Mislam od kaj 8 meseci moze ako ne i porano. Malata e 11 meseci skoro i prv pat ce i dadam. Ne mi teknalo porano da vovedam.
- jabolko morkov i melen plazma - spanakj, kompir, paskanat, luk i maslinovo maslo - ovosen jogurt - nokjna kasicka na hipp i doenje koga saka deneska bevme doma zaedno cel den sami
Ова ни е во план за денес: -круша,слива,авокадо и овесни снегулки -телешко,карфиол,морков,тиквица -палента и кисело млеко(да пробаме не и е баш омилено)
-orizovo mleko na nestle(150 ml mleko ) -telesko batat morkov paskanat luk tikvica i maslinovo maslo - vareni suvi slivi so banana
Нашето денешно мени: Доручек: Јаболко, банана, вишни, овесни снегулки и ц.цимет Ручек: Жолта боранија, палента, брокула, јаболко и путер Цицање кога сака и колку сака 100мл. вода
Доручек: авокадо, јаболче, вишњи, малку сок праска. Ручек: турли тава! Не буквално, но предвидениот цвекло, спанаќ, батат, пашканат и малце јаболче не го сакаше, па јадеше батат со кефир, па леб со кефир...Потоа неколку гриза банана и јаболче, и на крај домашно правен кекс Вечера: палента со Абц кремсир.
Не дека не му давам на детето да јаде па ме нема да пишам туку никако да седнам саглам за пишување Си цица кога сака колку сака и најново како сака Појадок: киноа со авокадо и јаболко Ручек: компир со брокула и по малку млад лук и млад кромид и маслиново масло Вечера: овесни снегулки со кисело млеко
Јагода рецептов не го бива, изгледа сама ќе си ги изедам Две пасирани банани со една рендана јаболка, и мелени овесни снегулки додавани произволно да се добие погуста смеса. Се пече на хартија, на 180 С околу 30мин. Некако гумени се, далеку од бисквити. Рецептот го земав од групата -Здрава храна, здрави деца- Најдов уште многу рецепти за домашни кекси, утре ќе пробам други, но со брашно, па ќе ти пишам. Морам да најдам некој успешен рецепт
Кекси - глодалки Му ги правам на син ми. Одлични се во период кога вадат заби. Син ми ги гризе, не ги јаде ама благички му се и ги сака. И мене ми е потребен рецепт за прави кекси (да може да ги јаде) ако најдеш извести ме.
-авокадо,банана,јаболко,хип бисквита(прв пат давам денес) -пилешко,боранија,брокула,тиквиц -Мелен ориз со кајсија
Крушa+сливи+бaнaнa+кoкoсoвo мaслo Брoкулa+две лaжици прoсo+крoмид +пaшкaнaт+еднo кругче мoркoв+м.мaслo
- kasicka na hipp so 5 vida zhita i sliva (150ml voda ) -telesko brokula karfiol blitva morkov i luk so maslinovo maslo - ovosen jogurt - banana so mleko
Доење кога сака, колку сака Појадок: просо со јаболко и банана Ручек: ориз со малку црвена пиперка, пашканат и млад кромид и маслиново Вечера: палента со кисело млеко