Денес треба да споделам неубави вести со некого, и како се наближува времето, ме пецкаат панични напади. Денес се надевам ќе ми се растерети барем дел од тежината.
И денешниов ден заврши без ниту еден среден проблем. Изнесов неколку вреќи непотребни од домот и завршија во контењер. Полесно дишам ми се чини кога се подсредену фиоките и се исфрлени непотребните работи. Но ете ни тоа не прави да спијам полесно.
Денес.. чувство на возбуда, трепет, страв... нелагодност..ме тепаат емоции, претчувство како нешто лошо дека ќе се случи
Колку ме нервира кога во ординација на доктор ќе му кажеш -прочитав на интернет, и тој очи ќе ти преврти. Екскјузми, книгите од кои си учел ти не се скриени под клуч во замок позади седум мориња и планини. Достапни ни се многу работи на нет и пописмени сме сега од родителите порано па не можеш само да чкртнеш рецепта без објаснување или со оскудни информации да не испратиш дома. Не ме прават тие информации на нет доктор ама помина и вашето кога не ви ги разбиравме чкртаниците и слепо ви верувавме. Не збориме за пресадување органи туку за настинки, вируси и бактерии и не барам саат време дискусија туку одговор на прашање или две. Денес добив м, па се смирија хормони малку. Боже овој пмс ќе ме запусти.
Nema lutez Bridzo. Ako si dosla na doktor togas treba so nego da se konsultiras, internet doktor vo najmala raka te diagnosticira so cancer. Ako ne mu veruvas togas ic ne odi kaj nego, koristi samo internet. Kaj mene a bogami i vo sekoja normalna zemja doktorot bi ti rekol "se izvinuvam nemozam da Vi bidam poveke GP, ke morate da se obratite kaj drug". Toa e isto kako da ti dojde nekoj kaj tebe na rabota i da ti kaze kako podobro da ja vrsis rabotata ili da ti napomenuva deka Ti ne ja znaes svojata rabota. Aj sega bidi iskrajna dali bi sakala nekoj taka da nastapuva. Izberi drug doktor ako mislis deka toj ne ti dava soodvetni informacii no takvi raboti "internet rece", bas ne se priatni. Nemoj da se lutis ama ne e fer.
Не му кажав јас како да си ја врши работата, само поставив прашања на кои требаше да ми даде одговор. Моја грешка беше што кажав дека прочитав на нет, може така ќе претпоставеше дека сум медицинско лице и ќе ме удостоеше со соодветен одговор? Времињата се менуваат, докторите како и сите други треба да се попристапни и поотворени со пациентите затоа што секој кој си ја знае својата дијагноза сега има лесно на дофат еден куп литература која верувам ја проучил детално оти се работи за свое здравје. И таа литература не ја пишуваат дечишта на кои им е досадно на нет туку официјални страни се кои црпат знаење од илјадници доктори и научници кои работат во најдобрите клиники по светот. Секако нема со таблетот да одам и да му цитирам од нет, ама таква ароганција каква што предлагаш ти, да си барам друг доктор оти многу прашувам, треба во историјата да замине. Да нема дефицит на доктори или да работи приватно ќе видиш дали нема да ти одговори на легитимно прашање и дали ќе те прати кај друг доктор, туку ај.
Dva pati ti napisav nemoj da se lutis, a ti odma streli frlas. Jas licno ako vidam deka ne mi stoi deka nudi se sto treba ( a jas lajk, andol neznam zasto sluzi), menjam, ic ne otvaram tema. Isto na internet neveruvam, neznam koj stoi pozadi toj text. I najvazno, Jas vo mojov zivot znam samo moja profesija i nisto, ama nisto poveke. Ostavam na toj sto ucel za toa da go resi mojot problem, bilo toa da e vodovoddzija, doktor, arhitekta,ishodot ke go vidime Toa prevrtuvanje oci, toa ne sum go videla, doktor da prevrtuva oci , odnosno nikoj nesmee da prevrtuva oci, ima za toa soodvetna kazna. Ako samo Jas prijavam tesko deka nekoj ke go zeme vo obzir, ama ke vleze vo dosje, a ako uste eden prijavi, e togas ima da go ima na vesti. Ama pa zatoa i jas da se odnesuvam nekulturno, ima i za mene sankcii. Pozelno e dvete strani da se odnesuvaat spored propisanite pravila.
Денес го снема освежувачот во ве-це на работа а вчера нов ставија. Никој ништо не знае, паника Зар имаме крадец во фирма? Атмосферата ко Ориент Експрес. Глупост е, ама ако некој можел на ризик да си стави углед за еден освежувач, ќе се запрашаш за што се' друго е способен? Чудно
Денес... се распаѓаат нешта, луѓе, јас со нив, без нив..се исто. Се распаѓа. Се надевам нема намера да продолжи. Мада, после последното од синоќа...си ја најдов инспирацијата за се' што немав, за се' што чекав да се појави веќе месец-два. Може ли по некој друг, понормален начин да функционирам?! Овој веќе не е баш одржлив. Јас не сум де. Она што мислев дека ќе бидне, re: note to self, не беше. Скроз друго испадна. Тотално небитно, тотално безвезно. Поима немам веќе.
Ако сте како мене и низ животот манијачки испишувате тефтери и нотеси, секојдневно... Пишувајќи to do лист на дневно ниво... Сокинете ги сите лисја и симнете си апликација DO! И спасете едно дрво во 2018та
ЛимУн, супа, апови, уште апови, термометар...оболеХ. Па ме излажаа сладолед да јадам за грло па бетер е сега, не можам да голтам. За викенд затворени аптеки па лечи се со парацетамол и мачкање со алкохол, џабе, ништо не помага. Сега купив салам таблети па ко нова сум, дури и коса измив и се истуширав
Eпа Идиец е сто посто! Ти ми ишкаш муви нешто... Мислиш дека ако тука се вадиш и таму ќе знаат? Кога почнале да се сомневаат кој бил, прво на тебе им текнало. Се знае дека сме банда.
Денес уште повеќе ми се потврди мислењето дека новиве генерации се кои од кои поненормални. Не знаев искрено кој збор да го искористам, но мислам дека овој е најсоодветен со самиот факт што стварно мозочето го имаат од што мора да е дел од човековиот состав. Ме интересира што се врти во тоа мозоче: лешниче ли е, оревче ли е? Останува да видиме