Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денес...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од baguf4e, 16 јули 2010.

1. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Моето бебе прави две години денес :^:И тоа е единственото добро нешто од мојата прва сериозна работа:D Мислам дека влегов таму колку да си ја земам мачката под мишка, за да може сега да ме тортурира во 2,3,5 по полноќ .Како за доење да стануваш:rofl:

Од денешните бродоломи, смислив да направам еден геометриски боб, но косата не ми расти брзо, ако се сторам невеста, како со жичка фризура?:worried: Ризик јак, мил живот:D
    Многу сакам да купам чевли со нетипична циклама боја и штикла, од оние како шајче долу со коцка. (hollest) Може и да извадам некои виолетови прамени, марамата опашана преку глава и огромни наочари. Со бумбар на рамката отстрана:bug:.

Урановска треска ме тресе, дечки , не е ковид. Полошо е и нема да има вакцина против ова:o

Последна измена: 14 март 2021
    На Biljarkata, Sexybaby86, Doozy и 2 други им се допаѓа ова.
  2. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Ти правиш списоци, имаш ексели, имаш однапред план за штедење и буџет до денар/цент испланиран за наредни три години зашто ти е битно и ти вика, топ ти е тебе, си имаш парички?! А она секој викенд зема флаша џин или вино ама не иде на суво тоа па мора и мезе со сите перипетии, па чекај што има везе што сме сред пандемија, ми требаат мене уште 4 кармина што не ги ставам никад ама НЕ, лесно ти е тебе.....

Не разбирам то људи Слаџана, не могу више, дај козе.

На тема штедење, финтата е да живееш толку далеку од маркет и било каква продавница и да работиш по 9 саати на ден за да немаш време и енергија да отидеш до истата. Гарантиран успех. Пополнувам распоред за наредна недела и сфаќам дека од Х причини напукале секој ден некаков состанок/презентација/не знам што више и ми се темни од сега. Само да не треба да уклучувам камера, и таман ете, стомачни ќе правам и чучњеви. Зашто не ми текнало до сега на оваа техника....

На Biljarkata, Elena69221, Bridget и 2 други им се допаѓа ова.
  3. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Гледам слики од ерупциите во Исланд и уште поубедена сум дека ќе треба една година барем таму да се живее. Преубава земја, одамна ми е на списокот.

Се прашувам уште колкумина од состаноков онлајн на кој навидум сме 120 луѓе имаат отворено уште 10 таба и презентациите им идат во позадина. Кај и да е ќе заменам work music deep focus плејлистата на Спотифај со ова. Испив три кафиња денес и би сакала да се запрашам зошто. Ич не ми требаше третото, ама ич. Мислам сега малце се стабилизира телово и би сакала да му се извинам. Знам, се научивме на две, последното пред 5 саат, ни прија тоа и ќе продолжиме така.

Во други вести, дали треба да си купам големо чоколадно јајце за Велигденов? Нешто ми вели дека нема да бидам воодушевена од преблаго чоколадо, ама малце сакам да го кршам. Сакам и Линд да биде ама не сакам 20 евра да дадам за едно. Тоа се тие големи проблеми, во ек на пандемија, забрани за се и сешто и недостаток на миленик.

На *Ench@nted*, Doozy и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  4. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Денес собрав храброст, направив еден огромен чекор: пишав порака, си ја признав грешката. А што е најважно, од другата страна ме пречека разбирање и силна прегратка. Боже, сега ми е јасно зошто и како сме поминале заедно 11 години. Па 2 месеци едвај ги преживеав без неа, како век ми се чинеше секој ден без да ја слушнам.

На *Ench@nted*, edna_malecka, Suhan и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    8.394
    Денес се прашував што е поентата на животот без адреналин, без храброст со постојан страв од ризик. Одамна не ме тангираат муабети на песимисти и завидливци, ама најискрено ми фалат амбициозни или барем нормални луѓе околу мене. Да споделиме муабет, насоки, желби и амбиции. Ме нервира што луѓе тапкаат во место, во нездрава средина, што не превземаат ништо да допринесат за иднината. Што бројат туѓи пари и проблеми.
    Денес се нервирам што живеам во држава која прави се за да те демотивира да живееш и создаваш тука. Се нервирам од малограѓанштина, од пороци, од прости луѓе.

On the bride side, денес и нарачав торта за роденден на мајка. На крајот најбитно е да сме на број и здрави. Ќе си го галиме баблот и ретко ќе искачаме од него.

На *Ench@nted*, An4e banance, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Мислам дека не слетав на планетава само за да исполнам туѓи очекувања, како џубокс да му пикнеш едно денарче и да свирам и пеам како сакаат другите...Правејќи работи со сила, само за да не ја расипам туѓата слика за мене. Зарем моето постоење е само за да не разочарам некој друг ? ? ? А пстоењето на другите е волшебство, чие задоволство се преценува. Извини, во Ватикан сте родени?
    Божееее, па останува да се запрашаш дали некои желби ни се свои или се туѓи желби наметнати од околината? Веќе не се знае кој е, што е, чија желба е чија, која насока е своја, a која културно наметната...

На Doozy, Limpan и ForeverYoung им се допаѓа ова.
  7. Limpan

Limpan Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    3.674
    Денес е уште еден никаков ден се надевам што поскоро ќе заврши.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Nikolina35

Nikolina35 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.045
    Денес официјално се откажувам од тоа да бидам праведна, лојална и сочуствителна. Секој си гледа исклучително само за себе и своите потреби, редно време е и јас тоа да го применам.

На Limpan му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Глупави Амерички филмови, изгубив два часа да гледам како една гуска као надмудрува старци, судство, Руска мафија, оти многу опасна и неуништлива. Па на крај се здружува со Руската мафија оти таков мадафака став во живот не виделе, иако се нели...мафија |(|(|( Очиве ако може да ми излезат од глава при вртење пак нема да го доловат она што го мислам за филмов. Срање.
    I care a lot е инаку филмот. И после зошто сум изгубила желба за филмови. Пу.

На MeowMeow и Ginger^ им се допаѓа ова.
  10. MarianaBT

MarianaBT Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.024
    Помина

На Limpan му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Петочната вечер ми помина со тинејџерски филм, полу мјузикл за амерички деца во христијански камп. Ниту сум тинерџер, ниту сум верник, а богами ни за пеење не дека ме бива ама ми беше презабавно. Дали е ова крахирање ради година дена коронче и се пропратно на тоа не знам, ама ми се уврте идеја дали можеби High school musical треба да го гледам 10 години подоцна. Може да е и начин на справување со фактот дека од понеделник треба да работам на биоинформатика.

Но, НО, италијани на помош и имам за доручек колумба со маскарпоне и лимон и сречи краја нема. Кандираните портокалчиња во сред колач се џоа бисерчиња.

12. Rioers

Rioers Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    2.730
    Пресадував цвеќиња :f::inlove: stress and panic attacks management:D:sun:
    20210327_134617.jpg

На Cherry blossom89, edna_malecka, Nigredo Odor и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Nikolina35

Nikolina35 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.045
    Денес, колешката со која работам година и кусур, конечно ја покажа човечноста во себе. Браво, пријатно ме изненади.

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Вака детерминирано, мнооогу многу ограничено, не сум се почувствувала одамна. Во сите облици.:| Координатниот систем ко да ми е зезнат некако, во мојата кожа ми е добро,но нема никакво движење,ни прогресивно ни регресивно. Мислам дека ќе протуркам уште две недели вака, па после ќе имам оддишка ( од една особа, кој ми тежи цела планина8)) и повеќе мрдање:) Очекувам да ме нишкаат потопли ветрови:emo:

15. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Од глупости на денот издвојуваме, третата епизода од Marriage or Mortgage и како свекрвата учествуваше во бирањето свадба или куќа :bug:

Просто обожавам амерички шунд ријалити, одличен начин да изградиш самодоверба за сите неурамнотежени делови во твојот живот.

Драга Саветка, има ли кафето поента кога не можеш да го помирисаш и вкусиш? :e:

На Nigredo Odor, Bozica1980, *Ench@nted* и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Rioers

Rioers Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    2.730
    Денес насадив две смреки додека кутре ми ја клецаше ногата :D
    20210330_151930.jpg 20210330_152507.jpg

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Со години и години се јадеа и уште се јадат лајна за жени што стигнале до повисока функција, дали оправдано пошто знаеме дека ги има многу што со ширење нозе само успеваат ама успат дај за сите што успеале да збориме. Зошто никој не збори за мажи што се пердашат со мажи и така успеваат? Еден куп ги има, патувања, состаноци, никој не се сомнева а ми се чини повеќе од жени се во "бизнисов".

На Осе, Suhan, Tinaaa и 4 други им се допаѓа ова.
  18. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Под итно да прекинам да читам на тема корона и вакцинација со АЗ посебно и сите пропратни драми. Резултатот од ова беше еден одличен напад на паника, по сите дефиниции со сите симптоми викендов, ко од Википедија превземен, што ич не ми требаше. Исто како што можеби и чоколадното јајце не ми требаше :D:D

Ми се јадат мекици ама онака ептен (а зашто и да не стопам од чоколадото и си ги мацкам мекиците во него), и мислам дека престојните велигденски празници ќе ги поминам ден 0, на спремање на мекици и ден 1, чистење на моите 40тина квадрати и одмирисување на домот од forementioned мекици. Еднаш е католички Велигден. :tmi:

На Осе и Doozy им се допаѓа ова.
  19. DenicijaNaPetre

DenicijaNaPetre Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2020
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    521
    За денес многу планови имав, но слабо енергија |-)

20. Rioers

Rioers Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    2.730
    Денес сум бескрајно благодарен на несоницата и решив да бидам продуктивен.
    Срцка од мацол :inlove::P:rofl: добра ноќ па утре фарба :lol::yawn:
    20210403_064214.jpg 20210403_064205.jpg 20210403_064209.jpg

На Anie93, edna_malecka и hermosa им се допаѓа ова.