Денес станав уште во 6 ме разбуди малата (како и секое утро) Ја нарљнив истуширав . Потоа низ дома ,па му запнав на мм за омбре едвај со тешка душа се согласи иии еве сум сега дремам у салон
Всушност, не е работата дека добро ќе ми дојде една, две... десет или сто терапии... мене озбилно ми треба терапија. Ко воздухот и тоа. Ама.. не и кажувај на другарка ми. Патем, луѓе ко камења, натежнале.. секој гледа да си го спаси задникот, шта ќеш. „Who claims that no man is an island?“ Ка не, Рипко.
Денес се убив од косење со косалката едниот двор па другиот па средувај и фрлај трева и така работејќи си викам јака им душа на овие од Паркови и зеленило.Секој ден едното исто косење,чистење, средување на зелените површини низ градов лето +30 или зимо -10 нема СТОП насекаде средуваат по градов а јас се лигавам што ке искосам два двора.Ме фати инает и си викам додека не завршам работа нема ни јадење, пиење, интернет, тв ништо.
Од денешниов ден , само шопската и ракијата ми се момент за спомнување. Мора ли да е сортно вино и чоколадо со малини , како на Лајла Грејс, за да кажам? Ајјј
Денес убав ден за себе, за опуштање со добра храна, музика, книга.... и пуштање на мислите да ме однесат далеку каде што копнеам да бидампокрај прекрасно море и коктели
Луѓе и нелуѓе , ќе се испосретнеме денес. Ќе се гледаме преку око, ќе се потапшаме по рамо.... Ко сончогледи, рамнодушно ќе си ги вртиме лицата.И налицкани, дотерани, вештачки насмеани... ќе си речеме, така требало да биде.... Таков е денот, вруќина, уморнина. Биќе весело. https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/93/b4/ab/93b4aba39e05caceb40e8108d2c48448.gif
Денес, или јас го чувствувам времево или времево ме чувствува мене. Да не заврнеше ќе прицркав од што ми беше толку лошо вчера, вечерта. По дождот... полесно се дише. Таков е Денес. Прочистен и освежен.
Денес мојот идол ми лајкна слика на Фејсбук бе ееееј. Препроверив да не грешам нешто ама 10 пати видов и истото го гледав, немаше грешка. Срцка тој,многу си го сакам. Ма го обожавам. Штом тој ми лајкна слика сега можам да речам дека сум не убава туку божица.
Денес снаата не стаписа сите по дома била бремена во 2-ри месец ке си имам уште едно внученце сепак животов не бил толку суров.
Лелеееее што убаво, баш ме израдува! Честиткиии Нејми, не се сомневам дека и на ова душиче ќе му бидеш најдобар чичко
Mи го разубавеа денот кога разбрав па го грабнав малецконо и му викам чичино ке имаш братче или сестриче ти што сакаш Фала ти Специ на убавите зборови