Let's raise a glass or two, to all the things... Завршеток на напорнава неделата со релакс шетање, добра храна, музика и...не е за деца. Наследнава ќе се бира амал на годината. Оваа година вон конкуренција сум, ама догодина здравје, планирам во последните да сум. Само, тешко ми оди.
Она кога ќе претераш со храна и ти е тешко, па си правиш купка мислејќи дека после добро бањање полесна ќе си за кило или две што си ги ставила во едно јадење Не мие вода се' Бриџит. Си барам стари филмови за гледање и како и обично, најмногу време поминувам во барање. Ама, го најдов добитникот. Да си направам кафе и шоуто може да започне
Дожд совршено ми одговара. Чувствувам дека ми носи расчистување на духот. Колку подолго седам надвор и чекам, толку се' појасно ми станува.
Несериозноста на луѓето некогаш знаеше да ми го одбележи денот. Денес одмавнав со зборовите не ми е битно. Драгоцено е времето за да го трошам на дубиози.
Денес луѓенца покрај тоа шо учам,можеби до Кркардаш да ом да ви честитам и светскиот ден на поезијата....Денес разбрав дека бил светски ден на поезијата...Ето видиш,тегет чорапа.
Денес ќе подариме маченце. Од една страна сум среќна , ќе има домче и ново другарче...ама па ќе ми фали и на неговите братчиња ќе фали