoви уживaм вo нив. Чирс.
Donesov odluka,a nikoj ne e zapoznaen so istata.Denes ke odam da go vidam i ako mi go fati okoto ,ke ,,stavam raka" na nego.Do maj treba da e gotov...
Денес бев на посета во канцеларијата кај предходниот ми газда, му се фрлив во прегратки плачејќи, ми беше како родител, пријател, втор дом можеби затоа што три месеци трауми доживувеав на ново место далеку од родниот град, таков пекол од луѓе ниту на душманите
Utre se mora na rabota. Sto e dosta, dosta e. Jadenje, jadenje i jadenje. Edinaeset dena -30 (variacii koga -28 koga -35). Se sedese na kauc mrzevoljno, se ispoodmorivme i posakavme rabota. Uspat ni edna kniga ne procitav samo you tube videa gledav. Vistinsko bezcelno tepanje vreme. Tmn rabota vaka da se tera godinava. Denes bese -12 i odma nadvor na pesacenje. Sedenjeto e najteska zadaca sigurno i zatoa koga ke te stavat vo zatvor vo kelijata imas stol i krevet, za da te macat. Ideme na rabota
Денес... продолжува истата енергија со која се заврши лани и се почна годинава... јас во inwards, другите по мене.
Гуд морнинг! Кој рано рани, сарми витка, затоа што Денеска е денот што го чекамеее, цела годинааа, цела годинаааа Убав ден, за арно, за убО, а јас да си продолжам со работа. Гравот сам нема да се свари. Криви-леви, мои си се
Денес е голем празник. Сите патишта водат кон домовите, а трпезата е главната локација. Убав јануарски ден да се покажат кулинарските вештини и да се почувствува семејната хармонија. Честит Бадник.
За многу години денов! Сите весели да го дочекаме , весели и среќни! Честит Бадник на сите! Мајка ми ќе прави сарми јас сакам да ја придружувам, одам често кога ќе прави интересни работи да се научам и јас, домаќинка да станам, хехе.. па свекрвата да ме фали кога ќе се омажам, здравје! Многу ги сакам овие денови, кога сите сме празнично расположени и ги чекаме со радост сите празници!
Lele bre bridzo bez tebe se nemoze. Ti si mi edinstvenata sto mi ispea denes. Sto ubavo ste si napravile rucek a jas po planini, ubavo vreme. Za rucek vecera, gotova supa od kesicka so kineski mekici (slicni na nasite vo stapce forma) i gi oblagorodiv so seker. Badnik ke go pravam vo Ponedelnik, a Bozic kako e red utre. Cestit Bozik Bridzi.
Denes e den da ja otvoram magicnata kutija i da vidam dali imam letna garderoba. Ke imam li sto da oblecam ili treba nesto da se kupi? Mrzam da se akam po prodavnici. Kako covek se menuva na podobro.
Sada kad nismo mi mladi kod nekada, dodji da ostarimo zajedno Ја слушнав во позадина додека се виберував со моите па не ми излегува од ум. Убава е песната, шо? Еден парфем помирисав денеска кој ме потсети на дадите мои постари додека се спремаа за излегување, свадби, излегување, а јас детиште им се вртев околу шминки. Еден ли мирис беше, сите ли така слично мирисаа -не знам, па го купив и мм ми потврди дека ја има онаа нота од едно друго време. Уште коса ми фали да натапирам, пењоар да облечам, да си ја пуштам гореспоментата и да заминам на кратко 20тина години наназад во минатото.