Денес се разбудив сама во 7. Го гледав како спие. И тоа со наочари за поубаво да му го видам целото лице. Презаспав. Се разбудив во 9, а он застанал и проучува кои наочари чии се. Старееме. Утрово, тагата во чист облик, а не како соединение ми ја обзема душата. Тагата како таква не те пара, ни па боли, чудно те нишка, те гали и не е страшна... Ако те боли, не е тага, туку амалгам на тага и лутина. Утрово сум тажна...многу ми недостига. Ама го чувствувам присуството. Сакам да ја сонувам. Откако не е тука секој ден сонувам нешто поврзано, ама никако да ја видам... Но убав е денов. Смирен. Утро како што сакав пред некоја година. Ние... моите... топлината која ја имаме, поддршката. Не беше идеална година. Загубивме, но не се за потценување двете победени битки. Можеби мојот херој е постар и не е тоа што беше, ама е тука и е здрав, а и јас исто, заеднички се изборивме. Тагата од денес... ќе однесе нешто... и ќе биде се полесно.
Денеска е убав ден. Се разбудив со насмевка, спремна за денот што ми претстои, всушност спремна и за се' што ми претстои. Кафето си го погодив. Јако. Го испив на тераса уживајќи во доцното лето. Денеска е убав ден, нека остане таков
Денес, уствари вчерашниот ден донесе разочарување. Но, има и една добра страна во ситуацијава а тоа е дека можам слободно да го пуштам инаетот на слобода и да не се замарам веќе каков впечаток ќе оставам . Јас во целиот свој сјај каква што не ме виделе досега. Ослободувачки. Мојата добра страна има цена, туку така на секакви луѓе не ја подарувам (Семе синапово) Од страна на мода, си најдов чизми по мерак денес ама маж ме предомисли да почекам, рано било за чизми, башка ќе ги намалеле пред сезона. И го послушав Од страна на лепота, ми излеваат акни ко на тинејџерка, што е проблемот не знам, промени во исхрана немам. Од страна на здравје, да внимавам на психичко. Сијалички предупредувачки ми светкаат.
Решив утрово да вежбам по едно видео за вежби - синхронизирано. Обично правам вежби за растегнување, ама утрово решив да вежбам по видеово. Си направив појадок и тоа по калоричен, заради тоа што ќе вежбам, го пуштив видеово, се загледав и си го изгледав додека јадев и го исклучив. А да вежбав не ќе беше лошо !
Денес си реков дека ова ќе биде денот кога ќе си ги дадам парите на глупости како макаронс, да се настегам шеќерче со прехранбена боја да ми држи влага до октомври. Пољубив врата, заборавив дека во недела не работи дуќанот и се вратив дома. Ќе си се натовкам шпагети во сомнителен сос, нека држат влага јаглехидратите оти со шеќериве никако да се трефнеме, не сме на ти изгледа.
Se namisliv da odam denes na krstevka vo eden fustan sto go kupiv ko bev 5ti mesec bremena. I taka se oblekov jas koga op....fustanot tesen. Zaklucok: svinjo edna prestani da jades!!!!!! (si rece ona otako msna eden cokoladen mafin od Silbo )
Денес уживав во мојот лошотилок Пичка ви матер сељачка сте нашле на кого паметен да му се правите. И ова е само почеток, тивко, бесчујно, без воопшто да приметите дека сум јас или дека намерно правам. А баш скоро напишав тука еден позитивен пост за мојата работа и се усра, веќе не пишувам
Малер ти е Фемина. И јас така, кога и да се пофалам, се расипува работата. Злите сили се ова на форумот
Денес конечно заврна убаво после 2 месеци суша. Исто така пиев и pumpkin spice latte, најубавиот есенски пијалок. Среќна сум многу. Среќата е во малите нешта нели? Или не се баш мали сепак. Денес сум во тотално есенско расположение. Златна есен, нека потрае ова.
Денес сум ужас во движење . Вчера спремав муж за на терен и не спиев цела ноќ . Кога легнав утрово бев здрава , се разбудив со температура и болно грло , нос затнат до немајкаде . Смрзнав . Кај се мене ме наоѓаат грипови во доцно лето .
Ги поминав сите филтри и чекав. Не многу долго. Ми се јавија да ми честитаат. Пресреќна сум и имам нови мастило боја нокти, за бизнис и почетоци