Денес сум поинаква жаба. Не сум вишем со точки црни и не сум зелено биќе. Денес сум розе-лилаво-зелено-синкасто пепењава со темно лилави пруги, по некоја белкаста и жуткаста тачка тук-таме и простор за дообојување со нови бои и нијанси. Ел маестро, ел уметник сум јас, се разбира. Денес реков „не“ за дел од работата што ми тежеше. Од денес почнувам со нова стратегија, just be happy! И не е обавезително да морам се што сум почнала да завршам и не е обавезително да ја усреќуам секоја несреќна будала, не е обавезително туѓите грешки да ги осеќам ко свои, да тажам кога друг тажи и да се смеам кога друг се смее... и не само што не е обавезиетлно, т.е морално , ко што некои љубат да го велат она, што очигледно не знаат што е, но пак го љубат, туку денес е out of the picture, out of my mind, надвор од мојот систем, исфрлено во најчистата му форма како шWјмче и м’Лсулче, ко настинка по фервех, лимуни и чајче убиствен поход. Денес, одмарам после два дена одмарање.. за да можам да продолжам со плус два дена одмарање. Денес е денес и ја дел од денес. Утре ќе видиме
Можеби не е за овде но најмногу ми одговара да нпишам Бидејќи овој викенд повекето од нас го имаат испланирано... кој дома, кој на одмор, во Скопје, Охрид, или некој друга дестинација, било каде -некаде им посакувам на сите да си поминат нај, најубаво, со огромни насмевки и прегратки од саканите а на оние сингл од посакуваните Јас имам некое преубаво чувство за викендот па сакам со сите вас да го споделам ... ВИ ПРАКАМ ПРЕГРАТКИ НА СИТЕ
Убаво време, вертенце, и драги луѓе кои не можам често да ги гледам поради многу обврски. Убав ручек, кафиња и убави продавници. Што може човек повеќе да посака?
Денес станав во 12,100 пати ми се смени расположението во текот на денот,прво бев у депресии и глеав у една тачка,седев на компјутер и умирав од досада,после случајно на ју тубе си најдов зумба и почнав да си играм низ дома,абе цела негативна енергија ми испари!! Потоа искочив низ маало на мала шетња,се видов со некои драги комшии,и лепо фино си се вратив дома и сеа сум си на фемина! натинг спешл!
Денес излегов да прошетам и заврна и утоп ме направи и потоа се израдував па се изнервирав па.. ееее...
Денес се изнаспав до 2 на ручек, планирам да си тепам време цел ден на глупости! Немам некој посебен план, уживам додека сум на одмор!
Денес станав кај 12,јадев,седев на ком,се бањав и за некој половина час ќе одам кај другарка на кафица
...сум многу нервозна, изненадена од луѓето колку се лакоми за пари, за внимание, колку сакаат се` да се врти околу нив. Денес сум разочарана по не знам кој пат колку е сурово и вештачко се околу мене. А јас уште се надевам на добро. А утре? Е утре ќе сончам газ