Се препорачува скоро секаде слаткиот компир да се воведе прв... Мене матичната ми велеше колку што можам покасно да го воведам обичниот...
Појадок: 'ржани снегулки, јаболко, банана Ручек; телешко, тиква, карфиол, пашканат= не го сакаше па додадовме кефир, пак не го сакаше и завршивме со попара леб и кефир. Вечера: готова каша на Хип- гриз со чоколадо (одиме на гости).
Да @Rabbit повеќе ги јаде со сласт со мајчино млеκо деновиве,пρетходно не ама сега таκа ми ги саκа утρе κомпиρ ќе јаде чист па ќе видиме κаκо ќе биде...
Мислам чист κомпиρот(без вода или млеκо) нема да му биде тежоκ за јадење,обичниот κомпиρ? Јас κога воведов моρκов дадов и κомпиρ,а таκа чист ниκогаш не му имам дадено.
Ми е шубе ρади алеρгии да го мешам мислев со водичκа да му го дадам,сепаκ пρв пат го давам мислиш со моρκов да го дадам нема да има пρоблем??
Па ако имаш воведено морков,и ако не дај Боже ти покаже алергија, ќе знаеш дека е од компирот. Понатаму ќе почнете спанаќ, брокула итн.нив не можеш да ги даваш чисти. Правиш комбинација од веќе дадена намирница и нова и ќе знаеш како реагира детето.
Во секоја кашичка која е прегуста или со парчиња кои неможат да се изблендираат, додавај и вода, најубаво од таа во која се варел зеленчукот. Па понатаму ќе му додаваш јогуртче, кисело млекце...или пак можеш и ад млекце.
мамички може ли некоја идеа за користење на екпандирани житарки и овес .со што ги спремате и како ? позз .инаку имаме 7 и пол месеци
kislelo mleko so lepce mleko kravsko 130ml kasa kajisja i krusa mleko ad 100ml kasa pilesko so kompir morkov paskanat celer lukce povtorno ad mleko 200ml
И ни сме исто. За жива глава не сака вода. Само цице. Сокови и јас не сакам да и давам. Инаку ние со недели немаме мени како што треба. Само со палента се најадуваме. И јогурт почесто сака да пие. Ми се смачи веќе да готвам и да фрлам. @maca22 јас давам експандиран ориз најчесто со овошје. Исто и другите житарки најчесто ги мешам со овошје, поретко и со јогурт оли кисело млеко.
Компир и морков неколку лажички и малце од водичката во која се вареше компирот,не беше воодушевен од компирот се гадеше,кажувајте со што да го комбинирам за да ми го јаде како го давате вие?или нареден пат кога ќе давам батат да дадам дека е поблаг фала ви поздрав
Мајκи,има соодветни теми за пρашањава,κаша-попаρа се пρави. Овде се постиρа мени на денот,доκолκу имате пρашање,пишете го во соодветна тема. Мислам ќе се согласат повеќето мајκи се губи смислата на насловот на темата ваκа.
Вчера: Појадок- жолчка 1/8, просо, кефир. Ручек- јаболко, грашак, брокула. Вечера- крушка 1/2, мелена плазма. Денес: Појадок- овесни снегулки, вишњи, јаболко. Ручек- црвена леќа (прв ден), батат, лук. Вечера- тиква, сува слива, кефир. (9 месеци сме)