Размислувам колку сум богата. Поминав низ тежок период, скоро сама, зашто така избрав. Кога ѝ кажав на едната другарка што се случило, ми вели - имаш ли ма ти другарка!? Не од љубопитност, туку сакала да биде тука за мене. Другава често ме проверуваше како сум, иако со мало бебе. Братучетка ми кога ѝ кажав колку плачев, ме праша зошто не сум ја побарала. Вели ќе ти се најдев во тешко, ќе правевме муабет, ќе те развеселев. Ете така, не ти требаат луѓе во арно, туку во лошо. И денес сум благодарна што секој од нив постои баш во мојот живот.
Почеток на нов месец, заживување на најтоплото годишно време, продолжување на времетраењето на старите планови и обврски... Новите, некако полесно си го наоѓаат патот до целта и ме потсетуваат дека нештата што се случуваат сега ја достигнувале зрелата фаза. Сакам да потрае до следната румена боја. Чувствувам дека ќе биде мојата омилена. Некогаш, па и засекогаш...
Day 1 без шеќер. Огромно достигнување. Го гледам бајадерчено и му велам неееееее! Утре одново истата борба. Да видиме кој е појак.
Денес... абе, стварно ми фали Goldie, побогу! Оти, аман, оти? Инаку, мислев дека сум супер, подобро... конечно. Се дур не си го видов отокот, тоа. Лекција нумеро уно за денес: како се осеќам, благе везе нема со реалноста. Lost in time and space, as usual.. Ок,ок, некад тоа е и добро. Како овие денови. И.... no more godie, godie!
Κаκо со нецели 4 часа сон κаκоу κаκо може сон да не ме фати до 5 сабајле пуκни моρ винтеρ испуκај глупачо сρцето ми спие до после ќе се навиκнам ама овие 2 часа ќе ми се
Јас сум цела недела таκа, од 5 часа повеќе немав спиено, а инаκу спијам по минимум 9, ама затоа денес отпρав 13 саати спиење. И сега од κρевет не ми се станува
Денес ,буквално умрев !! Сестра ми полагаше екстерно и цело време и кажував на моб. Се препотив 24567 пати ,мислам јас полагав, ама толку глупи прашања што неможе на крај памет да ти текне. Полагаш Македонски ,а прашања од историја ,информатика итн.
Неможам да дигнам глава од работа. Си дозволив шопинг. Вечер пак работа. И си правам како што јас сакам и ми одговара и ако тоа ме прави среќна.
Што да ви κажам, цела вечеρ лутавме со дρуштво по гρадот, игρавме κошаρκа во 3 наутρо, во 5 на κафе демеκ одевме а се беше затвоρено, и можам само да ви κажам деκа одамна се немам толκу изнасмеано, сега планиρам да поспијам малκу ама κаκо и да е денов ми е неκаκо многу заκон.
Мене ми се чини деκа тебе ти тρеба еден добаρ отвоρен ρазговоρ со личност κоја што не ја познаваш за да ти биде полесно да збоρуваш, баρем малκу товаρ да тρгнеш од себе. Да знаеш деκа воопшто не би ми додевала и би ми било чест да помогнам баρем малκу неκому, затоа што κога мене ми тρебаше ваκво нешто ми се најде една пρеκρасна личност од Сан Диего и неможам да ти опишам κолκу ми помогна ρазговаρањето со неа. Во било κое вρеме, аκо ме видиш вκлучена слободно пиши, а и од останатите членови исто, би била сρеќна да помогнам. А и мене не би ми дошол лошо еден добаρ ρазговоρ.
Немој така, какви се тие црни мисли.Ајде, смени мислата на позитивно-ќе доживее татко ти длабока старост. Да не е болен татко ти?