Во месецот на астролошкиот знак лав, кога мојата суета е во водечка позиција, се јави ретроградниот Меркур со предупредување дека моќта му е на цена се до 19-ти август На ум сум да правам "коруптивен дил" и да ја протнам роденденската идеја, а неговото височество да крахира ден претходно... Ако успеам, ќе го репродуцирам сознанието дека не припаѓам меѓу останатите на Орбитата
Одамна сум немала ден како денес. Падната енергија, паднат притисок, ден на овулација, едвај се размрдав по кафе и Кока Кола. А обично сум многу енергична, би тргнала во авантура со секој во истиот момент. Денес, авантура ми беше да станам од кревет и да отидам до биро без да ми се стемни пред очи. Океј е, има секакви денови. Ни периодов не е нешто подобар. Празно, загушливо, неинспиративно, ми се фаќа за Охрид на неколку дена, сама, но чекам да помине првата половина од август и гужвите. Океј е, знам дека има секакви периоди. Онлајн шопинг за фино да го заокружиме овој мутав ден, а во позадина вози:
Денес .. Повик ми прави утринска збрка, па ме потсетува на сите одложени повици кои треба да се спроведат час поскоро. Да одложувам битни нешта, не личи на мене. Излегување од комфорноста на сопствените мечти и забрзана постапка на завршување на она што стои. Ме води мисла дека ми следува и заслужен одмор на мозочниве вијуги. Само да се расчисти еден контакт и потоа сѐ ќе биде полесно. Вода со лимон, свежо нане и коцка мраз. Па нека започне денот.
Уживам во утринското кафе во преостанативе денови од долго очекуваниот одмор сама со своите мисли се надевам на убав и спокоен ден...ми требаше ...нека трае...
Денеска сум подобар од вчера,а утре ке бидам подобар од денес.Пијам кафе лабаво,слушам музика,едино така го одмарам мозокот,кој последниов период ми вртии 30000 во секунда.
1. И во сопствените сонови сум трето, петто и десетто тркало 2. Ќе изнајмам уметник да го наслика со некоја tranquil убавина ѕидот во собата 3. Добра и глупава не е исто. 4. Ми фали цела продавница оригинални парфеми.
Темна кожа на бел чаршав е многу секси. Издепилирана секако @Lilit Само да не помешаш лојалност со манипулација. Некогаш мислиш дека ако тераш свој приватен живот и забораваш на работата после работно време, не си одличен работник како што би сакала да бидеш, и тоа доаѓа лично од тебе. А некогаш и фирмата така подмукло без да осетиш (со пофалби и поклончиња и покачувања и слично) те врзува за себе и ти се јавува чувство на нелојалност ако помислиш да се посветиш на свои лични желби. И во двата примери не е ок али некогаш нешто мора да почека. Да не те отргни само работата и од другите битни ствари, да не се понаша ко да е она најбитна и дека само она те дефинира оти голема плата ти носи. Таа што имала 7 деца и е на врвна функција живее и функционира во поинаков систем, не дека она е со супер моќи. Во Македонија малку поинаку стојат работите, ама може ти во поинаква фирма си, паметна си, сама ќе си процениш. Да не останам и јас покуса без совет. Во таа тема забрана имам па еве тука
Овде пишуваат тие што се непожелни во таа тема значи. А се мислев кај да пишам и јас. Денес, @Lilit не инспирираше, барем мене да се преиспитам што сакам и што би одбрала. Лилит како мајка - дете, како жена-кариера. Ама за да бидеш добра мајка мораш да бидеш и добра жена и пред се исполнета и среќна. За сосема друга работа, бев принудена да бирам баш помеѓу себе и дете. Не избрав правилно затоа што можев и двете да ги имам. Може малку потешко, ама јас ќе бев посреќна. Така и ти. Опција кариера со дете, т. е враќање на работа, а дете да чува маж/баба/градинка. Се може ако се сака. Еве @Cka така направи. И еден куп мајки. Во спротивно со една одлука, нема да си среќна и секогаш ќе жалиш за пропуштената шанса. Цел ден ме стави во мисли, начин секогаш има, само треба да го најдеме.
Се мислев и јас кај да пишам, знаев од кого сакам да добијам мислење и добив од тие што и сакав, а да не замарам по лп, а воедно и други да добијат мислење ако се во талва дилема. А добив и екстра и тука исто од тие што ценам мислење. Фала ви. Бескрајно.
Сo еднo кaфе зaфaтијa 4 лежaлки. Се испoкaрaa сo келнерoт и aј ги oстaви. Ги рaспoредијa лежaлките нaкoсo, им се нaпикaa нa сите вo личен прoстoр, зaбaрикaдирaa прoстoр дo вoдa, oстaвијa крпи и зaминaa нa ручек. Срби, кoј друг, кур ми е-двoр ми е.
1. Би сакала сега да бев таа плавушата од рекламата за Рафаелото, на Бора Бора 2. Арно викаше Шиме мој, со суканици и марихуана и fuck 'em all 3. Life is pretty 4. Сфатив дека решавам сè со пари
Денес..Мислев кафето ќе биде the right thing for me. Очигледно, не беше. Се мислам кога беше последниот период кој ми мина без стрес. Веројатно пред 20+ години. Adulthood е кога на секој саат си земаш по нешто ново за пиење во надеж дека проблеми, дилеми и слични ствари магично ќе се решат.
Многу се сакам себеси. Cheers за сите тешкотии што ги надминав, од кои излегов како права лавица. Се' вредеше. Ќе имам се' што немав, само да не им сметам поради тоа на другите.
Denes pritisok padnat, ochi na pola kopje. Spora vo rabota, vo od, vo mislenje. Kupiv meso za ruchek a ke ispadne vecera. Kariera I semejstvo moze no so mnogu noki ne spieni. Se isplati duhovno, no materjalno kako I se vo drzavata teshko. Radost mi e koga ja gledam kolku e sovrshena. No pochituvam izbor na semejstvo no ne kako zrtva tuku kako izbor.Za kariera ne bi zrtvuvala nisto osven trud I vrème.Se chuvstvuvam kako zongler, drzejki gi topchinjata na toa sto go sakam I toa sto mi ovozmozuva da se prehranam.
Сончева светлина во прегратките на утринската мугра го навести денешното денес. Доза свежина плисната во огледало што поттикнува нова рефлексија во погледот кон светот, а оттаму развиорена зрела желба се тркала како камен по удолница... Се роди со дамнешна смисла и не е со предзнак сизифов труд...
Денес мислев дека ќе има друг резултат од тоа што го направив, но ништо не се смени од претходниот пат. Џабе ризикот, на крај останав извисена..