Jas mislam deka utre ke odam na gosti, a toa Jas sum imala gosti. Uf, imav planovi za posleden minut soping , aj dobro neka dojde covekot ke odlozam kupuvanje za nekoj den. Uste edna nedela Na rabota im rekov deka nema da imam internet, sto ima sega da se resi Planot mi e koga ke se vratam vo April da dadam dve nedeli notice, ama plan za ponataka ne sum napravila. Mozda vo horoskop ke izleze nesto
Денес видов како во постарите уште тлее духот на младоста, и да не е збрчканата кожа на површина сигурна сум дека ќе видев млади 20 или 30 годишни желни за љубов, живот, припадност. Не во сите нажалост, туку само во оние што животот не ги згазил со проблеми, или не дозволиле проблемите да ги направат огорчени. Па и флертување кое за првпат не го сфатив како навреда од постари туку баш како врсник да ми се додворува. Не реков -види, старо дртало. И некако, ги разбирам, ко да сакаат да црпнат малку од младоста на другите. Симпатично и по малку жално истовремено.
Денес.. би да можеше да човек си ги контролира тоа флуктурирачките емоции и мисли. Некад се мислам... и сета креативност сосе нив би си ја жртвувала, само да може да се разбудиш и подесиш со едно копче - денес ќе сум санифакингрејнбоусикапкејкс. Оти денес, со се' што треба.. добро е да се биде санифакингрејбоусикапкејкс.
Денеска мм го откажа одморот, не сум видела дека нема кујна во апартманот, ами чушки дека ќе пржам? Сега пак наново, исто ко да сум била и еве сега друга тура планирам Скапо бре, или јас сум сиромашна? Успат да прашам, млад, кул брачен пар со деца по можност, да сака соС мене и мојата фамилија на одмор да оди? За дружење на плажа и вечерни пијанки. Кога не сум во пмс сум супер за дружење, ако сум во пмс ветувам ќе се напијам апчиња. Познаници и пријатели, стоп. Свингери, стоп. Одам да рес'рчувам.
Izvini Bridzo ama Jas ne sum bas za druzba so tie so deca. Jas bas sakav da ti predlozam za nekoja razmena na iskustva megu generacii ama sreka ne napisav, procitav Ne si za. Sekogas sum se cudela kako doagale so nas na odmor luge koj nemale deca, a Jas so dete. Za cudno cudo tie pa tie, skoro sekoja godina zaedno na odmor. Pa i sega koga ideme vo Mk seuste so istite odime na odmor. Da. Jas ic nesakam druzba so luge so mali deca. Za cudo edno toa mi bese mislata denes da pisuvam. Ima mnogu tupaci od toj vid familjarni zeni. Jas neznam sto majka bev ama koga sum izleguvala so luge ic dete ne sum spomnuvala ni pa sum rekla na drustvo ne zosto imam dete. Ne be, ne e za cudenje, site ne sme rodeni za deca. Sakam konstruktivni moabeti, nejku radi reda prazni zborovi. Rabotava aj nemam so kogo pa moram so niv,. Ovie sto imaat mali deca i nemaat nikakva aktivnost vo nivniot zivot, tupat so decata i domakinlukot neka sedat ponastrana od mene oti po nekogas znam da bidam nezgodna.
Зaтoa пишaв -кул брaчен пaр сo децa пишaв oти и ние сме сo дете пa дa имa дружбa. И не се сите пaрoви сo децa дoсaдни нa oдмoр, дa не се вреѓaме Зa втoр oдмoр еве пуштaм oглaс зa сингл мoми без децa штo вoдaт длaбoкo интелигентни рaзгoвoри Сaмo не премнoгу длaбoки oти сепaк нa oдмoр сме
Forumov mi izgleda kako nekoja firma so mnogu odeli koj resavaat razlicni prasanja , "kadrovo", ako seuste taka se vika. Nekoja ke otvori tema pa se odnesuva kako sef na odelenie i im odobruva proekti na ostanatite, koleskite se raspravaat taa se zamesuva, neli treba da deli pravda, pa duri im odreduva sto moze da se zbori i kolku vo "kancelarija". Pritoa seficata ima momenti pa ako ne zela od tie apcinjata za smiruvanje ke se isponasa, a ovie drugive se uste pointeresni. Slusaat kako plata da treba da zemat od tuka. Tipicna balkanska sefica, te saka ili ne po nekoja "zenska intuicija". Najbolen moment i e koga nekoja ke se pojavi so dobra garderoba, ima najdobar maz, kupila stan na kredit ili otisla na dobar odmor. Togas po pravilo na kancelariskoto rabotenje dozvoleno im e na site referentki da raskazuvaat prikaski, pa da i davaat pogrdni iminja, pa da dodavaat na prikaskata da seto toa izgleda popompezno, ako treba i da se smisli kako e nemoralna si "zmiga so kolegata od sprotivnoto biro".. I odednas ke i svrkne vo glava na seficata i ke pocne da se kara kako predaleku otisle. Pritoa na referentkite se nesto ne im odgovara pa nemozat javno da go kazat (zosto im fali samodoverba) pa preku licni tel. poraki (inbox) se ogovaraat. Nema nema pa ke pukne rabotata pa ke pukne javna bruka za potoa da nastane povtorno pregrupiranje vo novo ruvo. Neznam kolku pari da mi davaat ne bi mozela vo vakvi uslovi da rabotam. Bi si kupila stoka i bi ziveela na selo, sam svoj gazda. Mora da e mnogu, mnogu tesko da se raboti vo MK firma. Sega mi e jasno zosto lugevo se tolku napnati, se im smeta, samo nesto mrcat i mislat so drskost se se resava. Ama toa taka ne odi. Drzok si denes so koleskata, taa pamti i utre ke ti vrati, pa taka vo nedogled skoro sekoj den ke ti bide rasipan od "tugo vlijanie" (od sebe sam). I taka po firmite ke se najde nekoja referentka koja izbrala samostalnost i po cena da nebide sefica nikogas vo nejzinata kariera. A ovie drugive referentki koj odlucile po sekoja cena seficata da ja menjaat "koga ke odi na odmor", ke mora da ostanat vo grupa i podrzuvaat nekoja i koga znaat deka taa nema poima sto pravi i zboruva. Glasacko telo mora da se gai i pod cena rogovi da si nabies sam na sebe.
Sum sednala na kop. i si go gubam vremeto mesto da stanam i da rabotam. Ke izleze na kraj cetvrtok vecer trcam po kuka, cela nok ne spiena. Ajde odi morkov seci oti ako go ostavis ke se frli.
Денес се гледа уметничко лизгање, немам гледано одамна. Па и коментирам цело време мислиш многу се разбирам. Алал да им е, ти Бриџит што правиш во животот? Бек ту животот на една обична жена, се прави домашна супа/чорба и се наоѓаат изговори да не се почне што поскоро со фитнес и да се извади најдоброто од ова тело. Оти нели, се нема време. Една инекција ми треба, или клоца в газ, или духовно будење, кажете како сакате. Ама не сега, одам да се испружам на кревет.
Што убаво си вее снег милина на душата ми е, се радувам како мало дете, па само излегувам надвор да гледам како вее.
Денес... блесаво. Имам чувство дека некој темен облак се спрема. Нејќу го. Ајм санифакингрејнбоусикапкејкс.
Почнав со вежбање, по дома. Деј 2. Темпо ко за стара баба со реума, ама има време до лето, оти нели, што ќе ти е затегнато тело во зима. Со апетитов уште да се договориме, што гледам на маса тоа ставам во уста.