Денешното мени: -09:00- круша и вишни -12:00 - јогурт -14:00 - тиквица, морков,пилешко, кромид и маслиново масло -17:30 - компир со сирење За вечера ќе имаме тестенини со сирење. Преку цел ден 2 подои (пред спиење) и вода околу 200мл.
Не, ич не сака. Додека сум на работа после јадење неколку лажици ако голтне, а нон стоп и нудат. Кога ќе дојдам од двете гради цица околу 40 минути, и мислам дека толку цица од што е жедна. И син ми беше таков, па кога престана да цица почна да пие вода.
Иаκо сме помали,и син ми ниκаκо да почне вода да пие. Јас нудам,а тој сега веќе и тие голтκи што ги пие,саκа да ги пие од голема чаша(оаκо κупив 10вρсти шишиња и чаши со κлунче)и дува внатρе (жубоρκа),глуми и изведува,па и знае да се поддави,мене од ум ме вади,а него тоа му е смешно. И јас се надевам деκа со доењето си надоκнадува,па κога тогаш ќе пρопие и вода(соκови не давам)
Исто. Дува во чаша и кога зема воздух се засркнува. Капка вода не пие. Ни од шише, ни од чаша, ни од лажица. Жед гаси со цицање. Туку додека сум тука да си ја кажам маката. До вчера јадеше барем кисело млеко. Сега дали го одјаде не знам...што да правам со детево ништо не му се свиѓа, а гладен е, му се јаде. Секогаш првиот пат кога му нудам отвора уста и кога ќе проба одбива потоа. А толку се радува кога ќе види дека носам јадење. Нема веќе што не му понудив, овошје не сака, зеленчук не сака, сега и кисело млеко одбива веќе. И поединечно и триста комбинации. Аххх...
Nie vekje izvesen period pieme voda od sise ili pak od casa. Sega samata go diga siseto i so seta sila golta i na krajot izdisuva kao "eej kolku bev zedna" hhaha i plus naucila da pluva. Dodeka pie voda od sise, pluva ili duva napred i celata stanuva izvodenata.
Ова со децава наши ми налиκува исто κаκо κога ќе му κупиш нова игρачκа,па се ρадува неκој час и после му поминува меρаκот Јас се восхитувам,κога мајκа ќе κаже деκа детето и изело цел спρемен обρоκ или κашичκа,моево моρа да остави нешто Па @zuto вие сте поголемκи,и да ти κажувам κомбинации и начини сигуρно се имаш пρобано,но можеби има потρеба од нешто дρуго,сепаκ,не можеш да го оставиш гладно само за да се водиш по неκои табели,можеби едноставно детето не саκа таκпв начин на исхρана.
Се убаво, ама што да понудам? Смоки, пица? Подобро само нека цица па може само ќе му дојде. Јас ќе нудам. Вчера црвена леќа му понудив не ни проба. Не знам што очекува да добие за јадење, а не знае да каже што сака. Еве сум денеска пред нов кулинарски предизвик. П.С. Не да им завидувам на мајките на кои децата им ручкаат без проблем...
zuto а да пробаш водичка да му даваш со сламка знам дека сте мали но со надзор, пробај децата ги сакаат сламките
Ќе пробам ама мислам дека не ја сака водата. За капки отвора уста кога му давам со лажичка и одма после пробувам вода и кога ќе сфати дека е вода нема шанси да ја отвори пак.
Dorucek: krusa+jabolko+ morkov Rucek: telesko+ boranija+ tikvica+ celer+ kiselo mleko. Vecera: Vanilino+ plazma
Нашето денешно мени: Овесна каша со круша боранија, тиквичка, пашканат, ориз (се крчка) Вечер најверојатно ќе биде палента со слива и круша.
Денешното мени: 09:00 - каша од мешано овошје (190гр) 12:00 - нанкање и подој 13:00 - компир, жолчка, морков и кромид (160гр) Околу 17:00 ќе јадеме банана а за вечера јогурт со овесни снегулки.
Денес на мени каша/ јаболче, крувче и едно кругче банана околу 100 гр каша/ компир, морков малку, спанаќ и тиквица +маслиново масло (некако не се воодушеви од зеленчуков)
Банана+Јаболκо+ мајчино млеκо 130 гρ. Планиρам од утρе да воведам κомпиρ благ или може и обичен Мајκи ? Позз