Денес конечно исчистив со правосмукалката по три дена гледање со презир во неа. Како не измислија некоја правосмукалка, да ја пуштам да работи, да си излезам и кога ќе се вратам да е сѐ исчистено
Денес ми е толку преубаво временцево што ми иде да си ги извадам ролерките и да возам на кеј. Од друга страна немам возено од минатото лето и ко што сум несмасен човек имам чувство дека ќе скршам глава негде.
Хелoуууу...ми. Вчерa искеширaв приличнo дoбрa сумa зa препaрaти зa лепoтa, ќе менувaм skin care рутинa, јa прилaгoдив зa сегaшнaтa сoстoјбa нa мoјaтa кoжa, не кaквa штo ми беше некoгaш пa упoрнo купувaв зa кoмбинирaнa и мaстнa кoжa. Сегa сум сувa и oсетливa сo знaци нa стaреење. Гелoт ми мирисa нa рибинo мaслo aмa све зa лепoтa. И нoвa пудрa купив успaт, лејдис, aкo ме читaте, maybelline super stay 24 full coverage е мнoгу дoбрa. Мoжaм дури дa јa спoредaм сo есте лaудер мaксимум кaвер. Oк, сaмo крaткo јa имaв нa себе пa мoжеби брзaм сo зaклучoци, aмa oд стaрт ветувa. Кaкo ќе држи цел ден, ќе видaм утре. И не е скaпa. Тoлку.
Денес ми е досадно. Немам никој за дружење (под никој се подразбира либе, оти само тој ми остана за дружење, другите ме отпишаа..) освен мачорот и сонцето дури го има. Седам сама на тераса на сонце, да ја искористам максимално топлината пред да залади. Ми станува се' поосамено во животов.
Денес...се чувствувам како камион да ме прегазил Синоќа претерав ем со пиење на вино, ем со јадење, и сега главата ќе ми прсне, еве 15 е часот, а јас во уста парче храна не сум ставила Се истуширав, и сега ќе се разубавувам за вечер, јер на кино ќе одам да ја гледам Господарката на злото
И си замислувам едно опуштено попладне и филмче со Рене Зелвегер, со мартини, со све. Ќе правам фолдер со rom-com филмови и книги, боза. И така
Ич не се сеќавам да му реков на понеделников "Bring it on.", а сепак еве ме си грицкам смоки и си мислам колку полесно ќе ми минеше денов да си имав некој брејкдаун попатно. Барем немаше да ми страда ручечево сега Мислам дека претерав со луѓе викендов. Се што е повеќе од тројца е стварно многу. Што е многу, многу е. Дремам од на нозе. И тоа.
Ќе никне уште некое денес како денешново... Го полевам растението што им се придружи на сончевите зраци и чекам да пркне цветот како што и тој го чека своето време И така, секој нешто чека во процесот на случување.
Денес со нетрпение го чекам утре Знам дека треба да се ужива во денешниот ден, се обидувам, но утрешниот ми ветува многу. Дали ќе исполни, ќе видиме
Денес од кревет станав добро расположена, си ветив дека ќе се хранам барем малку од малку поздраво, бев до црква да се помолам за себеси и најблиските, се помолив и за една многу млада личност која ми е познаничка а е здравствено во тешка состојба... Си ветив дека повеќе ќе внимавам на себеси, дека ќе се сакам и ценам себеси повеќе.... Сфатив дека животот со сите тешкотии и убавини кои ни ги нуди, мора да се живее добро, бидејќи некој се би дал во моментов да е на мое место, а не може.... Сега седам во двор, јадам салата, а над глава ми црцорат последните птици кои сеуште не одлетале во потоплите краишта.... Денес...животе и суров си, и тоа премногу, ама и убав си...те молам биди добар
Денес неделава ми почна така хаотично, што се зареков дека ако ја преживеам, во петок така ќе се начукам што нема да знам за себе
Денес мозокот нешто ми е уморен. А и Марфи позади петици ми е. И на крајот, да се заокружи денот со незадоволство и нервоза. Има вакви тапа денови. (Не)расположениево ме натера да се одјавам од социјални мрежи на неопределено време. Утре ќе биде подобро. Ако не за друго, барем поради фактот што после следува неработен ден или со други зборови, ден за себе и само за себе.
Денес ден за никаде а и едно 10 дена ќе да бидат цел ден со синко по доктори коксаки си закачи од градинка