Денес бев да полагам. Денес ќе положам. Денес ќе учам зошто и во вторник полагам. Денес ќе бидам бубалица. Денес добив, и нема да шетам и ич нема да ми чуе. Само сакам да полжам да завршам...
Денес е сабота која требаше да ја поминам во релаксирачки шопинг, али не ја поминав. Денес е досаден ден, и смеам ли за прв пат во мојот смешен живот да кажам дека одвај чекам да дојде понеделник.
Денес светот ме потсетува што е попотребно во секојдневието. Пример имам брз и неограничен интернет, ама немам парно и топла вода цело попладне.
Денес е најубав ден, нели, денес ми е роденден! (колку детски звучи ова, а јас... Па јас сум веќе тинејџерка! )
Денес го јадам најубавиот тост ever! Преполн со шунка и кашкавал.Зачинет со лут сенф,кечаш и мајонес. И лепчето меко и убаво
Денес Денес ми е роденден гости многу сакам, ако некој не дојде ќе ми биде мака. Мама торта направи и колачи има, денес ми е роденден гости цел ден примам. (*не ми е денес роденден, таква е песничката)
Денес едвај станав од постела.Грлото отечено, а носот затнат.Топлиот чај и кафето успеаа и да ме разбудат а и д ами ја подобрат здравствената состојба.А сега?Сега сум сосема поинаква личност од онаа што беше од пред неколку часа.Намуртеното и мамурно лице сега го облеа насмевка.Дебелите џемпери и јакни ги сокрив од плахарот.Со лесно памучно маиче и фармерчиња идам да ги мерам улициве по Скопјево.ААААА после долгата и сурова зима и јас како мечките се будам од зимскиот сон и одам да уживам и акумулирам енергија. И за крај да ве поздравам со http://www.youtube.com/watch?v=uzWO7O-q ... re=related
Денес после неколку месеци со бебушот до душа и не е бебуш година ипол, излеговме од дома игравме топка пред зграда, добро се изморивме, јадевме и потоа во кревет на спиење, потоа пак јадење и правец пред зграда со топката пак се истрчавме добро, се изнасликавме Конечно детенцето вдиша воздух, цела зима дома, денес решив да го изнесам малце... Душа колку се радуваше, срцка ми е тој, си го сакам најмногу...