Старото друштво од средно се собравме, си гледавме слики, се смеевме, пиевме кафе.. Најубаво. Ми требаше нешто вакво
Денес бев кај баба ми на село,одамна ги немав видено.Им помогнав со една работа,вредна бев.И сега треба да се бањам,а како ме мрзеееее
Денес пешачев многу,маратонски.Порано тоа ме опушташе,некако си ги средував мислите,стресот ми го редуцираше,негативна енергија ми празнеше...... Денес ништо од тоа,само болки во нозеве.Ако! И тоа е подобро од плачење во соба.
Денес цело време бев онака возбудена, како ќе биде, што ќе биде, кога на крај малку се разочарав. Небитно. Бев до Пиволендот и онака тапа беше. Сите пијани, лебдат, се буткаат, некои се забавуваат, рипаат, скокаат.. Сите од мојата населба ги сретнав, а си реков дека нејќам ни еден што го познавам да го видам. Ете се случи и тоа. Сите непожелни фацички ми се појавија.
денес со моето сонце ќе шетаме цел ден...баш онака опуштено .... и нема да се замарам со никого, ќе пиеме пиво и ќе јадеме чоколада
Денес бев многу вредна по дома И помагав на мајка ми, бришев прашина, поминав со правосмукалката, потоа направив палачинки за десерт, миев садови, постилав алишта на тераса, пеглав.. Прв пат вака нешто да правам се во еден ден
Денес исчистив се'. Скоро се' . Денес ги запишав сите книги што треба брат ми да ми ги земе од библиотека.
... уште една караница. До кога вака? , нема веќе да му го трпам неговото понашање кога е нервозен. Е така. ... Имам 27 пропуштени повици од него. ... Нема да му кревам цел ден, ко за прв пат.